Dotaz na tych , ktori si ste uz vyuzili sluzieb DHL. Aj u vas, v pripade, ze balik dorazi do miestneho depa skoro rano v nejaky den, dany balik isiel na rozvoz az na dalsi den?
Napr. objednavam z Bike-discount, s DPD, balik po vikende pride skoro rano na depo a este v ten den ide na rozvoz.
V pripade DHL, na rozvoz isiel balik vzdy az na dalsi den.
U nás v BB chodí kuriér slovenskej pošty ešte skôr, ako e-mail od slovenskej pošty, že Dnes očakávajte príchod kuréra - minule mi volal 8:05 a mail prišiel už keď som vybaľovala balík
U nás v PK podobne, kuriérka slovenskej pošty bežne chodí pred SMS 7:05 - 7:20, ale keď príde iný kuriér slovenskej pošty tak väčšinou neskôr cez deň. Asi majú iný algoritmus - preferencie na rozvoz.
ako ma packeta vyriesene posielanie cez box? nikde sa tam nezadava rozmer balika. ak mas vacsiu skatulku, tak prides k boxu a dufas ze ti otvori tie spravne dvierka?
rovnako som mal pochybnosti teraz pri objednavani - vedel som, ze balik bude mat pomerne vacsie rozmery, ale dovolilo mi to dodanie do boxu. lenze v den ked mal balik prist mi prisiel mail, ze bude doruceny nasledujuci den. no a nasledujuci den prisiel do vydajneho miesta, navyse na druhej strane mesta. (mojho maleho, ale aj tak to nasralo) konspirujem, ze bud mal ten box velke dvierka plne a nemal to kam dat, alebo ho tam kurier ani nezmestil.
Veľkosť boxu si vyberáš až pri vkladaní balíka z týchto možností: S (8 x 45 x 61 cm), M (17 x 45 x 61 cm), L (36 x 45 x 61 cm)
V podstate sa mení len výška priehradky.
Asi to nemôžu dobre ošetriť pri objednávaní z domu, lebo tie boxy sú do značnej miery autonómne. Proste tam niekto môže obsadiť miesto, aj keď box nie je pripojený na internet. Preto je na 100% známa obsadenosť, až keď si na mieste činu.
Prípadne ti môže niekto uchmatnúť posledný voľný len sekundy pred tebou....
V tomto obdobi si mal napisat skor "akehokolvek" kuriera.
Teraz co vidim, co sa nam deje so zasielkami, tak to je celkom zabava.
Asi je to aj lokalitou ale zatiaľ nemám pocit že by nejako balíky meškali alebo by vznikal chaos...Paketa, SPS, GLS, Slovenská pošta zatiaľ všetko v norme.
Inak balik asi pošlem cez GLS, majú prehľadný systém objednávania a garantujú doručenie na druhý pracovný deň
Dnes mi mal byt doruceny balik cez GLS do alzaboxu, miesto toho mi dosiel mail, ze balik sa do boxu nezmestil (to kurňa nevedia dopredu podla jeho rozmerov ???), takze som musel presmerovat a najst si vhodnu adresu sam, samozrejme, ze pri presmerovani mi system opat ponukol aj alzaboxy, akoby sa nechumelilo, vsak nezmestil sa prvykrat, mozno za par dni alzaboxy prerobia na vacsie... no prdlajs, pre istotu som si uz dal dorucit na predajnu (ku mne na adresu bydliska sa samozrejme neda), a samozrejme za dalsie 3 pracovne dni, skor mi to proste system nedovolil...
(to kurňa nevedia dopredu podla jeho rozmerov ???), takze som musel presmerovat a najst si vhodnu adresu sam, samozrejme, ze pri presmerovani mi system opat ponukol aj alzaboxy, akoby sa nechumelilo, vsak nezmestil sa prvykrat, mozno za par dni alzaboxy prerobia na vacsie... no prdlajs,
Alzabox má predsa niekoľko veľkosti priečinkov, takže stačilo, že v konkrétnom boxe nebola voľná požadovaná veľkosť.
Je to dynamický systém, tak obsadenosť sa mení každou sekundou - niekto si prevezme svoj balík a priečinok je voľný pre teba. V inom boxe mohlo byť miesta dosť - neprerábali to tam zvárači na väčšie
Úplne jednoduché
Ide obdobie, kedy je na kuriérov najväčší tlak čo sa týka množstva balíkov čo majú rozviesť. Takže meškanie ešte len bude gradovať ako sa bude blížiť ten 24.december. Nedodanie, zlé doručenie bude s tým kontinuálne stúpať.
Alzabox má predsa niekoľko veľkosti priečinkov, takže stačilo, že v konkrétnom boxe nebola voľná požadovaná veľkosť.
Je to dynamický systém, tak obsadenosť sa mení každou sekundou - niekto si prevezme svoj balík a priečinok je voľný pre teba. V inom boxe mohlo byť miesta dosť - neprerábali to tam zvárači na väčšie
Úplne jednoduché
Keby ten system navrhoval niekto pricetny, tak potom by to navrhol tak, ze ak odosielatel raz zada, ze chce dorucit balik tej a tej velkosti, tam a tam, vtedy a vtedy, tak by to dane miesto bolo pre ten balik na ten cas zarezervovane. Bodka. V opacnom pripade mu to nema dorucenie na ten dany cas na dane miesto umoznit. Ked raz system ma obmedzenu kapacitu, nemoze byt navrhnuty tak, ze kto prvy pride, ten prvy berie miesto. Presne takto isto by mohol zlyhat aj pokus o dalsie dorucenie a dalsie, do nemlatom. Obzvlast, ked dalsie dorucenie trva az 3 (!) pracovne dni.
Tvojím systémom sa zníži kapacita prepravy.
Zvýši sa závislosť na pripojení do siete. (Tie boxy totiž vedia dlhšiu dobu fungovať offline)
Je obdobie, keď sa všetky takéto limity budú prejavovať. Ale máš pravdu, zdvojnásobením kapacity boxov by sa toto zčasti eliminovalo.
Navrhni Alze, ako zdvojnásobiť kapacitu a udržať poplatky. Zjavne tomu dobre rozumieš. Alza je moderná firma, určite ocení inofatívne riešenia a zefektívnennie prepravy. Za dobrú radu nejaký ten groš radi dajú
Keby ten system navrhoval niekto pricetny, tak potom by to navrhol tak, ze ak odosielatel raz zada, ze chce dorucit balik tej a tej velkosti, tam a tam, vtedy a vtedy, tak by to dane miesto bolo pre ten balik na ten cas zarezervovane. Bodka. V opacnom pripade mu to nema dorucenie na ten dany cas na dane miesto umoznit. Ked raz system ma obmedzenu kapacitu, nemoze byt navrhnuty tak, ze kto prvy pride, ten prvy berie miesto. Presne takto isto by mohol zlyhat aj pokus o dalsie dorucenie a dalsie, do nemlatom. Obzvlast, ked dalsie dorucenie trva az 3 (!) pracovne dni.
Blbosť.... tvoj systém by tým pádom automaticky "blokoval" schránku stále na 2-3 dni, lebo nevieš, kedy si adresát balík vyzdvihne
A co tak znizit cas na vyzdvihnutie na rovnaku dobu, s akou frekvenciou sa schranky naplnaju (1 den?). Pravidlo, ze schranka musi byt blokovana 3 dni, obzvlast v predvianocnom obdobi, nie je posvatna krava, da sa zmenit; nech si ludia tie boxy aj laskavo vyberaju, komu by sa nepacilo 24 h na vyzdvihnutie, mohol by si za poplatok ulozenie predlzit. Nech si to platia ti zakaznici, ktori si nevedia balik vybrat v rozumnom case, tuto mate moje riesenie, ako zvysit kapacitu boxov bez navysovania poplatkov pre rozumnych zakaznikov. Vsetko sa da, ked sa chce.
Vidíš, hneď množstvo nápadov.
Obmedziť dobu na jeden deň je také proklientské a stane sa veľkou konkurenčnou výhodou.
Túto praktiku už dopravcovia uplatňujú. Napríklad Packeta dobu uloženia skrátila od začiatku novembra do vianoc zo 7 na 4 dni. Predĺženie zo 7 na 2 dni.
Takže tvoj jeden deň by bol atraktívna ponuka. Ako hovoríš: načo je zákazníkovi toľko času na výber? Má pekne sedieť doma, alebo najlepšie pri Alzaboxe.
Čo má vôbec čo cestovať, či mať v kľude program. Aj číňan ti presne povie v ktorý deň zásielka dorazí
Si génius. Predaj tento nápad Alze čím skôr. Zbohatneš. Alebo si založ vlastnú firmu. Všetci pôjdu k tebe.
EDIT:
Ešte mi napadlo, že Alzabox slúži ako “lock-er” pre rôzne e-shopy a kuriérov. Tak tie časy a služby musíš zladiť s viacerými subjektami aj na strane príjmu aj na strane výdaja.
Ale s tým si iste rátal. Určíš im tvrdé mantinely. Nebudú tam chodiť, keď sa im zachce
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Napr. objednavam z Bike-discount, s DPD, balik po vikende pride skoro rano na depo a este v ten den ide na rozvoz.
V pripade DHL, na rozvoz isiel balik vzdy az na dalsi den.
rovnako som mal pochybnosti teraz pri objednavani - vedel som, ze balik bude mat pomerne vacsie rozmery, ale dovolilo mi to dodanie do boxu. lenze v den ked mal balik prist mi prisiel mail, ze bude doruceny nasledujuci den. no a nasledujuci den prisiel do vydajneho miesta, navyse na druhej strane mesta. (mojho maleho, ale aj tak to nasralo) konspirujem, ze bud mal ten box velke dvierka plne a nemal to kam dat, alebo ho tam kurier ani nezmestil.
Ak je niečo objemnejšie, asi len cez výdajné miesto.
V podstate sa mení len výška priehradky.
Asi to nemôžu dobre ošetriť pri objednávaní z domu, lebo tie boxy sú do značnej miery autonómne. Proste tam niekto môže obsadiť miesto, aj keď box nie je pripojený na internet. Preto je na 100% známa obsadenosť, až keď si na mieste činu.
Prípadne ti môže niekto uchmatnúť posledný voľný len sekundy pred tebou....
500g balíček v rámci SK.
https://www.instagram.com/reel/DRvE-tUiD7P/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=NTc4MTIwNjQ2YQ==
Asi je to aj lokalitou ale zatiaľ nemám pocit že by nejako balíky meškali alebo by vznikal chaos...Paketa, SPS, GLS, Slovenská pošta zatiaľ všetko v norme.
Inak balik asi pošlem cez GLS, majú prehľadný systém objednávania a garantujú doručenie na druhý pracovný deň
Úplne jednoduché
Úplne jednoduché
Zvýši sa závislosť na pripojení do siete. (Tie boxy totiž vedia dlhšiu dobu fungovať offline)
Je obdobie, keď sa všetky takéto limity budú prejavovať. Ale máš pravdu, zdvojnásobením kapacity boxov by sa toto zčasti eliminovalo.
Navrhni Alze, ako zdvojnásobiť kapacitu a udržať poplatky. Zjavne tomu dobre rozumieš. Alza je moderná firma, určite ocení inofatívne riešenia a zefektívnennie prepravy. Za dobrú radu nejaký ten groš radi dajú
Blbosť.... tvoj systém by tým pádom automaticky "blokoval" schránku stále na 2-3 dni, lebo nevieš, kedy si adresát balík vyzdvihne
Obmedziť dobu na jeden deň je také proklientské a stane sa veľkou konkurenčnou výhodou.
Túto praktiku už dopravcovia uplatňujú. Napríklad Packeta dobu uloženia skrátila od začiatku novembra do vianoc zo 7 na 4 dni. Predĺženie zo 7 na 2 dni.
Takže tvoj jeden deň by bol atraktívna ponuka. Ako hovoríš: načo je zákazníkovi toľko času na výber? Má pekne sedieť doma, alebo najlepšie pri Alzaboxe.
Čo má vôbec čo cestovať, či mať v kľude program.
Si génius. Predaj tento nápad Alze čím skôr. Zbohatneš. Alebo si založ vlastnú firmu. Všetci pôjdu k tebe.
EDIT:
Ešte mi napadlo, že Alzabox slúži ako “lock-er” pre rôzne e-shopy a kuriérov. Tak tie časy a služby musíš zladiť s viacerými subjektami aj na strane príjmu aj na strane výdaja.
Ale s tým si iste rátal. Určíš im tvrdé mantinely. Nebudú tam chodiť, keď sa im zachce