..asi kazdy zaciatocnik aj skuseny bajker zaziva taketo stavy,alebo aj rozne krce,a ine telesne neduhy..tak prosim sem s tym!
a tymto prosim vas co sa vyznate (giro..a iny znalci) o rady!
...rozchodit sa mi to zatial nepodarilo ani po 2 dnoch-aj ked je to uz trochu lepsie.
existuju nejake pripravky proti-resp. potom??
-pricinu poznam-den pred 164km vyjazdom som bol na treku na strazove(1223n/m) a pri zostupe som z casovych dovodov bezal strmym kopcom...
posledný komentár: 25. 5. 2019 o 22:55
posledný komentár: 30. 8. 2016 o 12:06
skor ci existuju nejake tie preparaty-ak mozno co najmenej chemicke=so natural as possible.
...hej,mas pravdu v tom,ze je to otazka zvyku svalu na pohyb...cele leto som nebol nikde na peso-takze som zaplatil dan za bajkovanie,a zaroven citim,ze to je uplne ina partia svalov ako ked mam svalovicu z bajku(ta trva u mna ak vobec,asi 1-max2 dni..)...aj ked v tomto pripade som si to tym vyjazdom len zhorsil-ale stal za to...vid tema NMnV-Dobra Voda...
Už som to tu niekde písal, neviem nájsť tú tému....
a este jeden sposob, ktory ja som este neskusal, bo sa mi nejak nezda, dat si aspirin po vykone...
EDIT- bol som predbehnuty
Ak si chceš ešte viac pomôcť, môžeš pridať Cephyl-je to homeopat. prípravok, kt. obsahuje aj nepatrn. množstvo acetylsal.kyseliny v dávkovaní 3 krát jednu.
Veľa urobia aj zásadotvorné potraviny- no pozor, nie všetko čo chutí kyslo má kyslé Ph!
K zásadotvorným potrav. patrí napr. ovocie, zelenina, mliečne produkty, najvhod. sú zakysané a acidofil. mlieka a biele jogurty.
A ešte Ti viem poradiť jeden produkt.
Čírou náhodou sa mi dostal do rúk. Minulý týždeň som bola na celosl. kongrese farmaceutov a niekto z vystavujúcich spoločností mi to dal do ruky.
Volá sa to ACIDO FIT md, výrobcom je Kompava.
V skratke Ti popíšem príbalový leták:
-zabraňuje vytváraniu svalových kŕčov a tetanii
-zabraňuje prekysleniu organizmu, čím zároveň podporuje imunit. systém
-neutralizuje kyseliny v tele
-podporuje správne fungovanie nervov, svalov a srdca
-doplńuje minerály potreb. k správnemu fungovaniu celého organ,
-upravuje rovnováhu tekutín v tele
- zmierňuje bolesti
Sú to šumivé tbl., ktoré majú ako príbal ešte aj indikačné papieriky, kde si môžeš z moču stanoviť aciditu Tvojho organizmu.
Zloženie Ti nejdem písať, ak by ťa nejak zvlášť zaujímalo, napíšem.
A ešte www.kompava.sk
najlepšie po ... výkone
tie tablety som mal (vyhra v tombole tusim na medzihori),a poslednu som si dal prave pondelok rano ked som skoro vstat nemohol...ale moc mi to nepomohlo-mozno väcsie mnozstvo(3x/den)...
to homeopatikum je do kupela ci spapat?-to je medicina aku uznavam,a ktora aspon u nas v rodinke naozaj funguje.
inak to magnezium a kalcium je aj na svalovku-myslel som,ze iba proti krcom-a tie uz nemavam...
masaz by bola urcite fajn,ale pridem domov sprcha jedlo...rodinka..a konec
dovolim si malu opravu, vacsina ovocia je kyselinotvorna, kedze obsahuje cukor (cim sladsie, tym viac) a cukor je kyselinotvorny... ostatne sedi
schikmo - behavam roky, napriek tomu aj po tyzdennej pauze sa mi po behu vzdy svalovica vyskytne a neradim sa medzi netrenovanych... proste som sa s tym zmieril a ked ju chcem odstranit, musim behat viac
po bajku som svalovicu nezazil v zivote, napr. ani po Horalovi...
ja myslim, ze aj mimo tych dni kedy bikujes to neuskodi. pokial ti rozmasiruju ztuhnute miesta, tak to len pomoze...
Som si celkom istá, že k zásadotvorným potravinám patria všetky druhy ovocia-melón, figy,marhule, broskyne,citrusy, banány atď... OKREM SLIVIEK, ČUČORIEDOK A BRUSNÍC!!!
Medzi kyselinotvorné jedlá patria napr.údeniny, aj úd. syr, sója,ryby,mäso,vajcia,šošovica.
zasa si to dudo odflákol
po bajku som svalovicu nezazil v zivote, napr. ani po Horalovi...
..ako som uz spomenul-nebolo to bajkom-tym som to len "podporil"-svalovicu som mal s toho zostupu zo strazova-dost prudkym kopcom (kto to pozna urcite potvrdi) uz den predtym.
...inak ako je to z BCAA-moc o tom neviem,ale dutchman mi raz spominal,ze par tabliet(3-5) po maratone a na druhy den bol fit ako rybicka!
MUDr. Vojtěchovský na Kpo písal čosi o mylnom vysvetľovaní vzniku svalovice.
Podľa neho ide o drobné, mechanické poškodenia svalov pri "brzdiacom" pohybe. Preto je svalovica po drepoch. Smerom dolu brzdíš záťaž a sval sa naťahuje, smerom hore sa sval zmršťuje. Pri biku žiadny brzdný pohyb svaly nevykonávajú. Takisto je svalovka zaručená pri behu z kopca , turistike a podobne. Na základe mojich skúseností sa mi táto teória javí ako veľmi života schopná. Kyselina mliečna, resp. laktát má na svalovicu pramalý vplyv. Preto sa kyslé a zásadité potraviny väčšinou prejavia akurát tak v zažívacom trakte.
Čiže, prvou pomocou na svalovicu by mal byť spomínaný Paralen, Acylpirín a podobné analgetikum, resp antipyretikum. Takisto masáž. Prekrvenie a teplo urýchľujú hojivé procesy
Inou vecou je potenciálny zápal šľachových úponov, vyplývajúci z preťaženia.
existuje take nieco ako Candida Albicans a L. Acidofilus & L. Bifidus - obe ziju v symbioze v organizme, kym nenastane nerovnovaha a diagnoza zvana candidoza - prekyselenie organizmu... z toho vyplyvaju aj "moje" rozumy o ovoci ako kyselinotvornom jedle a mam aj zopar procedur za sebou (pravdepodobne som ziskal spominanu diagnozu po uzivani antimalarik)
tzn. potraviny vyvolavajuce kysle alebo zasadite prostredie v zaludku a traviacej sustave...
nezabudaj ale na to, ze hamstringy - opacna strana stehna - pracuju opacnym smerom...