V Bratislave sa vôbec nemusíš tlačiť... 80% vodičov zastaví na svetlách 2-3 metre pred čiarou, miesta je dosť, žiadne tlačenie nehrozí. Vždy pozriem dozadu, kto sedí za volantom, či to nie je nejaká blonďavá sliepočka. A ten krátky očný kontakt úplne stačí, aby sa správal normálne a rešpektoval ma. Na sliepky to však neplatí, taká si pomyslí - "čo si to ten starý trtko dovoľuje, čo ma chce zbalíť"?
Aj keď idem autom a vychádzam z vedľajšej na hlavnú, tak sa zahľadím na druhého - tretieho vodiča v poradí. Ak sa nám pohľady stretnú, tak mám skoro istotu, že ma pustí.
no ono cez križovatku neni problém prejsť na bajku prvý takže kludne na začiatok radu.. (teda ak to neni velká križovatka 4 prúdovky ako napr patrónka, tam ťa autá dobehnú už uprostred)
Jazdievam cez Patrónku, z Mlynskej doliny odbočujem na Lamač. Ráno, do roboty, pred ôsmou, keď posledný v rade áut idúcich na Kramáre stojí za odbočkou k Habánskemu mlynu, či až pri OMV pumpe. Platí presne to, čo som písal o príspevok vyššie - očný kontakt a ukážem vodičovi, že pôjdem do ľava. Keďže tam chodím často, tak viem, ako idú svetlá - chodcom zasvieti červená, napočítam do 6 a idem - za sekundu-dve naskakuje na mojom smere oranžová. Akurát si musím dávať pozor na expertov jazdiacich od Lamača na červenú.
ja mam dnes skusenosti s vodicmi dobre. 2x som obehol pionier, ktory mal problemy tahat do kopca s dvoma adolescentmi a 2x som obehol dole kopcom babetu, ktorej nestihala maximalka
okrem toho som stretol asi 3 auta. najlepsie sa proste jazdi pocas hokeja, vsetci su pred telkami a po takej prdeli ako je PB, kde je po dedinach premavka takmer nulova
A si predstav ako by sa jazdilo keby to naši hokejisti dotiahli do finále . To by som si práve na ten čas naplánoval aj 200km cestný výjazd bez jediného auta .
A si predstav ako by sa jazdilo keby to naši hokejisti dotiahli do finále . To by som si práve na ten čas naplánoval aj 200km cestný výjazd bez jediného auta .
Štatistika po cca 800km na moravských cestách:
1x líznutie + výtrubenie
2x len vytrúbenie - z toho jedno kôli mojej chybe.
Nedokážem uveriť, že v takej Žiline alebo KNM je to jeden úd za druhým a o pár km ďalej sa vodiči správajú ku cyklistom ako v nejakom rakúsku... Asi sa tam presťahujem
ja som akurat dal 1300km prevazne v cz a rakusku a sk je cca jak cz, ziadne cakanie vodicov, ked pride za mna tak obieha a neriesi ci vidi ci nevidi ci je zakruta alebo co, ked mu nieco vybehne tak potom na poslednu chvilu manevruje, par krat sa skoro zrazili... rakusaci a nemci klobuk dole, par krat som sa len tak obzrel dozadu a kukam ze za mnou sa plizi dake auto do kopca po serpentine... ani som si ho nevsimol, pekne cakal kym nebude mat rozhlad a potom obiehal a vobec ho netrapilo ze zabije az 30s cakanim..., madari su taka divna medzikapitola hlavne tymi znakcami, ideme 5km po ceste a dojdeme na krizovatku kde na vsetky smery je zakaz bajkom... , tak teraz sa mame akoze vracat ci co?
Vodici su rozni, niektori nebezpecni. Aj zlty nakladiak ev.c. KS290CM jazdiaci asi bez zrkadiel. 2x obehol on mna, 2x ja jeho. Kazde znizenie rychlosti pod 80 km/h nerespektoval, az napokon sa zachoval takto:
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
bezne to nie je problem, ale ak mam za sebou akurat 7min nad AnP.....
Aj keď idem autom a vychádzam z vedľajšej na hlavnú, tak sa zahľadím na druhého - tretieho vodiča v poradí. Ak sa nám pohľady stretnú, tak mám skoro istotu, že ma pustí.
okrem toho som stretol asi 3 auta. najlepsie sa proste jazdi pocas hokeja, vsetci su pred telkami a po takej prdeli ako je PB, kde je po dedinach premavka takmer nulova
okrem toho som stretol asi 3 auta. najlepsie sa proste jazdi pocas hokeja, vsetci su pred telkami
Ja som včera jazdil v Rakúsku a tiež bola slabá piatková premávka. Jáj, veď včera sme hrali s Rakúskom.
Skúsil by som to do Žiliny po D1.
1x líznutie + výtrubenie
2x len vytrúbenie - z toho jedno kôli mojej chybe.
Nedokážem uveriť, že v takej Žiline alebo KNM je to jeden úd za druhým a o pár km ďalej sa vodiči správajú ku cyklistom ako v nejakom rakúsku... Asi sa tam presťahujem
Naco su ti pretocene kilometre, VIN, ked chces najst majitela? Navyse, tato sranda ti nove auta nenajde.
youtube.com/watch?v=GNMUmhTaumU&t=
Nepridal, to ja som ubral, ked som videl, ze sa "nieco" chysta.