Asi pred 5 rokmi som jazdil na bicykli iba rekreacne ale potom som mal pauzu az doteraz ( to znemena ze som pocas 5 rokou bol na bicykli 5 razi). Pred mesiacom som si kupil konecne bajk na XC a jazdim s kamosmi rozne turi po horach . No sere ma jedna vec, ked prejdem urcitu vzdialenost zacnem mat unavu a co je este horsie citim v stehnach palenie co je na nevydzranie. Najviac som to pocitil 5.4.2008 na 40 Km cyklo ture. Hned ma napadlo , ze nemam kondicku , ale ked som bol doma a rozmyslal som tak ma hned napadlo, ze som za cely ten vylet vypil asi 0,5 L vodi co je brutal malo ....Moze to byt aj ztoho?
Alebo proste mam fakt mizernu kondicku...Dik za odpovede
poradi niekto nieco na tie krce?Posledne ma to v po 50-tom km uphilloch dost chytalo musel som zosadnut a dotlacit hore...Samozrejme vela pit je mi jasne,ale myslim,ze je nieco ako sol alebo nejake tablety co zabranuje krcom priamo v terene.
warzone - menej sa spúšťať a viacej jazdiť aj tie uphilly inak už otrepané tekutiny a doplnky výživy s obsahom solí Penco AC Salts prípadne Nutrend Anticramp
mne proti krcom dost pomaha http://www.top-trend.sk/shop/info.php?tid=13
samozrejme to treba vediet pouzivat, lebo ak uz dostanes krce tak je pozde.
ale aj kopec inych vyrobcov robi nieco podobne...
Na tychto tabletach fungujem tiez uz dost dlhu dobu, odvtedy neviem co su krce
... 18L iontaku - 690,- Sk /v prasku , takze plus voda/
... 18L benzinu - 720,- SK
To uz je lacnejsie chodit autom
kupujem iontak Nutrent Rege 1l koncentrat za 500,- (v shope stoji do 600,-), spravim z toho 50l
hravam hokejbal a za jeden zapas som bol schopny vypit aj 3l vody a este stale som nemal dost, nehovoriac ze mi to zatazovalo zaludok a vykon siel tym padom dole, od kedy pijem iontak vypijem za zapas tak 0,5l a som omnoho sviezejsi a nemavam ani krce
diky chlapci,tak nejak som si to predstavoval no asi zakupim tie tablety a pred vacsim vykonom jednu spolknem...
2katko: jazdim uphill aj dh,len dh ma bavi viac no vtedy bolo toho uphillu akosi nepomerne viac...
Prve co by som spravil by bola dobra vyska sedadla,skus sa na to spytat tych skusenejsich,druhe,co musis spravit tak ci tak,je pit aspon 5krat viac ako pijes.Tretie ti doporucam hroznovy cukor je to fakt super vec.Kamarat co chodi somnou an turi am tiez tenrto problem.Mozno je to zhoda nahod ale wypije za 5hodin co sme stale na biku asi liter vody.je tvrdohlavy cize jeho o nicom nepresvedcite ze to je zle.a ak ti nepomoze ani jedno,tak to je kondicia a ked pojdes z lahkych tras na tazke,tak ta to prejde ...
mozno by si mohol skusit aj pit mineralky s vysokým obsahom vapnika(uvolnuje sa pri cinnosti svalov...ucili sme sa to na biologií )
a horčika ako napr. klastorna, gemerka, magnezia...
Ahojte našiel som túto tému tak skúsim tu. Jazdím aktívnejšie už druhý rok tak 3-4 výjazdy za týždeň. Prišiel mi tento rok neskoro bike, mám najazdené cca 900 km. Doteraz bolo všetko v poriadku. Posledné dva víkendy sa mi stalo to, že som išiel na výjazd a cca po troch kilometroch ma začali pichať stehná, tak že som sa musel vrátiť domov. Dva dni taká bolesť stehien, že mám problém si aj čupnúť. Nejako sa mi to minulý víkend podarilo rozchodiť, počkal som dva dni kým bolesť prešla dal som si kratší výjazd, stehná síce začali bolieť ale potom to prešlo, resp. dalo sa to vydržať. Na ďalší deň väčší výjazd bez problémov. No tento víkend sa situácia opakovala a musel som predčasne ukončiť obidva pokusy na výjazd. Tá bolesť začne takým pichaním najskôr vždy z vonkajšej strany stehna, potom to prejde ako keby do celého stehná, s tým že absolútne nedokážem mať zohnutú nohu musím okamžite nohy vystrieť. Doteraz som sa ničím podobným nestretol. Čítal som niekde že príčina môže byť nízko sedlo, no posed som nejako predtým neupravoval.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
warzone - menej sa spúšťať a viacej jazdiť aj tie uphilly
samozrejme to treba vediet pouzivat, lebo ak uz dostanes krce tak je pozde.
ale aj kopec inych vyrobcov robi nieco podobne...
Na tychto tabletach fungujem tiez uz dost dlhu dobu, odvtedy neviem co su krce
kupujem iontak Nutrent Rege 1l koncentrat za 500,- (v shope stoji do 600,-), spravim z toho 50l
hravam hokejbal a za jeden zapas som bol schopny vypit aj 3l vody a este stale som nemal dost, nehovoriac ze mi to zatazovalo zaludok a vykon siel tym padom dole, od kedy pijem iontak vypijem za zapas tak 0,5l a som omnoho sviezejsi a nemavam ani krce
2katko: jazdim uphill aj dh,len dh ma bavi viac
a horčika ako napr. klastorna, gemerka, magnezia...
Ďakujem vyskúšam. Je aj pravda že posledné dva týždne som veľa šoféroval.