No... pravda je, že medzi rasami a aj v rámci rás sú rozdiely, a to niekedy dosť závažné, len sa o tom kvôli tzv. politickej korektnosti v podstate nesmie hovoriť.
Keďže mám pár známych a občas aj kamošov viac pigmentovaných, rozoberali sme tieto záludnosti a v zásade platí:
západná Afrika - veľkí svalnatí a dosť čierni černosi - inak predkovia amerických - sú adaptovaní skôr na silové športy a výbušnosť, ale s vytrvalosťou majú veľké problémy
východná Afrika - malí sušienkovia, o niečo svetlejší (a podobne aj niektorí na juhu) - vytrvalci
v behu sa už presadili, problém ale je, že na techniku tí chlapci nemajú peniaze - maratónky stoja podstatne menej ako Pinarello Prince (a pred levmi sú navyknutí zdrhať aj naboso)
ďalšia vec je, že ich zmysel pre poriadok, presnosť atď. im veľmi neumožňuje (aspoň väčšine) disciplinovane udržiavať pomerne jemnú mechaniku v bezodporovo pojazdnom stave, a v tomto sú na tom podobne aj Arabi - môj kamoš z Egypta mi doslova povedal: "My Arabi na presnosť veľmi nie sme; hoci pred 1000 rokmi sme boli v jemnej mechanike ***** kamsi sa to stratilo. A naši južnejší susedia, o tých už ani nehovorím." (Inak to "kamsi" bola zrejme turecká okupácia, tá ich zahnala snáď ešte pod úroveň, odkiaľ za Muhammada štartovali)
žlťosi zas majú iný problém - klímu... napr. na Tajvane sa síce robí maybe 80 % svetovej produkcie bicyklov, ale nebicykluje tam skoro nikto, pretože v tom vlhkom teple sa proste nedá (spomeňme si na Peking, čo to bolo za teplo)... v podstate ešte kontinentálna Čína alebo Japonsko by aj mali "klimaticky na výber", ale tiež tam asi bude nejaká mentálna alebo fyziologická zrada. Pritom napr. Japonci sú ako fenotyp negeneralizovateľní, od 2 m 100 kg chlapiska z Okinawy po 150 cm sušinku z juhu Japonska máte aj adaptáciu od mierneho pásma po vlhké subtrópy... z horolezectva ma napadá, že "modus operandi" japonských a kórejských výškových horolezcov býval "kamikadze" - nejako im chýbala miera únosnosti rizika a nevedeli to otočiť, keď riziko presiahlo prijateľnú mieru, a tak "vyvanuli" aj skutočne ***** horolezci; v cyklistike to zrejme vedie k ultrasnaživeckému pretrénovaniu v mladom veku. Tento bod pravdu povediac nechápem: to, že japončík dostane rozkaz, ktorý presahuje jeho schopnosti, spravidla vedie k jeho demolácii a zdôvodňuje sa to kódexom Bušidó, lenže ako poznám Bušidó, tam sa hovorí, že ak dostanete rozkaz, presahujúci vaše schopnosti, máte pána požiadať o jeho zníženie... niekto tu potom odrbáva a inak pekný je ten žltý rasizmus - ako vieme, žlťosi všeobecne majú zníženú aktivitu alkoholdehydrogenázy v krvi, takže na ožratie im bohato stačí pričuchnúť ku štupľu. Môžem potvrdiť, že mnohé vedecké kapacity žltej farby, ktoré tento fakt samozrejme ovládajú, budú aj tak za akúkoľvek cenu skúšať držať kontakt v pití s bielymi (predsa ja som Japonec a nemôžem byť horší!!!). Na konferencii v Smoleniciach ich opakovane varujeme, že to, čo predvádzame my Slováci, Česi alebo taký Alexandr Burdukov (čistý sibirjak) naozaj NEMAJÚ skúšať. Myslíte, že si dajú povedať? No a tipnite si, ako potom dopadajú...
To co pise Tulenik ma hlavu a patu inak vacsinou jeho prispevky su velmik dobre citatelne
ale nedi ved aj v Europe su vela cernochov, ktorych predkovia im nechali nejku geneticku vybavu ktora by bola vhodna na cyklistiku.
povedzmu taky Afrofrancuz s korenmi z vychodnej afriky by si aj mohol dovolit nejaku ziletku a trenovat - a mozno sa stat profikom
inak Arabi - tento rok som pozeral tour of Quatar a Bakalar spomenul prihodu s quatarskou repre ked boli v Cechach tak jeden mali kopec chlapci tlacili bycikle - darmo v ich krajine nie su kopce
I think a big reason there are virtually no non-white cyclists is simply because there are virtually no non-white cyclists. Any amateur black or asian cyclists don't have a Tiger Woods or a Serena Williams to look up to and inspire them.
i keď sú aj mini výnimky, ale ku sláve je ešte ďaleko...
pise sa tam v podstate amatersky cierni alebo cyklisti z azie nemaju v tomto sporte nejaky vzor ako napr . v golfe Tiger Woods alebo v tenise S.Wiliams.
Pricinou ze preco v cyklistike prakticky nie su iniy ako bieli cyklisti je lebo prakticky anozaj tam nie su.
Niečo podobné tu bolo už v lete 2008 - a tam som ukázal, že existujú aj čierny cyklisti a nie zlý: viewtopic.php?f=13&t=15340&st=0&sk=t&sd=a&hilit=Gregory+Bauge&start=2355
Akurát doplním, že v marci 2009 na majstrovstvách sveta v Poľsku sa Gregory Bauge stal majstrom sveta v šprinte.
Možno je niečo pravdy na tom, čo napísal Tuleník, avšak problém je aj v inom. Cyklistika v súčasnosti je vlastne na najvyššej úrovni vykonávaná v západnej a juhozápadnej Európe. Kto chce byť dobrý, ten musí ísť tam dlhodobo žiť, trénovať a pretekať. A je jedno, či je to Američan, Austrálčan, Afričan, Ázijčan alebo východo alebo stredo Európan. Tam je konkurencia, tam sú každý víkend preteky a tam môže každý ukázať, či v ňom niečo je - a je jedno, či je biely, žltý, zelený, modrý alebo čierny.
dream: francúzski černosi sú spravidla západoafričania, čo má svoju logistickú príčinu - Kongo, Benin, etc. boli FR kolónie, na východe sa im až tak nedarilo... no a podľa fenotypu by západoafričania mohli byť celkom dobrí šprintéri (JoKo, Bauge je dráhár šprintér, však? )
a inak ... Dánsko je placka rovná ako stôl a Holandsko podobne, ale keď tam začne do pelotónu riadne fúkať od Atlantiku, ani tie kopce vám netreba!!!
Uhádol si... A žije vo Francúzsku už od narodenia, aspoň tak sa mi zdá, že som to niekde čítal-počul.
Kopce netreba tuho trénovať... Pokiaľ má niekto 50 kíl, tak je automaticky lepší vrchár, ako 70 kilový jazdec, najmä pri dlhých stúpaniach. A jazdci odchovaní na vetre vedia jazdiť nielen v kopcoch, ale aj terezíny. Ak sa dobre pamätám, tak mladý Armstrong si v Texase užil viac vetra ako kopcov a v tohtoročnej TdF ukázal, ako jazdiť terezín.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://sport.sme.sk/c/4084903/cyklisti-z-kene-chcu-prekvapit-svet.html
neviem ale myslim ze dost ved aj Hans Rey tam nieco dodava
Keďže mám pár známych a občas aj kamošov viac pigmentovaných, rozoberali sme tieto záludnosti a v zásade platí:
západná Afrika - veľkí svalnatí a dosť čierni černosi - inak predkovia amerických - sú adaptovaní skôr na silové športy a výbušnosť, ale s vytrvalosťou majú veľké problémy
východná Afrika - malí sušienkovia, o niečo svetlejší (a podobne aj niektorí na juhu) - vytrvalci
v behu sa už presadili, problém ale je, že na techniku tí chlapci nemajú peniaze - maratónky stoja podstatne menej ako Pinarello Prince (a pred levmi sú navyknutí zdrhať aj naboso)
ďalšia vec je, že ich zmysel pre poriadok, presnosť atď. im veľmi neumožňuje (aspoň väčšine) disciplinovane udržiavať pomerne jemnú mechaniku v bezodporovo pojazdnom stave, a v tomto sú na tom podobne aj Arabi - môj kamoš z Egypta mi doslova povedal: "My Arabi na presnosť veľmi nie sme; hoci pred 1000 rokmi sme boli v jemnej mechanike ***** kamsi sa to stratilo. A naši južnejší susedia, o tých už ani nehovorím." (Inak to "kamsi" bola zrejme turecká okupácia, tá ich zahnala snáď ešte pod úroveň, odkiaľ za Muhammada štartovali)
žlťosi zas majú iný problém - klímu... napr. na Tajvane sa síce robí maybe 80 % svetovej produkcie bicyklov, ale nebicykluje tam skoro nikto, pretože v tom vlhkom teple sa proste nedá (spomeňme si na Peking, čo to bolo za teplo)... v podstate ešte kontinentálna Čína alebo Japonsko by aj mali "klimaticky na výber", ale tiež tam asi bude nejaká mentálna alebo fyziologická zrada. Pritom napr. Japonci sú ako fenotyp negeneralizovateľní, od 2 m 100 kg chlapiska z Okinawy po 150 cm sušinku z juhu Japonska máte aj adaptáciu od mierneho pásma po vlhké subtrópy... z horolezectva ma napadá, že "modus operandi" japonských a kórejských výškových horolezcov býval "kamikadze" - nejako im chýbala miera únosnosti rizika a nevedeli to otočiť, keď riziko presiahlo prijateľnú mieru, a tak "vyvanuli" aj skutočne ***** horolezci; v cyklistike to zrejme vedie k ultrasnaživeckému pretrénovaniu v mladom veku. Tento bod pravdu povediac nechápem: to, že japončík dostane rozkaz, ktorý presahuje jeho schopnosti, spravidla vedie k jeho demolácii a zdôvodňuje sa to kódexom Bušidó, lenže ako poznám Bušidó, tam sa hovorí, že ak dostanete rozkaz, presahujúci vaše schopnosti, máte pána požiadať o jeho zníženie... niekto tu potom odrbáva
Viď návšteva čínskeho bolševika u slovenského súkmeňovca.
btw:s tými africkými ftákmi sa to trošku nafukuje.Aj keď su o voľačo nadpriemer zas
to netreba brať doslova.
ale nedi ved aj v Europe su vela cernochov, ktorych predkovia im nechali nejku geneticku vybavu ktora by bola vhodna na cyklistiku.
povedzmu taky Afrofrancuz s korenmi z vychodnej afriky by si aj mohol dovolit nejaku ziletku a trenovat - a mozno sa stat profikom
inak Arabi - tento rok som pozeral tour of Quatar a Bakalar spomenul prihodu s quatarskou repre ked boli v Cechach tak jeden mali kopec chlapci tlacili bycikle - darmo v ich krajine nie su kopce
ale inak jeden japoncik jazdi pro tour.
na jednom fóre som čítal aj tento názor:
I think a big reason there are virtually no non-white cyclists is simply because there are virtually no non-white cyclists. Any amateur black or asian cyclists don't have a Tiger Woods or a Serena Williams to look up to and inspire them.
i keď sú aj mini výnimky, ale ku sláve je ešte ďaleko...
http://www.bahatiracing.com/index2.HTM
pise sa tam v podstate amatersky cierni alebo cyklisti z azie nemaju v tomto sporte nejaky vzor ako napr . v golfe Tiger Woods alebo v tenise S.Wiliams.
Pricinou ze preco v cyklistike prakticky nie su iniy ako bieli cyklisti je lebo prakticky anozaj tam nie su.
Akurát doplním, že v marci 2009 na majstrovstvách sveta v Poľsku sa Gregory Bauge stal majstrom sveta v šprinte.
Možno je niečo pravdy na tom, čo napísal Tuleník, avšak problém je aj v inom. Cyklistika v súčasnosti je vlastne na najvyššej úrovni vykonávaná v západnej a juhozápadnej Európe. Kto chce byť dobrý, ten musí ísť tam dlhodobo žiť, trénovať a pretekať. A je jedno, či je to Američan, Austrálčan, Afričan, Ázijčan alebo východo alebo stredo Európan. Tam je konkurencia, tam sú každý víkend preteky a tam môže každý ukázať, či v ňom niečo je - a je jedno, či je biely, žltý, zelený, modrý alebo čierny.
a inak ... Dánsko je placka rovná ako stôl a Holandsko podobne, ale keď tam začne do pelotónu riadne fúkať od Atlantiku, ani tie kopce vám netreba!!!
Kopce netreba tuho trénovať... Pokiaľ má niekto 50 kíl, tak je automaticky lepší vrchár, ako 70 kilový jazdec, najmä pri dlhých stúpaniach. A jazdci odchovaní na vetre vedia jazdiť nielen v kopcoch, ale aj terezíny. Ak sa dobre pamätám, tak mladý Armstrong si v Texase užil viac vetra ako kopcov a v tohtoročnej TdF ukázal, ako jazdiť terezín.