Tvl, stax, ty máš koľko rokov že žiješ v kategóriách “giest”? Čo znamená “primerané gesto” vo vzťahu ku národu? Čím sa tí bežní ľudia previnili? Tým že majú iný pas ako ty, či Johnson? Kto má právo takto súdiť? Skús si spomenúť na nešťastného Rodčenkova, ktorý vo veľkom nakydal na Rusov, no pred CAS si zrazu na noc konkrétne nevedel spomenúť, a ešte aj z MacLarena urobil verejného idiota... Takéto sú tie “primerané gestá”? Hm...
Hm, prepáč mi moju drzosť, ale koľkokrát si tam vlastne bol, že vieš o tom, ako si oni spravujú svoju krajinu? Nepýtam sa ťa na kvalifikáciu, možno že ty si ten “medzinárodný sudca”? 😏
Ja myslim ze jedna okupacia nas a jedna nedavna nasich susedov staci ako ich vizitka. Ako bonus v principe hociaky ukazovatel si pozres a zistis ze su uplne niekde inde ako vyspely svet, ci je to hdp, rozvodovost, vek dozitia, vydavky na armadu atd...
A sudca nie som, preto sa ani nedozadujem aby mne osobne niekto prezentoval dokazy v kriminalnom vysetrovani
Zemo Príčinné súvislosti prosím: po prvé - ty si vstúpil do diskusie s tým, že všetko ohľadom dôkazov je uvedené v materiáli JIT - čo nie je pravda. Potom si sa vykrútil otázkou, či som sudca alebo či som bol prítomný na tej konferencii. Potom si začal o téme viny Rusov v tom, že si nevedia spravovať svoju spoločnosť. A teraz píšeš o okupácii, pričom od veci. Po druhé - ako som už písal vyššie, nemám rád predžuvané informácie alebo názory. Napríklad o tebou spomínanej “okupácii” v 68-om som sa so ženou skoro pobil, ale po vysvetlení jej (resp. všeobecne ruského názoru) ho dnes sčasti chápem - oni sa na tém zásah v princípe dívajú tak, že len bránili to, za čo bojovali v druhej svetovej, a za čo ich zomrelo 20 miliónov. Priznám sa, že nikdy dovtedy, kým som nezačal tam žiť, som si nevedel predstaviť to, že v každej, doslova v každej rodine ktorú stretneš, niekto vo vojne zomrel. A sú na to dodnes hodné citliví, a ja osobne si myslim, že aj tie májové prehliadky sú do značnej miery mementom na tú hrôzu minulosti. A bohužiaľ pre nás a aj iné národy v našom regióne, po vojne celú strednú Európu začali brať ako nárazník, aby sa to nikdy viac nezopakovalo. Preto aj silovo zasiahli v momente, keď sa jeden z pilierov ich nárazníka začal kymácať. Ešte raz opakujem, neschvaľujem, ale logicky dokážem pochopiť. Hovoriť, že tá druhá strana (US) tak neurobila je farizejstvo, lebo US je ďaleko za oceánom, a len tak mimochodom, oni robili nemenšie svinstvá v latinskej Amerike, akonáhle mali pocit ohrozenia. A čo sa týka Ukrajiny - nuž tu si ale úplne mimo, pretože 1. Geopoliticky Rusi nemohli nijako súhlasiť s prechodom čiernomorských prístavov “na druhú stranu barikády” (opäť, neurobil by tak nikto, kto by sa ocitol na ich mieste), 2. Kultúrne, či chceš alebo nechceš, Donbas bol vždy väčšinovo ruský, a to, že sa to tam zvrtlo smerom ku oddeleniu, bolo len logockým dôsledkom prehnaného ukrajinského nacionalizmu. Myslím, že o histórii Banderu a jeho aktivít nielen proti Rusom, ale aj proti Poliakom ti nemusím písať. Ešte nejaké pripomienky smerom ku bojkotu MS vo futbale, či nebodaj ku existencii dôkazov o preukázateľne ruskom BUKu? 😏
No tak daje este tie ruske oficialne verzie. Co sa kazdy tyzden v priamo prenose menili..a bude to dokonale. Inak za co Rusi bojovali ked si s Hitlerom delili Polsko? A co invazia do Finska?
A ked sa Dunajska Streda prida k Orbanistanu (lebo vsak vzdy tam bola vacsina Madarov), tak to bude tiez z prehananeho slovenskeho nacionalizmu?
Vlad01 Tvrdil si ze ziadne dokazy si nevidel a naznacoval si ze aj vysetrovatelia sa len domnievaju. Na to som ti ja naznacil ze a) oni tvrdia ze tie dokazy maju, b) dokazy sa prezentuju pred sudcom a nie v novinach/na webe atd. Potom si zacal, ze co s tym aj tak maju bezni Rusi, na co som ti odpisal ze su zodpovedni za to ako sa ich krajina sprava. A ja chapem ze stratili vela zivotov vo vojne, aj pri oslobodzovani nas, ale dost podobne pocty obeti ma na svedomi aj Stalin a tam uz taki citlivi nevyzeraju byt. A ako MageZ uz spomenul, v tej vojne tiez neboli celkom nevinne.
A trosku nechapem co tu pleties US a juznu ameriku. Ale faktom ostava ze Rusko je nebezpecna krajina pre svojich susedov (a takisto nas), co aj de facto sam pises. A potom este obhajujes priamu vojensku okupaciu suseda nejakymi kulturnymi vazbami a podobnymi nezmyslami. My sme tiez kedysi ovladali velku cast Ruska, to znamena ze tie uzemia mozme teraz hocikedy si zmyslime anektovat? To ze napadli a obsadili svojho suseda je fakt, a je to daleko za ciarou akehokolvek slusneho spravania. Uz len to samotne je dovod na bojkot takejto krajiny. To ze rusi na rozdiel od takych holandanov maju tendenciu klamat a zahmlievat je myslim dostatocne zname, takze dufam ze chapes ze vyjadrenie JIT ma radovo vyssiu doveryhodnost ako vyjadrenia ruska.
Zvrtlo znamená, že keď som bol v 2015-om v Kyjeve a kamarát, čistokrvný Ukrajinec ma vzal na Majdan, tak do nebo začal vyskakovať nejaký mladý sopliak v maskáčoch, lebo si chce načapovať mimo radu a zadarmo pivo, veď on je “majdanovec”. Ten môj kamarát to zhodnotil tak, že z ľudí sa stali hovädá a prestali mať akúkoľvek sebareflexiu vo svojom chovaní. Takže na tému Ukrajina vs Rusko by som radšej pomlčal...
Zostrelenie MH17 sledujem podrobne už dávno, žasnem nad tým, koľko výmyslov podsúvali ruskí propagandisti, a keď ich klamstvá niekto vyvrátil, tak prišli s nejakým iným nezmyslom. Ale oni zas vedia, že ich konzument sa kritickým myslením nevyznačuje. Ale nerobím si ilúzie ani o druhej strane konfliktu, vlastne mi vadí ten mantinelizmus pri diskusiách. Tu si prečítajte môj dávnejší článok k téme: http://niejemijedno.sk/ukrajina-a-ti-ostatni/
Pali65 plne s tebou súhlasím, že klamstvo sa nemá tolerovať. S jedinou poznámkou - hovoríme o vojne, a nemáme o nej reálne ani šajnu. Nerobím si ilúzie o ruských vojakoch, ak ich niekam pošlú, tak väčšinou aby robili špinavú robotu, rovnako ako v prípade iných vojakov. Ja osobne som presvedčený, že celú podstatu konfliktu na Ukrajine so všetkými jej parametrami nedokážeme odtiaľto pochopiť, rovnako ako ju nedokáže pochopiť nikto, kto tam nie je. A je smutné, že namiesto toho, aby sa tlmili vášne a hľadal sa spôsob riešenia, tak sa len prilieva olej do ohňa - viď posledné vyhlásenia poslancov UA parlamentu na tému vojenského zabrania krymského mostu...
Pali65 A je smutné, že namiesto toho, aby sa tlmili vášne a hľadal sa spôsob riešenia, tak sa len prilieva olej do ohňa - viď posledné vyhlásenia poslancov UA parlamentu na tému vojenského zabrania krymského mostu...
lebo naprojektovanie krymskeho mostu tak aby sa pod neho nezmestili nakladne lode je riesenie ktore tlmi vasne ze?
"On the basis of the [joint international team's] conclusions, the Netherlands and Australia are now convinced that Russia is responsible for the deployment of the Buk installation that was used to down MH17," Dutch foreign minister Stef Blok said.
"The government is now taking the next step by formally holding Russia accountable."
Vlad01 aha, tak, že jeden priožratý primitív (akých sú v každej krajine desiatky) je dôvodom toho: že sa TO (na Kryme) SAMO zvrtlo na oddelenie
to som ozaj netušil ....
Ak načapali ruskú tajnú službu, ako si objednáva vraždu, komédia bude dokonaná. Očakávam teraz obvyklý trolling shitstorm, túto kauzu bude treba rýchlo niečím prekryť, alebo aspoň vyvolať zmätok.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
No a holandania uz predsa tie ms aj tak bojkotuju...
A sudca nie som, preto sa ani nedozadujem aby mne osobne niekto prezentoval dokazy v kriminalnom vysetrovani
A ked sa Dunajska Streda prida k Orbanistanu (lebo vsak vzdy tam bola vacsina Madarov), tak to bude tiez z prehananeho slovenskeho nacionalizmu?
že sa to tam zvrtlo smerom ku oddeleniu
A trosku nechapem co tu pleties US a juznu ameriku. Ale faktom ostava ze Rusko je nebezpecna krajina pre svojich susedov (a takisto nas), co aj de facto sam pises. A potom este obhajujes priamu vojensku okupaciu suseda nejakymi kulturnymi vazbami a podobnymi nezmyslami. My sme tiez kedysi ovladali velku cast Ruska, to znamena ze tie uzemia mozme teraz hocikedy si zmyslime anektovat? To ze napadli a obsadili svojho suseda je fakt, a je to daleko za ciarou akehokolvek slusneho spravania. Uz len to samotne je dovod na bojkot takejto krajiny. To ze rusi na rozdiel od takych holandanov maju tendenciu klamat a zahmlievat je myslim dostatocne zname, takze dufam ze chapes ze vyjadrenie JIT ma radovo vyssiu doveryhodnost ako vyjadrenia ruska.
http://niejemijedno.sk/ukrajina-a-ti-ostatni/
(ked uz teda odignorujeme tu anexiu)
vladovi JIT vyhlasenie sice s jeho schopnostou citat s porozumenim nestaci ale zjavne to staci australii a holandsku...
"The government is now taking the next step by formally holding Russia accountable."
že sa TO (na Kryme) SAMO zvrtlo na oddelenie
to som ozaj netušil ....
hotová fraška,už len čakám,keď Skripal povie,že zožral starú konzervu...