No chcel som prispieť do tejto témy, až keď prejdem 500km, ale nedá mi.

Osobne som presvedčený, že:
1. Rusko je v tejto vojne agresor, čakal som, že obsadí len Luhansk a Doneck podľa príkladu z bodu 8., a nie že napadne Ukrajinu komplet, čo je už moc;
2. Vojna je zbytočná a nemá zmysel a sa ma aj trochu osobne týka, nakoľko mám vzdialenú rodinu vo Volgograde, v Michailovke a vo Smolensku, a na druhej strane mám aj známých na Ukrajine, teda kamarárky v Kyjeve s malými deťmi, z ktorých jedna ostala v meste, druhá je už dúfam na Slovensku;
3. Putin nie je druhý Hilter, ale druhý Stalin (čo je podľa mňa horšie, je ťažšie predikovateľný);
4. Ak chce NATO mier, musí byť schopné zasiahnuť vojensky, podporovať Ukrajinu zbraňami a uvaľovať sankcie na Rusko nestačí (sankcie potrestajú hlavne obyčajných ľudí, nie režim);
5. Dezinformácie idú z oboch strán, ako z tej ruskej, tak aj z tej ukrainskej, či západanej;
6. Treba rozlišovať aj medzi Rusmi: ruský režim v Kremli je úplne niečo iné ako vidiečan, ktorý má všetko na háku ak má pri sebe vodku, či stratený ruský vojak - záklaďák v ukrajinskom poli;
7. Čo sa týka nejakej schopnej ruskej opozície voči putinovmu režimu, tak tá jediná je v Garim Kasparovom, ktorý žije v súčasnosti USA, a ktorý teraz má šancu, ak sa jej chopí.
8. USA s NATO sú tiež agresori a dali putinovmu režimu návod ako "legálne" na to: napr. vojna v Iraku, v Afganistane, unznanie Kosova, na čo tiež netreba zabudnúť;
A na záver: názor nie je ihneď objektívna pravda. Teda, toto je len a len môj názor a ten objektívna pravda byť nemusí.