k tym prechodom....
v Morges - Swiss: vysiel som z hotela von na slniecko vypit kavu. Blbo som sa postavil k ceste, samozrejme, ze auto hned zastavilo a cakalo kym prejdem. Ukazal som, ze nech ide, pani cakala. Tak som musel prejst cez cestu.
v Trondheime - Norway: cestou spat zpoza polarneho kruhu v januari, sme sa susili vo vlakovej stanici. Vonku riadne smezilo, ale brutal. za 30min, 20cm snenu. Vysiel som von z vlakovej stanice iba v slapkach pozriet ako je vonku. Opat som nejak blbo stal pri ceste s prechodom, ktory moc nebolo vidiet. Auto zastalo, ukazal som, aby siel, nesiel. Tak som opat musel prejst cez cestu v sandaloch v peknom snehu.
u nas je mentalita, ze JA idem 80 po meste a nezavadzajte.
Vcera mala svagrina nehodu. NEVERIM. odbacala so smerovkou do odbocovacieho pruhu a zozadu ju selmula pani, ktora sa rutila .... cez plnu ciaru a po zebre len aby stihla zelenu.
Pani tvrdila, ze ona nespravila chybu. Druhe auto pred svagrinou v kolone boli policajti, ktori to zacali hned riadit a zavolali dopravakov. Ti pani vysvetlili, ze sla cez plnu a zebru. Nakoniec priznala chybu. Dostala pokutu 20€. Ak by som to nakreslil, tak je to identicka situacia ako s tym zltym autom, akurat vyriesena za 30 min. Len sa pozastavujem nad tymi 20€ za skodovu udalost...