Doteraz sme preberali vojnu pomiešanú s debatami o Ficovi, Matovičovi a spol., ale snáď sa táto téma ujme a ďalšie príspevky súvisiace s inváziou Ruska na Ukrajinu už budeme preberať tu, možno pomôžu aj moderátori a budú to presúvať sem. Keďže začala predvolebná kampaň na naše septembrové voľby, tieto dve témy by si zaslúžili žiť oddeleným životom.
Veď aj BBC Planet sa už venuje predátorom v tomto biotope:
To cislo nie su mrtvi,skor vsetci,co su vyradeni z bojov,zraneni,nezvestni,mrtvi,zblazneni apod
Nejaky britsko-americky zdroj uviedol cislo mrtvych medzi 50-60k mrtvych
Nejde o pocty. Dolezite je, ze zjavne hovori o vlastnych (o Rusoch) a na hlavnom ruskom TV kanali. Zda sa, ze dosiel na psa mraz, vojna uz pre nu nieje len propaganda/show v TV, ale zacina to byt viac osobne a ciastocne uz vytriezvela.
A to ti dnes povedia v ruskej TV o vlastnych. Sila. Casy sa menia. Aj keby v tom boli aj zraneni a nezvestni spolu, tak je to pekny obrat.
280k+ je "optimisticky" UA odhad ruskych obeti, ale viacere zdroje uvadzali, ze 200k+ je realnych. Ich mnogo.
Putin v budovaní novodobej ruskej autokracie urobil počas 23 rokov pár zanedbateľných chýb, z ktorých väčšina skončila v sibírskych trestaneckých kolóniách, vypadla z okna, alebo ukončila pozemskú púť iným bizarným spôsobom. Ukrajina sa však čím ďalej tým viac ukazuje ako priveľké sústo a súčasne kolosálna chyba, ktorá v strednodobom horizonte (netrúfam si predikovať bližšie) bude znamenať koniec Putinovej éry i jeho samého. Prirodzene, bolo by naivné domnievať sa, že skončí aj korupciou resp. násilím prerastený režim oligarchov a gubernátorov ako neobmedzených pánov ruskej glubinky. Ten je totiž večný a nekonečný ako sibírske pláne.
Dredd V poslednom case sa objavilo viacero predpovedi/nazorov, ze Putinova era skonci zaroven rozpadom "ZSSR" - ako dosledok toho, ked sa ty nastupcovia pobiju medzi sebou o moc. Mne sa to zda celkom realne. Aj Ceskoslovensko sa delilo najma preto, ze svine potrebovali kazda vlastny chliev, aby mohli lahsie kradnut a byt jeho neobmedzenymi panmi. Nastastie teda bez vojny.
Ano v pripade vacsieho konfliktu by ich Poliaci ubili ca*****mi. Nie som si ale isty v pripade nejakej rychlej zaskodnickej hit&run akcie. Predsalen ta wagnerska chamrad ma vela skusenosti z bojov a to imho netreba podcenovat
Ano v pripade vacsieho konfliktu by ich Poliaci ubili ca*****mi. Nie som si ale isty v pripade nejakej rychlej zaskodnickej hit&run akcie. Predsalen ta wagnerska chamrad ma vela skusenosti z bojov a to imho netreba podcenovat
preto tam posielajú dalsiu tisicku vojakov.Tie hranice strazene asi najlepsie ako mozu byt.Navyse tam je cista rovina ziadne udolia,pahorkatiny.To by bola rychlovka zo strany poliakov.Armadu maju na toto v ramci Nato vycvicenu
The Belarusian Ministry of Defense announced yesterday that they they have begun Large-Scale Military Exercises near the “Suwalki Gap” in the Border Regions with Poland and Lithuania and that the Exercises will be based on lessons that have been learned so far during the “Special Military Operation” in Ukraine; during these Exercises there will reportedly be Significant Movements of Mechanized Armor and Tanks of the Belarusian/Russian Armed Forces in these Regions as well as the Flights of Combat and Surveillance Drones.
o tom nemam najmensie pochybnosti. poliakov podla mna drzia len nemci aby sa nepridali uz teraz... na druhej strane suwalki gap bol pri nato cviceniach neubranitelny... viem si predstavit ze tam toho momentalne ma NATO viac ako dost.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nejaky britsko-americky zdroj uviedol cislo mrtvych medzi 50-60k mrtvych
https://www.minusrus.com/en
https://index.minfin.com.ua/en/russian-invading/casualties/
280k+ je "optimisticky" UA odhad ruskych obeti, ale viacere zdroje uvadzali, ze 200k+ je realnych. Ich mnogo.
najlepsie miesto na "cvicenie"