ako ho definovať?
- pri rozbiehaní sa na biku počujem pukanie (nie je to nejaké extrémne praštanie), zvuk počuť aj na rovine, i do kopca. Čiže nie je podmienené silovým šlapaním. Ide o pukanie pri rozbiehaní sa a potom ustane (4-6 x). Problém nebude v kľukách a v strede (mám Deore Holowtech II, premazané s novým stredom, riadne utiahnuté).
Skôr by som sa opýtal, či to nemôže byť spôsobené orechom a kazetou. Mám Mavic Corossride 08. Orech je taktiež premazaný, kazeta riadne upevnená - kazeta má malú vôľu v smere kolmom na orech, ale to je asi v norme. Je možné, aby sa "vydreli" drážky orecha, na ktorom je kazeta a to to spôsobovalo??? Náboj ma tak cca 1 rok. Čiže kazeta na orecha vplyvom šlapania by sa "hýbala" a spôsobovala, tak svojím posunom tieto zvuky???
Ďaľšia vec, čo ma napadá je vyťahaná reťaz, že by točením pedálov nejakým spôsobom prenášala silu na kazetu a tá to spôsobovala.
Iné možnosti ma nenabadajú, lebo špice sú utiahnuté, tak akurát - ani silno, ani slabo.
Viem, že sa takto zle radí, keď to nepočujete, ale i tak skúste mi dať tip ako na to...
Vďaka za názory (problém nechcem riešiť kúpením mp3 prehrávača..)
puka bars kedy a zvuk ide z ramu..je to strasne silne puknutie ludia sa obzeraju co sa deje..myslel som si ze to bude v tlmici a loziskach nic .myslel som si ze kluky ale puka aj ked nepedalujem a len skusam zadne odpruzenie ..sedlo sedlovka my napadlo no pukalo to aj ked som nesedel a isiel som dole kopcom je to skoro vzdy pri odpruzeni zadnej stavby . moze to robit bowden alebo brzdova hadicka ako je uchytena do ramu? lebo prasklinu som nenasiel a ked som ich chytil a tlacil odpruzenie tak bolo ticho -
daj dole sedlo zo sedlovky, "spoje" dokonale vycisti, ak si si neni isty, ci to nemoze byt aj sedlovka, vytiahnut von, vycistit sedlovku aj ramovu trubku a hadam pomoze...ak nie, skus ine sedlo ak mas moznost, ci to je skutocne priamo v sedle
Moze byt, ze ten zvuk vydava spoj lyzina/lizina a umelohmotna cast sedla (karbon,atd..) .. ako uz bolo napisane .. WD40 ..
mne na crosse tiez pukalo, ale iba pri silnejsom sliapnuti - pri uplne lahuckom nic. Tak som zistil, ze to boli pedale obycajne naslapne. Tak som kupil "lepsie" naslapne Author asi za 16eur - 500km bolo ticho a potom sa to ozvalo zas. Teraz mam na cestaku SPD520 asi za 30eur a tiez boli ticho a po 500km pukaju - aspon pocujem kadenciu - ha ha. Predavac mi na to povedal, ze sa pri mojich kilach nemam cudovat...
Ale myslim si, ze vyssia hmotnost to uvolnenie skor sposobi, nie?
...SPD520 asi za 30eur ...
nabuduce skus nejaky eshop a vyjdu ta polovicu
ja teraz vozim XTR pedale a strasne mi vrzga ten spoj medzi pedalom a kufrom, tak to musim pomaly pred kazdym vyjazdom niecim streknut, lebo inac sa neda bikovat s takym zvukom
nikdy mi to nerobili ziadne pedale ani kufre a teraz zrazu zacali...nechjapem, cim to zrazu je...zeby sa tie plochy nejak odrali alebo co?