Zakladám túto tému, nakoľko vidím, že aj tu sa nájde dosť priaznivcov whisky a iných destilátov. . Chcel by som poprosiť, tých ktorý majú svoju obľúbenú, nech dajú nejaký tip, ideálne ak aj s nejakým popisom. Možno niekoho inšpirujete vyskúšať niečo nové . Moja obľúbená a asi najlepšia whisky akú som pil je 12 ročná Glenfidish, jemná pre mňa fakt skvelá, ideálna aj pre začiatočníkov. Patrí medzi napredávanejšie singel malt whisky na svete Tak verím, že sa podelíte a dáte sem niečo
pil som Nikka from the barrel, velmi dobre to bolo. klasika blendovana whisky, skor by som asi chcel okostovat nieco single malt, alebo single barrel z japonska. ale to uz asi bude mat specifickejsie chute.
ono je to trochu haluz, lebo to v podstate nie je japonska whiskey. Nie som si uplne isty ako som to cital ale ja[ponci v podstate donesu vypaleny alkohol, sudy, naleju to do nich a nechaju "odpocivat". CIze tym ze to skladuju u seba kym sa nenaflaskuje, tym sa z nej stane japonska
Inak Nikku from barrel mam doma, za mna take jednoduche, za tu cenu mas aj lepsie whiskey. Pil som nedavno Nikku taku drahsiu za 120eflasa a bola fakt dobra.
ALE. Za cenu nikky from barrel co mas 0.5l za 40e mas podla mna uplne ine whiskey a lepsie. Minimalne tu spominana Monkey Shoulder, pripadne nieco dymovejsie ako talisker, bowmore, ci menej dymovy a vynikajuci aberfeldy 12 rocna, co bolo pre mna prijemne prekvapenie.
Samozrejme pisem subjektivny nazor, ja som presiel za posledne dva roky na dymovejsie ale vzdy si viem vychutnat aj nedymove whiskey.
delarosa ok mozno som to trochu prehnal, pre mna velmi dobre v tomto pripade znamena nieco ako prekvapenie, ze som si na tomto pochutil. netvrdim, ze nie je lepsia whisky od tejto, naopak aj horsie, ale za tu cenu mas whisky z JAP, ktora je v podstate velmi chutna, aj ked ja tiez oblubujem take svojraznejsie chute, ako blendovane. samozrejme o cene sa nemozeme v tomto pripade bavit ako o premrstenej, kedze v porovnani so znackami co si spomenul asi cena za dovoz, cla atd. bude niekde inde. kazdopadne ja som este stale len zaciatocnik vo svete whisky, takze tazko sa mi vyjadrovat
delarosa ok mozno som to trochu prehnal, pre mna velmi dobre v tomto pripade znamena nieco ako prekvapenie, ze som si na tomto pochutil. netvrdim, ze nie je lepsia whisky od tejto, naopak aj horsie, ale za tu cenu mas whisky z JAP, ktora je v podstate velmi chutna, aj ked ja tiez oblubujem take svojraznejsie chute, ako blendovane. samozrejme o cene sa nemozeme v tomto pripade bavit ako o premrstenej, kedze v porovnani so znackami co si spomenul asi cena za dovoz, cla atd. bude niekde inde. kazdopadne ja som este stale len zaciatocnik vo svete whisky, takze tazko sa mi vyjadrovat
kazdy mame ine chute, ja som napisal len svoj nazor , nepovazujem sa za urcovatela trendov whiskey Mne nikka moc neprisla zaujimava prave preto ze v tej cenovej hladine viem najst zaujimaveksie whiskey. Pil som ale nedavno Nikka 12 YO blended a bola to famozna whiskey, akurat flasa stoji cez 100e..
este co sa tyka tej historie, tak ano, ona ma historiu ale v japonsku nevyrastie ani zrno z toho co sa pali whiskey. Vsetko dovoz. Je to ako keby som postavil vo vajnorskej doline sklad, doviezol by som milion litrov vypalenej whiskey, narval ju do sudov od cherry a o 10 rokov predaval ako Glenvajnory single barrel Nieze by som ju znevazoval, to urcite nie a to si nemozem dovolit, ma svoju kvalitu a vyznam vo svete. To len hodnotim, co to vlastne je ta japonska whiskey..
lenze pri whiskey alebo rume nejde tak o vypalenie ako prave o dozrievanie. whiskey ziskava chut z duba. lenze nie z hocijakeho. to je to umenie. takze neznamena , ze ked dovezu mladu whiskey ktoru nepalili ze jej to v konecnom dosledku uberie na kvalite.
tak ako napisal Bade. to, ze sa dovaza polotovar od inakadial, nuz neda sa asi vsetko mat pod jednou strechou. palia to v JAP, suduju to v JAP aj to flasuju v JAP a svet za to potom plati kopec prachov tiez mam ine preferencie co do chuti whisky, ale toto skutocne neurazilo a velmi dobre sa to pilo... ale to sa aj Jameson (mimochodom teraz za 11,90€ v Tescu)
BTW aj Saris sa vlastne vari aj v polsku, ci madarsku. nespravis nic, dolezite je, ci to chuti, alebo nie
lenze pri whiskey alebo rume nejde tak o vypalenie ako prave o dozrievanie. whiskey ziskava chut z duba. lenze nie z hocijakeho. to je to umenie. takze neznamena , ze ked dovezu mladu whiskey ktoru nepalili ze jej to v konecnom dosledku uberie na kvalite.
Tak je tam viacero faktorov, určite aj sudy. No to hlavné čo robí whysky jedinečnou je v akej oblasti rastie jačmeň, teda zloženie, pôdy a samozrejme voda, spôsob sušenia atď. je tam proste veľmi veľa faktorou ktoré môže ovpyvniť chuť. Takže to vypálenie hrá podĺa mňa významnú úlohu, no a bez sudov by samozrejme whisky ani iné kvalitné destiláty neboli tým čím sú
presne ako pise Imro1, v tomto je whiskey jedinecna. Aby ste to chapali spravne, ja nepodcenujem urcite japonsku whiskey, len pisem, ze to proste nerastlov japonsku, len to tam dozrieva. Americka whiskey je z kukurice a robi sa v USA. Skotska v skotsku, irska v irsku, japonska v skotsku Ako pisem, je za japonskou velky pribeh a pil som uz jednu dobru nikku ktora bola naozaj prijemnym prekvapenim. Urcite ju nehejtujem
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ono je to trochu haluz, lebo to v podstate nie je japonska whiskey. Nie som si uplne isty ako som to cital ale ja[ponci v podstate donesu vypaleny alkohol, sudy, naleju to do nich a nechaju "odpocivat". CIze tym ze to skladuju u seba kym sa nenaflaskuje, tym sa z nej stane japonska
Inak Nikku from barrel mam doma, za mna take jednoduche, za tu cenu mas aj lepsie whiskey. Pil som nedavno Nikku taku drahsiu za 120eflasa a bola fakt dobra.
ALE. Za cenu nikky from barrel co mas 0.5l za 40e mas podla mna uplne ine whiskey a lepsie. Minimalne tu spominana Monkey Shoulder, pripadne nieco dymovejsie ako talisker, bowmore, ci menej dymovy a vynikajuci aberfeldy 12 rocna, co bolo pre mna prijemne prekvapenie.
Samozrejme pisem subjektivny nazor, ja som presiel za posledne dva roky na dymovejsie ale vzdy si viem vychutnat aj nedymove whiskey.
BTW co hovori WIKIPEDIA o sieti liehovarov Nikka: https://en.wikipedia.org/wiki/Nikka_Whisky_Distilling
BTW co hovori WIKIPEDIA o sieti liehovarov Nikka: https://en.wikipedia.org/wiki/Nikka_Whisky_Distilling
kazdy mame ine chute, ja som napisal len svoj nazor , nepovazujem sa za urcovatela trendov whiskey
BTW aj Saris sa vlastne vari aj v polsku, ci madarsku. nespravis nic, dolezite je, ci to chuti, alebo nie
Tak je tam viacero faktorov, určite aj sudy. No to hlavné čo robí whysky jedinečnou je v akej oblasti rastie jačmeň, teda zloženie, pôdy a samozrejme voda, spôsob sušenia atď. je tam proste veľmi veľa faktorou ktoré môže ovpyvniť chuť. Takže to vypálenie hrá podĺa mňa významnú úlohu, no a bez sudov by samozrejme whisky ani iné kvalitné destiláty neboli tým čím sú