Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Mne sa najviac paci, ked idem po okreske 90-100 podla tachometra a obehne ma niekto mozno v 120 a potom ho odstavi policajna hliadka, ktora merala rychlost o 500m dalej.
Zobraziť komentár 12.05.2015 - 21:05:05
00
Z toho sa da este vykecat.. kebyze ides 130+ tak nepoviem..
Zobraziť komentár 12.05.2015 - 21:28:54
00
Ale aj tak je to usmevne, ked sa to stane :) Skodoradost je najlepsia radost :P
Jazdil uz niekto z vas na aute s adaptivnym tempomatom? Ked uz sa tu rozobera moralka predbiehania (aj) na dialnici...
Zobraziť komentár 12.05.2015 - 21:46:52
00
Väčšina rýchlostných obmedzení je prispôsobená ľuďom, ktorí by sa mali pre blaho väčšiny voziť autobusom. Ak najazdíš 40-50.000km ročne, spočítaj si, koľko ti zo života vezme rozdiel 10km/h v rýchlosti.

Zaujímavé, že práve na tomto fóre zastávaš tento názor. Ako keby iní účastníci cestnej premávky neexistovali. Zákony sú len obmedzeniami pre šikovných, múdrych a najlepších.
Koľko ti zo života uberie sranie? Zober si ten rozdiel, keby si veľkú potrebu nevykonával denne, ale len týždenne!
Tachometre sú veľké zlo, lebo tým, že neukazujú presne, ti berú zo života.
Jasné, jazdi v obci namiesto 50 km/h, kľudne aj 70 km/h, veď nepresnosť tachometra a tolerancia v zákone ti to umožňuje.
Podľa vyjadrenia mladíka, aj on išiel len 70 km/h. Koľko to ubralo tej pani zo života?
Veď len 9 rokov podľa vzorca: očakávaná dĺžka života (85 rokov) - skutočne dožitý vek (76 rokov).
Zobraziť komentár 13.05.2015 - 11:43:29
05
Aby si sa neoklamal je dost pripadov ked tych 10km/h vzalo cely zivot.
Zobraziť komentár 13.05.2015 - 12:03:22
00
Vikino, nechápeme sa. Výraz "Veď len 9 rokov" bola sarkastická poznámka na adresu Pali65.
Úplne súhlasím s tebou, je príliš veľa prípadov, kedy tých 10 km/h vzalo celý život. Ten uvedený príklad, článok je jeden z nich.
Zobraziť komentár 13.05.2015 - 12:09:37
00
Chápeme, mal som tam dať pre Pali65
Zobraziť komentár 13.05.2015 - 13:01:23
00
Akurát včera som sa musel usmievať pri spomienke na túto debatu. Predo mnou jazdil presne taký ten moták, GPS mi typicky ukazovalo čosi medzi 42-44, takže by to mal byť akože ten bezpečný šofér. Ale cestou si vôbec nevšimol, že pred prechodom stojí tehotná mamička s deckom za ruku, cyklistu míňal hádam na 30cm, potom pred odbočkou dupol na brzdu a až keď už prakticky opúšťal hlavnú cestu, tak raz blikol, lebo však predpisy kážu blikať. Ja len tak dajako hovorím, že motáci v prvom rade nie sú v prítomnosti, iba málo vnímajú prostredie okolo seba, už vôbec nemajú vedomosť o tom, čo sa deje za nimi a kľudne by sa dali ironicky označiť za jedno veľké, verejné ohrozenie. Toto sa tu stále snažím objasniť - kľúčom k bezpečnosti nie je len rýchlosť, ale predovšetkým bdelosť, predvídanie a schopnosť chápať, čo sa to vôbec okolo mňa deje. Až pôjdete najbližšie za takýmto človiečikom, tak si chvíľu všímajte, ako sa díva, obzerá a reaguje na podnety. Moje pozorovanie je také, že chronicky pomalí šoféri sú až priveľmi introvertovaní, nevidia to, čo by vlastne mali zbadať, kompenzujú to v podstate svojou spomalenosťou vo všetkých ohľadoch. Všímajte si ich a možno na niečo prídete...
Zobraziť komentár 13.05.2015 - 13:43:23
015
Ja mám zasa inú zo včerajška. Išiel som TO-NR je to v kuse obec..Zapol som tempomat išiel som cca 52km/h. V Preselanoch to za mnou už nevydržali kamion a jedna mladá žena. Obehovali ma určite cez 70km/h.
Ked sme dorazili do NR tak mali predo mou náskok v desiatkách metrov. Takže je to úplne k ničomu.
Išiel so mnou syn ktorý túto trasu jazdí skoro denne 2x do práce. Hovoril že keď sa ponáhla tak je rozdiel v príjazde do NR úplne zanedbatelný a nestojí za riziko pokuty alebo kraksne.
Zobraziť komentár 13.05.2015 - 18:04:08
02
Vcera v spravach bola reportaz o cca 20 rocnom vodicovi co v obci nezvladol riadenie a zabil zenu co na chodniku cakala na autobus a druhu tazko zranil. Kazdy ma jazdit podla svojich schopnosti, chalan mal tiez lepsiu mienku o svojom soferovani a teraz ma na krku pruser.
Ak niekto ide pomaly ma na to svoj dovod a ak sa niekto ponahla moze ho obist ak na to ma skusenosti, prehlad a vykon auta aby ho v kopci nepredbiehal 4km.
Zobraziť komentár 13.05.2015 - 18:20:54
00
Skoda reci, tusim este viac moralistov nez ked nejaky ten rok dozadu Lucia J. upozornila na par svojich novych fotiek...

Mozem ist aj 38, ked sa mi z vedlajsej cesty nadrbe 5m pred auto svako, ktory zase potom bez smerovky odboci
na druhej dolava, to ze mu ani nesvietia svetla, ved ide len tutok po dedine, tak ani pasy nepotrebuje...

Radsej stretnem Pali65 ktory pojde kde sa da 60, nez nim spominanych a celkom trefne popisanych polovodicov, ktori svojich 40 drzia aj ked odbocia do sidliska :-( slapat slapky a krutit volantom ich ako tak v autoskole naucili, bohuzial rozmyslat nie
Zobraziť komentár 13.05.2015 - 21:02:00
03
Akurát včera...

Suhlasim s Palim viem co tym chcel povedat.
Nedavno situacia - pomaly vodic, za nim dalsi podobny a ja. Nastala rovinka, chvilu cakam ci ho bude ten druhy predbiehat. Nesiel, tak vyhodim smerovku a ako som bol v polovici toho druheho auta, tak aj ono si to strhne a boli to asi centimetre. Nastatstie siroka cesta tak som to strhol ku krajnici.
Typicky vodic ktory vidi iba seba a jedno auto pred sebou a nic viac. Absolutne nesleduje co sa deje za nim pripadne dalej pred nim (v dialke cyklista a pod).
Minule idem na bicykli, a oproti zo zatacky vyjde auto a za nim dalsie, ktore ho zacne predbiehat. Nastastie ma hned zbadal, tak zabrzdil a zaradil sa naspat. Pozriem na to auto co isiel predbiehat a ide si tak 50-60 mimo obce.
Ja mam skor skusenosti s tym ze kolizne situacia paradoxne iniciuju pomali vodici. Lepsie slovo je spomaleny, ci zaspaty alebo nepritomny.
Zobraziť komentár 14.05.2015 - 07:56:16
03
Tak sa dožadujte, aby správca ciest osadil všetky cesty dopravnou značkou C 15!!!
Zobraziť komentár 14.05.2015 - 09:19:22
00
Akurát včera som sa musel usmievať pri spomienke na túto debatu. Predo mnou jazdil presne taký ten moták, ...

čiže ak tomu v rámci tvojich doterajších príspevkov dobre rozumiem, tak by vlastne tento moták mal ísť radšej ešte rýchlejšie (teóriou o vrátení vodičáku, resp nepripustení na cestu sa nezaoberám, lebo to je nereálne), resp. ak by šiel rýchlejšie, tak je to OK?
Zobraziť komentár 14.05.2015 - 09:23:23
02
Pokial sa bavime o dodrziavani povolenej rychlosti v obci tak mi pride divne obhajovat svoje obchadzanie zakona. No dalsej vete to ziadat od uja v siraku pri vychadzani na hlavnu cestu alebo pouzivani smeroviek.
Mimochodom ta rychlost je dana presne 50km/h oproti pojmom vcas, neobmedzit a pod.
Podla mna je len jedna spravna cesta DODRZIAVAT ZAKON.
Zobraziť komentár 14.05.2015 - 09:24:52
03

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up