Doteraz sme preberali vojnu pomiešanú s debatami o Ficovi, Matovičovi a spol., ale snáď sa táto téma ujme a ďalšie príspevky súvisiace s inváziou Ruska na Ukrajinu už budeme preberať tu, možno pomôžu aj moderátori a budú to presúvať sem. Keďže začala predvolebná kampaň na naše septembrové voľby, tieto dve témy by si zaslúžili žiť oddeleným životom.
Veď aj BBC Planet sa už venuje predátorom v tomto biotope:
Ruské úrady označia čokoľvek za akékoľvek im vyhovuje.
Ako nám bolo dobre pred 89, keď to fungovallo aj v komunistickom Československu.
Pribeh zo zivota. Vraj v Handlovej za sociku vypadol neon. MASO Z_LENINA
Veduci obchodu nafasoval slusny prievan od STB a neviem este akych, vysetrovali to jak o zivot.
Ked pocujem ako bolo za sociku lepsie, dostavam zachvat. Na kazdu kktinu stat radu pred obchodom (nie vzdy uspesne)
To je vraj stará urban legend ktorá sa vraj stala v každom meste.
Za socíku boli samostatne obchody:
ovocie - zelenina a mäso - údeniny.
Ale ak boli vedľa seba tak áno, mohlo vzniknúť
OVOCIE Z LENINA MÄSO ÚDENINY
Takze podla Ipsosu na Slovensku prevazuju chcimirove (54 %) a totalni dementi (24 %), tzn. len pätina Slovakov podporuje vojensku pomoc Ukrajine. Chcem verit, ze je to skreslene.
Podle průzkumu agentury Ipsos označilo 10 procent respondentů Rusko za blízkého spojence, zatímco za hrozbu ho pokládá 52 procent dotázaných. Až 42 procent Slováků označilo za hrozbu Spojené státy, které jsou blízkým spojencem jen pro 14 procent respondentů. Jedenatřicet procent dotázaných označilo Ukrajinu za hrozbu. Za blízkého spojence považuje Ukrajinu jen deset procent Slováků.
Podle stejného průzkumu jen 14 procent Slováků podporuje vojenskou pomoc Ukrajině. Čtyřiapadesát procent prosazuje pouze humanitární pomoc zemi, která čelí ruské agresi. Až čtyřiadvacet procent dotázaných odpovědělo, že Slovensko by Ukrajině nemělo pomáhat vůbec.
Takze podla Ipsosu na Slovensku prevazuju chcimirove (54 %) a totalni dementi (24 %), tzn. len pätina Slovakov podporuje vojensku pomoc Ukrajine. Chcem verit, ze je to skreslene.
Moze to byt skreslene, lebo otazka moze byt polozena/interpretovana velmi manipulativne.
Nedavno som odpovedal na telefonicky prieskum o vsetkom moznom. Jedna z otazok znela, ci som za ukoncenie vojny na Ukrajine alebo za jej pokracovanie. Ked som odpovedal ze to zalezi od vysledku a sposobu ukoncenia vojny, bolo mi vysvetlene ze pri tejto otazke ak chcem vitazstvo Ukrajiny, tak chcem aby vojna pokracovala, a ak chcem vitazstvo Ruska, tak som za ukoncenie vojny. Takze podla tejto logiky chcem aby vojna pokracovala dalej. Vacsina ludi asi odpovedala ze chcu aby vojna skoncila a to, co konkretne si pod tym anketar predstavuje uz dalej neriesili. Neviem ci to nebol prave Ipsos, nejak som to prepocul
Vo vcerajsej diskusii na armadninoviny.cz som cital pre mna najvystiznejsiu jednovetovu definiciu ich mentalneho stavu. Citujem:
- Na Slovensku to je epidemického charakteru. V práci mám dokonca 90% je putinofilov a schvaľovačov agresie voči Ukrajine...
- A co tak obdivují na Rusku? -Mám takový dojem, že je to něco jako s islámským státem mezi muslimskou komunitou: utopický obraz světa a možnost se pomstít všem, který zcela jistě můžou za jejich posraný životy.
ja si vsimam, ze to tak masiruje mozgy, ze uz aj rozumnejsi kolegovia a znami prestavaju podporovat ukrajincov, a preberaju rozne dezolatske nazory, niekedy aj predpokladam, ze to beru ako vtip a dalsou debatou zistim, ze to vlastne myslia vazne, a v takychto anketach nakoniec skoncia ako podporovatelia ruska, alebo fica, lebo za nich bolo ***** ale stabilne
U nas v práci platí to staré české príslovie Když jsi byl de*bil za Kovidu,budeš také za valky.Vacsinou sú ale dezole ľudia ,ktorí sa majú až moc dobre a nie sú vôbec sprosti,skrátka nemá to logiku. Jedine ,čo im viem na to povedať ,že mám rád Puškinove Rusko a nie to Putinove. Aj keď mi ilúzie zobral oligarcha Pugacev,pred pár týždňami na BBC povedal - že to nie Putin je zodpovedný za to ako vyzerá dnešné Rusko ,ale že Rusko je zodpodne za to ,ako vyzerá dnesny Putin...
V proruskej bubline je veľmi dôležitý naratív, že "Rusko sa útokom na Ukrajinu iba bráni", lebo ho NATO obkľučuje, hoci "Gorbačovovi sľúbili", že sa NATO nebude rozširovať na východ. Treba si zároveň dobre zapamätať, kto vám sebavedome dáva takéto "informácie", lebo ako zdroj dát stojí za močku dymu.
Toto video si odložte, až budete v nejakej diskusii potrebovať dôkaz, že to je blud, urobil som titulky, kde tento mýtus vyvracia samotný Gorbačov, aj vtedajší minister obrany.
viem že CNN prima news - niečo ako naša pravda.sk- majú celkom radi dezole
ale tu má chlapík dobrý postreh
Podle Ruska nemají malé zemičky ve střední Evropě žádné právo nějak vystupovat na mezinárodním poli, odjakživa totiž „jede“ na zóny vlivu. „My rozhodujeme tady a Washington nebo Berlín a Paříž zase tam,“ vysvětlil Zrno jeho postoj. Dodal, že Rusku je návštěva českého prezidenta v Kyjevě prakticky jedno.
s čím súhlasím a netýka sa to len strednej Európy, ale hocikoho kto nie je vojenská veľmoc, tí debili rozumejú len sile,
ale čo je zaujímavejšie sú komenty po videom
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://twitter.com/NOELreports/status/1651225659400650754
Ako nám bolo dobre pred 89, keď to fungovallo aj v komunistickom Československu.
Pribeh zo zivota. Vraj v Handlovej za sociku vypadol neon. MASO Z_LENINA
Veduci obchodu nafasoval slusny prievan od STB a neviem este akych, vysetrovali to jak o zivot.
Ked pocujem ako bolo za sociku lepsie, dostavam zachvat. Na kazdu kktinu stat radu pred obchodom (nie vzdy uspesne)
Za socíku boli samostatne obchody:
ovocie - zelenina a mäso - údeniny.
Ale ak boli vedľa seba tak áno, mohlo vzniknúť
OVOCIE Z LENINA MÄSO ÚDENINY
https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-nekteri-slovaci-posilaji-do-ruska-zabery-presunu-vojenske-techniky-na-ukrajinu-40429876
Podle průzkumu agentury Ipsos označilo 10 procent respondentů Rusko za blízkého spojence, zatímco za hrozbu ho pokládá 52 procent dotázaných. Až 42 procent Slováků označilo za hrozbu Spojené státy, které jsou blízkým spojencem jen pro 14 procent respondentů. Jedenatřicet procent dotázaných označilo Ukrajinu za hrozbu. Za blízkého spojence považuje Ukrajinu jen deset procent Slováků.
Podle stejného průzkumu jen 14 procent Slováků podporuje vojenskou pomoc Ukrajině. Čtyřiapadesát procent prosazuje pouze humanitární pomoc zemi, která čelí ruské agresi. Až čtyřiadvacet procent dotázaných odpovědělo, že Slovensko by Ukrajině nemělo pomáhat vůbec.
Moze to byt skreslene, lebo otazka moze byt polozena/interpretovana velmi manipulativne.
Nedavno som odpovedal na telefonicky prieskum o vsetkom moznom. Jedna z otazok znela, ci som za ukoncenie vojny na Ukrajine alebo za jej pokracovanie. Ked som odpovedal ze to zalezi od vysledku a sposobu ukoncenia vojny, bolo mi vysvetlene ze pri tejto otazke ak chcem vitazstvo Ukrajiny, tak chcem aby vojna pokracovala, a ak chcem vitazstvo Ruska, tak som za ukoncenie vojny. Takze podla tejto logiky chcem aby vojna pokracovala dalej. Vacsina ludi asi odpovedala ze chcu aby vojna skoncila a to, co konkretne si pod tym anketar predstavuje uz dalej neriesili. Neviem ci to nebol prave Ipsos, nejak som to prepocul
- Na Slovensku to je epidemického charakteru. V práci mám dokonca 90% je putinofilov a schvaľovačov agresie voči Ukrajine...
- A co tak obdivují na Rusku?
-Mám takový dojem, že je to něco jako s islámským státem mezi muslimskou komunitou: utopický obraz světa a možnost se pomstít všem, který zcela jistě můžou za jejich posraný životy.
Toto video si odložte, až budete v nejakej diskusii potrebovať dôkaz, že to je blud, urobil som titulky, kde tento mýtus vyvracia samotný Gorbačov, aj vtedajší minister obrany.
https://twitter.com/PaliTimko/status/1651520326130343939
https://goo.gl/maps/QSREi8doNDtcXfri8
Vďaka tomu už lokalizovali ďaľšie mäsové hroby:
https://www.kyivpost.com/post/16298
https://dennikn.sk/minuta/3346990/?ref=mwat
https://dennikn.sk/3347557/mediabrifing-musk-neriesi-ani-volanie-po-genocide-ruskym-statnym-mediam-sa-na-twitteri-opat-dari/
ale tu má chlapík dobrý postreh
Podle Ruska nemají malé zemičky ve střední Evropě žádné právo nějak vystupovat na mezinárodním poli, odjakživa totiž „jede“ na zóny vlivu. „My rozhodujeme tady a Washington nebo Berlín a Paříž zase tam,“ vysvětlil Zrno jeho postoj. Dodal, že Rusku je návštěva českého prezidenta v Kyjevě prakticky jedno.
s čím súhlasím a netýka sa to len strednej Európy, ale hocikoho kto nie je vojenská veľmoc, tí debili rozumejú len sile,
ale čo je zaujímavejšie sú komenty po videom
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
https://twitter.com/AndrewPerpetua/status/1652161984056418305