hlavne sa ukludni....
to sa nazyva zadna kazeta a na to musis mat specialne naradie..
ale nemam s tym skusenosti, teda neviem ake.
to naradie sa ludovo vola stahovak kazety.ale kedze tu hovori o 6kolecku, tak to sa nevola kazeta.to sa srubuje tusim na nieco.a neviem, aky kluc na to.ale stulo Ti do dobre napisal
Všetko čo tu píšem asi pre teba neplatí lebo máš to 6 koliečko ako spomína JAro. Mám pocit že sa to šróbuje na závit ktorý je na náboji.
Ja mám 7koliečko a mne stačí trochu pohnuť rozumom a chytiť si plochý kľúč ktorý je dosť široký aby zapadol do matky s ozubením(tá ktorá drží kazetu) a zároveň má dosť miesta uprostred na to aby sa dal nasadiť na tú matku(zavadzia tam oska). Samotnú kazetu si pridržíte handrou.
to 6koliecko asi tak lahko nepojde, kedze as to dotahuje slapanim, tak to bude asi poriadne dotiahnute.ked to chces robit doma tak skus kladivo a klinec(alebo nieco vhodnejsie)a tak nejak to vysrubovat.ale radsej servis
hlavne sa ukludni....
to naradie sa ludovo vola stahovak kazety.ale kedze tu hovori o 6kolecku, tak to sa nevola kazeta.to sa srubuje tusim na nieco.a neviem, aky kluc na to.ale stulo Ti do dobre napisal
aha, teda podla teba 9koliecko je kazeta a 6koliecko uz kazeta nieje ? zaujimava teoria. ja som mu pisal iba ze sa to nevola zadne ozubene koleso ale kazeta.
Teória to až tak zaujímava nie je, teda pre teba možno áno, lebo 6-koliečko sa volá PASTOROK, pretože sa nenasúva na náboj, lebo tam nie je orech, ale na závit. Už chápeš?
na tom kolko kolo az tak nezalezi.ide o princip ako sa to "dava" na naboj.ako lio4 pise.kazeta sa nasuva na orech a srubovacie koliecko sa srubuje na naboj.
Ten stahovak, co je na obrazku je kazetovy. Kazetu treba pridrzat a maticu povolit timto stahovakom.
On ma klasicke 6 kolo, ktore je komplet aj s volnobezkou nasrobovane na naboji. Stahovak je podobny, len trosku dlhsi a ma plytsie zuby. Tiez su 2 alebo 3 rozmery. Ak mas Shimano, pytaj si na Shimano. Stoji kolo 70 Sk. Tento stahovak utiahni do zveraku, koleso aj s koleckom nasad nan a proti smeru hodinovych ruciciek trhni kolesom. Ide to tazsie, lebo koliesko sa dotahuje slapanim, ale uz ked to povoli, ide to samo, inac nikdy to nieje take dorvate, ze by to neslo. Len poriadne dotiahni ten stahovak vo zveraku, chyt to dvoma rukami oproti sebe a trhaj a toc
Stahovak na Shimano kolecko ma oznacenie SIS a kazetovy HG (nemusi byt oznaceny vzdy..)
No ja mam ten stahovak a normalne som tym dal dole aj volnobezku so 6 alebo 7 koleckom, inak to pouzivam na moju kazetu s 8 koleckom. Dokonca aj v obchode mi povedali alebo to bolo na blocku ze to je na kazetu aj volnobezku.
skoda ze nenapisal matt, ked sa snazil stiahnut moju staru 7pastorkovu "kazetu". hovoril mi len ze visel na 2-metrovej lesenarskej trubke a ked videl ze sa mu stahovak kazi / nici, tak to vzdal.... musel som kupit novy naobj
skoda ze nenapisal matt, ked sa snazil stiahnut moju staru 7pastorkovu "kazetu". hovoril mi len ze visel na 2-metrovej lesenarskej trubke a ked videl ze sa mu stahovak kazi / nici, tak to vzdal.... musel som kupit novy naobj
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja mám 7koliečko a mne stačí trochu pohnuť rozumom a chytiť si plochý kľúč ktorý je dosť široký aby zapadol do matky s ozubením(tá ktorá drží kazetu) a zároveň má dosť miesta uprostred na to aby sa dal nasadiť na tú matku(zavadzia tam oska). Samotnú kazetu si pridržíte handrou.
aha, teda podla teba 9koliecko je kazeta a 6koliecko uz kazeta nieje ? zaujimava teoria. ja som mu pisal iba ze sa to nevola zadne ozubene koleso ale kazeta.
On ma klasicke 6 kolo, ktore je komplet aj s volnobezkou nasrobovane na naboji. Stahovak je podobny, len trosku dlhsi a ma plytsie zuby. Tiez su 2 alebo 3 rozmery. Ak mas Shimano, pytaj si na Shimano. Stoji kolo 70 Sk. Tento stahovak utiahni do zveraku, koleso aj s koleckom nasad nan a proti smeru hodinovych ruciciek trhni kolesom. Ide to tazsie, lebo koliesko sa dotahuje slapanim, ale uz ked to povoli, ide to samo, inac nikdy to nieje take dorvate, ze by to neslo. Len poriadne dotiahni ten stahovak vo zveraku, chyt to dvoma rukami oproti sebe a trhaj a toc
Stahovak na Shimano kolecko ma oznacenie SIS a kazetovy HG (nemusi byt oznaceny vzdy..)
alebo
http://parktool.com/repair/readhowto.asp?id=48
presne takto som to kedysi riesil aj ja
asi si moc dupal do pedalov