Moj styl jazdy taketo pripady riesi. Ak si pred autom nema ta ako obehnut. 10m za krizovatkou by nemal sancu ta dobehnut kedze by si ho spomalil. Na krajnicu by si sa zaradil za druhou krizovatkou (kde ta sundal).
Áno súhlasím, bola moja chyba, že som mu nechal priestor, aby ma mohol predbehnúť. Už sa to nestane. Ide len o to, že ma musel vidieť, keď prichádzal na semafor a napriek tomu ma sundal. A taktiež bola moja chyba, že som sa rozbehol pomaly a nie prudkou akceleráciou.
Začal som tu s tým, že sme národ netolerantných a neohľaduplných vodičov, čo je dosť vážnym problémom aj pre cyklistov. Teda môže byť zákonom upravený akýkoľvek predpis, minie sa v značnej miere účinku. Ak by sme tieto pravidlá dodržiavali, nemusel by som na bicykli premýšľať, ako pôjdem po ceste, kde sa postavím na semafore a podobne.
Ísť proti netolerantnosti zas netolerantnosťou, proti egocentrizmu egocentrizmom a podobne, nepovažujem za správne riešenie. Nič to nezmení, poprípade len zhorší. Občas by sme mohli dodržiavať aj "Zlaté pravidlo morálky", Konfucius.
Ocny kontakt je take placebo ako homeopaticka voda. Ja som raz takto pokojne po ocnom kontakte a plny vedomia ze ma sofer vidi pokojne siel aby mi vzapeti vosiel do cesty a mohol som lietat cez kufor aj bez platneho vycviku pilota. Treba si uznat, ze ak stretneme idiota, mozete predvidat, mozete mat aj prilbu na z materialu z buducnosti. V jednom momente je svet pekny a nic sa vam nemoze stat a v nasledujucom ste jednou nohou v hrobe. Spatne mzete rozmyslat co sa dalo inak, a pridete na to ze nic, ostat doma.
...no ten očný kontakt, je super vec hlavne keď má biker " zrkadlovky". Vtedy vidí šofér hovno v tvojich očiach , a nie to ešte , že škúliš na jeho pravý blinker...
Zaklad vzdy bol a vzdy bude stat uplne vpredu a rozbiehat sa ako prvy. A ked je vpredu kamion alebo autobus, tak este lepsie. Tie sa rozbiehaju este pomalsie ako osobaky.
P.S. Radit sa az za prve auto a podobne "dobre" rady su zaruceny recept na problem.
najlepšia rada je nejazdiť po slovenských mestách a keď už tak sa vyhýbať svetelným križovatkám. samozrejme, že keď bývate v meste tak sú takéto rady mimo.
ja som raz videl na Prievozskej ako jeden ziletkar kruzil dokola pred autami, len aby nemusel vypnut tretru. Ked naskocila zelena, tak akurat bol v nespravnom bode svojej kruznice a tak zavadzal a auta zacali trubit som sa vtedy zanho hanbil.
Ja jazdím po Prievozskej, ale ja som to nebol.
Šoférov treba zaujať hlavne oblečením. To neprehliadnu. Ja mám plnú skriňu veselých dresov. To sa po mne obzerajú aj ľudia, čo idú po chodníku a niektorý vodiči pribrzdia a idú popri mne chvíľu a potom zase zrýchlia.
Ja jazdím po Prievozskej, ale ja som to nebol.
Šoférov treba zaujať hlavne oblečením. To neprehliadnu. Ja mám plnú skriňu veselých dresov. To sa po mne obzerajú aj ľudia, čo idú po chodníku a niektorý vodiči pribrzdia a idú popri mne chvíľu a potom zase zrýchlia.
Teraz nemám po ruke, ale najviac vedie môj komplet Tirolák. To je tá kockovaná červená košeľa ako dres s vyznačenými trakmi do kríža cez chrbát a vpredu s tým vačkom na bruchu a gate ako tie ich tirolácke kraťasy nad kolená s vyznačeným vačkami po stranách. Je to taký komplet a ladí to ako originál.
Tak som našiel: copyrightwww.all4cycling.com www.all4cycling.com
Inak čo sa mi na križovatkách osvedčilo a zákon to upravil, tak to je odbočenie doľava.
V zákone sa píše niečo ako, že cyklista, ktorý odbočuje doľava sa radí k ľavému okraju jazdného pruhu.
V mestách je veľa jazdných pruhov, ktoré sú spoločné aj pre smer rovno aj doľava. Vtedy idem vždy dopredu k prvému autu a postavím sa vedľa neho po jeho ľavej strane, takže šofér ma zaregistruje aj keby nechcel. Potom cez križovatku bezpečne odbočím a nemusím križovať dráhu autám, ktoré idú rovno. Za tú dobu odkedy to platí sa mi stalo iba raz, že ma jeden nedočkavec na hrzdavej felícii chcel obehnúť ešte v križovatke, kde ja som sa už pomaly radil k pravému okraju začínajúceho jazdného pruhu za križovatkou.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ísť proti netolerantnosti zas netolerantnosťou, proti egocentrizmu egocentrizmom a podobne, nepovažujem za správne riešenie. Nič to nezmení, poprípade len zhorší. Občas by sme mohli dodržiavať aj "Zlaté pravidlo morálky", Konfucius.
P.S. Radit sa az za prve auto a podobne "dobre" rady su zaruceny recept na problem.
Daj inšpiračné foto.
Tak som našiel:
V zákone sa píše niečo ako, že cyklista, ktorý odbočuje doľava sa radí k ľavému okraju jazdného pruhu.
V mestách je veľa jazdných pruhov, ktoré sú spoločné aj pre smer rovno aj doľava. Vtedy idem vždy dopredu k prvému autu a postavím sa vedľa neho po jeho ľavej strane, takže šofér ma zaregistruje aj keby nechcel. Potom cez križovatku bezpečne odbočím a nemusím križovať dráhu autám, ktoré idú rovno. Za tú dobu odkedy to platí sa mi stalo iba raz, že ma jeden nedočkavec na hrzdavej felícii chcel obehnúť ešte v križovatke, kde ja som sa už pomaly radil k pravému okraju začínajúceho jazdného pruhu za križovatkou.
Tomu pánovi z Lampre by malo byť doručené súdne rozhodnutie o zákaze vychádzania v cyklistickom oblečení.