tak co? chystate sa kupovat vestu? mne to pripada ako jednak dobry napad pre ,,cyklistov,, ktorych by som skor nazval ludmi na bicykli ako cyklistami a idu na bicykli len ked musia. Ale zas myslim ze vacsina nas - sportujucich cyklistov ma na obleceni dostatok reflexnyh pasikov a k tomu svetla. Len dostat pokutu kvoli takej somarine... Co si o tom myslite?
posledný komentár: 11. 5. 2015 o 15:37
http://www.24hod.sk/clanok-69411-Novy-cestny-zakon---kompletne-znenie.html
a môj dosť agresívny a netolerantný názor je, že každému commuterovi, ktorý si ju na seba dá, miesto toho, aby si kúpil normálne cyklistické oblečenie, ktoré je dnes dostatočne reflexnými prvkami vybavené (pokiaľ to nie je niečo od vietkongov), by som dolámal nejaké tie kosti... pretože tým, že sa takto predposerie, dláždi cestu podobným pridžubanostiam
Ako biker ale tiež aj ako vodič musím povedať že je to úplne iné kafé, ak má nejaký dôchodca (
Je to podobný prípad ako s policajnými kontrolami pri cestách - ak majú policajti oblečené reflexné vesty, vidno ich skutočne už z diaľky a ja stihnem napr. ubrať plyn ....... ale ak tie vesty nemajú, človek ich vážne zbadá už keď je neskoro
našťastie mal zákonodarca raz rozum a je to prijaté tak ako je to prijaté - znie to REFLEXNÉ PRVKY a ak si pod tým predstavíš sračkovoneónovú vestu, daj si ju... ja si pod tým predstavujem to, čo mám na batohu, tretrách, bokom gatí, všetkých zipsoch, prilbe etc. a čo dosť znemožňuje fotenie mojej maličkosti bleskom, ak to mám na sebe...
Jaroh: je dosť veľký rozdiel medzi holým človekom a už obyčajným sieťkovým tričkom...
Neviem presne, ako to myslíš, ale to, čo ja som mal k dispozícii, bolo určite oveľa priedušnejšie, ako dres, ktorý som mal pod tým. Dres je "kompaktná látka", zatiaľ čo tá "vesta" bola voľná a veľmi riedka sieťka.
Ale aby bolo jasno - nenútim to nikoho nosiť, aj ja sám riešim v zmysle vyhlášky zníženú viditeľnosť reflexnými prvkami. Chcem len ukázať, že keď sa vraví o veste, tak netreba myslieť tú z benzínovej pumpy, Billy či remeselníckych potrieb, ale že existuje speciálna cyklistická vesta. Nič viac.
Na druhej strane nemá zmysel vesty odsudzovať, každý kto sme šofér vieme, že človeka v reflexnej veste vidíme v noci oveľa viac ako človeka s reflexnými prvkami. A nejde o nič menšie, ako je zdravie a život ...
Súhlasím s Tebou, pretože ja tiež ako častý šofér skôr spozorujem človeka vo veste než s pásikom na ruke .
Pri jednej ceste autom domov z práce som si zmýlil cyklistu ( s reflexným pásikom na nohe ) s tým stľpikom,ktoré sú osadené popri cestách a majú na sebe odrazky . Jednoducho som videl pred sebou len dlhý rad svietiacich stľpikov po pravej strane, takisto po ľavej strane (vypadá to ako pristávacia plocha na letisku ) , no a jedným z tých svetielok bol práve cyklista s prúžkom na nohe
Tak si ma teraz zaskočil