Mne dnes bike24 poslal mail, ze dorucovacia sluzba ma nevedela najst a aby som skontroloval adresu a doplnil telefonne cislo
Smiesne je, ze ja som pri objednavke cislo uviedol len oni ho zjavne odignorovali
Trochu ma aj prekvapuje, ze ujo kurier nezazvonil na zvoncek
to sa mi stávalo z Nemecka bežne, ale naposledy som bol prekvapený, keď mi kurier zavilal
Mne dnes bike24 poslal mail, ze dorucovacia sluzba ma nevedela najst a aby som skontroloval adresu a doplnil telefonne cislo
Smiesne je, ze ja som pri objednavke cislo uviedol len oni ho zjavne odignorovali
nemci nedavaju telefon na baliky lebo maju nejak super implementovane gdpr
Cislo treba uvadzat do policka ako Company, alebo kludne aj meno a pod, proste niekde inde ako phone. Pravda ze aj odtial niekedy ho vymazu tak potom uz len sledovat balik. A ano suvisi to s gdpr
ale to ja viem, len zvyčajne kuriér zazvoní a je všetko OK, teraz sa na to vykašlal a obrátili sa na bike24 o doplnenie, to je niečo čo som ešte nezažil ...
Dnes sa mi stala taká čudná vec a neviem či sa mi sníva alebo čo,ale ako má pred týždňom okaslali o peniaze tak dnes mi polovica prišla späť na účet je to možné či zase nejaký odrb?
Asi sa v nich ozvalo svedomie LOL
Ale som to moc nepochopil. Oni poslali aj falošného kuriéra s falošným DPD autom?
Alebo kuriér bol pravý? Potom musia v DPD vedieť kam ten bicykel doručili. A to sa mi zdá zbytočne komplikované. Keď mám číslo karty a CVV, nebudem si komplikovať život kvôli starému detskému bicyklu falošným kuriérom s falošnou dodávkou alebo objednávaním pravého kuriéra na falošnú adresu. V druhom prípade by ti aspoň vrátili ten bicykel ako nedoručený.
Btw, ja si vždy pozerám hlavičku emailu aj keď sa tvári seriózne, odkiaľ prišiel, kontrolujem adresu web stránky keď sa prihlasujem do banky, wise etc. a až na pár výnimiek ako Amazon etc. kde mám účty, na internete platím iba cez PayPal. A samozrejme 2FA.
Žiaden kuriér neprišiel, len mi z účtu odišli peniaze a dnes sa mi polovica vrátila, tak asi sa v nich ozvalo svedomie a niečo mi vrátili späť, inak si to neviem vysvetliť
Bolo to 2x po 150€,čiže už to bol trestný čin,keď som telefonoval do banky aby mi blokli karty tak som sa pýtal ak na stornovanie platby a povedali mi že to nieje možné keďže to bola platba kartou, dalo by sa to iba v prípade ak by sa jednalo o prevod z účtu na účet, tak som v šoku že sa mi 150€ vrátilo na účet
Myslím, že ani prevod na účet sa nedá stornovať. Robili by sa podvody, že zaplatíš, pošleš doklad o zaplatení a následne prevod zrušíš. Toto možno bola duplicitná platba. Banka ti to istotne vysvetlí.
Myslím, že ani prevod na účet sa nedá stornovať. Robili by sa podvody, že zaplatíš, pošleš doklad o zaplatení a následne prevod zrušíš. Toto možno bola duplicitná platba. Banka ti to istotne vysvetlí.
da
potvrdenie / doklad o transakcii mas dostupny az potom, ked ti odidu prachy z uctu
dovtedy mas iba potvrdenie o tom, ze si zadal prikaz na uhradu / prevod ...
da
potvrdenie / doklad o transakcii mas dostupny az potom, ked ti odidu prachy z uctu
Veď hej. Po zúčtovaní sa to nedá stornovať. Kým to máš v IB v čakajúcich platbách tak sa to stornovať dá.
Skusenost sice nie s kurierom, ktory dorucuje zasielky, ale s kurierom, ktory nosi jedlo...
Objednali sme cez bolt food pizzu a v case x prisla notifikacia, ze kurier vyzdvihol objednavku. Pizzeria bola asi 500m od nas, tak reku to tu bude rychlo. Cakame 5 minut, nic, tak reku mozno ma po ceste este nejaku objednavku. 10 minut, nic. Potom frajerke zvoni mobil, ze kurier dorazil, tak som siel dole pre jedlo, kedze ona si potrebovala este dokoncit nejaky mail. Pridem dole a panko mi vravi, ze dlho caka, tak ci si nepozerame notifikacie z aplikacie Zdvihol som obocie, ze prepacte, nemam cas neustale pozerat na telefon, lebo medzitym aj pracujem a druha vec, ze kolkokrat som uz takto zisiel pre jedlo a este tam ani kurier nebol. Treba zavolat, to je istota...on mi nato odvetil, ze on nezvykne volat, lebo niekto to nema rad
Aspon zvuk jeho auta sa mi pacil - subaru outback sedan s boxerom pod kapotou
reklamoval som tovar kupeny v spanielsku. naspat som ho posielal cez dhl a teda to bola rychlost. vcera o 9 rano si bol pre tovar kurier a dnes o 11 uz bol doruceny v spanielsku. maju to vymakane...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
to sa mi stávalo z Nemecka bežne, ale naposledy som bol prekvapený, keď mi kurier zavilal
nemci nedavaju telefon na baliky lebo maju nejak super implementovane gdpr
Ale som to moc nepochopil. Oni poslali aj falošného kuriéra s falošným DPD autom?
Alebo kuriér bol pravý? Potom musia v DPD vedieť kam ten bicykel doručili. A to sa mi zdá zbytočne komplikované. Keď mám číslo karty a CVV, nebudem si komplikovať život kvôli starému detskému bicyklu falošným kuriérom s falošnou dodávkou alebo objednávaním pravého kuriéra na falošnú adresu. V druhom prípade by ti aspoň vrátili ten bicykel ako nedoručený.
Btw, ja si vždy pozerám hlavičku emailu aj keď sa tvári seriózne, odkiaľ prišiel, kontrolujem adresu web stránky keď sa prihlasujem do banky, wise etc. a až na pár výnimiek ako Amazon etc. kde mám účty, na internete platím iba cez PayPal. A samozrejme 2FA.
Nebolo to pred vratenim nad a po vrateni pod touto sumou?
apple
https://podcasts.apple.com/sk/podcast/kuri%C3%A9ris/id1606896498?i=1000550740376&fbclid=IwAR34GcY-QN2sB83Cq7Wlal2plaOmhAvyUzZBCjOeyp6jpgOjoBHZUPm2pRM
spotify
https://open.spotify.com/episode/76afQDIm5eYOGYTvxa9EDY?si=iFzYoRNDQniqiSeg-cfybQ&fbclid=IwAR35jdM1ZL2ybEpe3JN9D0NlY4krm657fvGSoWYIfLSb_VMPQrpzKepfaU0&nd=1
web
https://kurieris.podbean.com/?fbclid=IwAR27BNqzpjJuoWj6jLEktWeT2qliO0rujy6rjoXHQvNek5WG0RxSBupDnac
da
Veď hej. Po zúčtovaní sa to nedá stornovať. Kým to máš v IB v čakajúcich platbách tak sa to stornovať dá.
iba o zadani prevodu ...
Objednali sme cez bolt food pizzu a v case x prisla notifikacia, ze kurier vyzdvihol objednavku. Pizzeria bola asi 500m od nas, tak reku to tu bude rychlo. Cakame 5 minut, nic, tak reku mozno ma po ceste este nejaku objednavku. 10 minut, nic. Potom frajerke zvoni mobil, ze kurier dorazil, tak som siel dole pre jedlo, kedze ona si potrebovala este dokoncit nejaky mail. Pridem dole a panko mi vravi, ze dlho caka, tak ci si nepozerame notifikacie z aplikacie
Aspon zvuk jeho auta sa mi pacil - subaru outback sedan s boxerom pod kapotou