Sem-tam nejaká tá palička alebo konár hodený cez lesnú cestu/chodník je "normálna" vec. Obídeš, preskočíš, odstrániš a ideš ďalej. No na Devínskej kobyle niekto vymyslel "vyšší level" týchto prekážok. Šiel som tam túto sobotu (31.10.2009), pozrieť sa s rodičmi na inverziu. Vybrali sme sa mojim obľúbeným chodníčkom po ľavej strane, ktorý vyústi až na vrchol kobyly. V určitom úseku však bolo nahádzaných neskutočne veľa polien. A nie hocijakých. Niektoré sme mali problém odstrániť aj 2. Boli tam nahádzané v určitých vlnách, kedy šlo po sebe cca 3-8 kúskov. Všetky sme odstránili. Bolo ich 71 ks, pričom som počítal len tie veľké. Malých bolo ďalších 15-30. Dnes (2.11.2009) som šiel skontrolovať, ako to tam vyzerá. A čo som našiel? Samozrejme opäť si niekto dal námahu a celé to za*ebal konárami, kmeňmi stromov. Tak som si dal 2. brigádu (našťastie pri odstraňovaní najväčšieho a najťažšieho kusu, ktorý zhodou okolností bol asi naozaj padnutý a nie nastrčený, mi pomohol Tomáš Kubek zo Ski biku). Teraz som zvedavý, ako to bude ďalej. Zaujímavé je, že som sa s tým stretol len na istom chodníčku v označenom areáli na mapke. Inde som stretol len 2 "náznaky". V týchto miestach taktiež možno pozorovať rozbitý les, rozjazdený. Čierna ťažba? Alebo chce takýmto spôsobom niekto zabrániť, aby tam nejazdili na strojoch? No takto sa to nerieši...
A čo som tým chcel povedať? Asi len toľko, že keď tade pôjdete a bude to opäť zahádzané, všímali si, či nevidíte vinníkov (1 to nemá šancu spraviť, dokonca to sem-tam vyzerá, že je to tam navezené) a prípadne to prečistili.
Čiže niečo takéto http://tv.eenet.ee/siga (live video), len bez toho umelého osvetlenia a teda s nočným videním a snímaním priamo na internet
PS k tomu odkazu na video:kto dlho vydrží, uvidí tam aj zlaté prasiatko
vsetko je to naprd. Treba ho stretnut zoci voci, skusit s nim hodit normalnu civilizovanu rec a ked sa nebude dat inak, tak mu jednu vytnut aby si to zapamatal (pokial by bol svojou fyzickou stavbou zdolatelny). Na jar pravidelne trenujem na Kobyle a ked ho nahodou stretnem, tak .....
preto s nim hodit najprv tu "normalnu civilizovanu rec" . Treba mu vysvetlit, ak sa to bude vobec dat, ze ohrozuje zivoty inych. Na to by sa myslim dal aplikovat aj paragraf vseobecneho ohrozenia...
Zaujímavé, že sa pán rozčaroval nad tým, že obmedzenec na jeho decko zareval že je debilné, pričom on sám za ním vysolil nadávku Ale chápem ho, kvôli takým sa tie dráty v lese naťahujú, aj keď je to úplná sprostosť. Poznám takých, nezaslúžia si ani kolobežku, nieto bicykel...
hmm brana zakladne , zakladna coho je to , duchov ? ak je tam zakladna hocicoho su tam aj ludia spravca, kuric cize vela ludi co sa mozu bavit o 4:00 rano s tymi bakulami , teda aspon kym som byval v blave mi suchotali bezdomovci pod oknom v smetiakoch okolo 4 -5 rano ( trocha blbe prirovnanie ) verim ze ich vymaknete ....
no zaujimavy clanok, ale dotycny vyvodil celkom sprosty zaver z toho, co v clanku pisal.. Jeden cyklista bol agresivny a vsetci ostatni, o ktorych pisal boli ohladuplny resp sa snazili druheho ukludnit a argumentovat... a na konci pise aky su vsetci bezohladni a ako je to v rakusku lepsie... najviac ma ale pobavila veta o bicykli ako o nebezpecnej zbrani ked sa ruti dole kopcom. snad si nemysli, ze sa cyklistovi nic nemoze stat, ked pride ku kolizii s chodcom? podla mna je na tom cyklista ovela horsie ako chodec (aj ked to moze byt cyklistova chyba) pokial na sebe nema daku DH vystroj.. bravo pan autor!
Ja by som povedal, že pravda bola zase niekde uprostred. Jeden aj druhý je idiot. Tiež nemám rád ak niekto ide rozťahaný po celej šírke cesty ale takisto nemám problém spomaliť alebo ak je to potrebné aj zastaviť. Hlavne pri malých deťoch a psoch. Tam človek nikdy nevie ako a kedy zmenia svoju trajektóriu. Nanajvýš si pomyslím, že dotyčný je blbec a tým to pre mňa hasne.
Pravda nie je uprostred. Pravdu mal ten chodec. Či na ceste, na chodníku, alebo na lyžiarskej zjazdovke má každý jazdiť "na dohľad", tzn. tak aby sa prípadnej prekážke dokázal včas vyhnúť. Výnimky sa realizujú pri organizovaných súťažiach, kedy organizátor zabezpečí trať, tak aby na nej podľa možnosti nikto a nič nezavadzal/o .
A cyklista bol vymletý arogantný pako. Jeden takýto fešák v povedomí pešiakov narobí toľko nevôle, že to nezrovná ani 30 ohľaduplných bajkerov. Bodaj by mu kuna vajcia vypila. Howgh.
1000% suhlas s pisom,bol to nejaky drbnuty nevyzrely widlak a taky sa najdu bohuzial vsade,aj medzi bikermi...
Inak s tymto zaverom suhlasim,je to vsade naokolo a v nas...
"Prečo to na Slovensku a hlavne v Bratislave nejde normálne? Prečo sú tu ľudia takí arogantní a zúriví, čo všetkým je? Naozaj tu nemôžu fungovať žiadne pravidlá bez toho, aby nás na každom kroku nekontrolovali policajti. Nie sme schopní sa bez týchto regulácií k sebe slušne a ohľaduplne správať? Je to naozaj také umenie alebo z nás vymizla ľudskosť a rešpekt voči druhým?"
edit:
Napadlo ma...stalo sa mi nieco podobne pre 1-2 rokmi v Jasnej na lyziach,kde som len tak-tak stihol
v dost prudkom kopci v dost ludnatom useku zmenit smer aby som sa vyhol dietatu co sa v strede kopci ucilo lyzovat.Jeho tato sa na mna vyrutil a ja som si vypocul par nadavok v Ceskom jazyku.
Ale zastal som,priznal si chybu,opytal sa ci malemu nic nieje a ospravedlnil sa namiesto toho,aby som arogantne odisiel s nadavkami o blbom decku...
Myslim,ze ludia maju z nejakych sebeckych dovodov problem priznat si chybu a ospravedlnit sa.
hmm brana zakladne , zakladna coho je to , duchov ?
Keďže to tu nepoznáš, tak ti to vysvetlím : základňa=vojenský objekt na vrchole Devínskej Kobyly, kedysi tam bola nejaká protilietadlová obrana či čo, proti západným imperialistom. Sú tam pekné betónové bunkre, podzemné priestory a tak. Upustená armádou bola, presne neviem, ale okolo roku ?2000? Pojem základňa je tu zaužívaný, čiže taký "miestny slang".
Ale s tými duchmi máš pravdu, je to skoro ako základňa duchov, nikto to tam v súčasnosti nestráži, v plote sú diery a čo sa dalo odtiaľ ukradnúť sa už ukradlo.
K tomu blogu: ak je to ten človek čo myslím, tak to ani čítať nebudem
Môj pohľad: turistovi treba dopredu dať vedieť, že ho chcem obísť, následne poďakovať a ísť ďalej. Ak sú niekde turistické trasy cez voľné dni takmer zaplavené ľuďmi, tak tam asi nepôjdem jazdiť. To už nie je cyklistika ale prekážková dráha
Môj pohľad: turistovi treba dopredu dať vedieť, že ho chcem obísť, následne poďakovať a ísť ďalej. Ak sú niekde turistické trasy cez voľné dni takmer zaplavené ľuďmi, tak tam asi nepôjdem jazdiť. To už nie je cyklistika ale prekážková dráha
dneska na tom jednom mieste uz to tam azs bolo nie len ze to blokovalo bajkerov ale aj bezkarov podla toho ako vyzeralo okolie to tam musel dat niekdo rano
Podla mna to treba systematicky odpratavat desiatky metrov od chodnika aby tam nabuduce nemali co dat...alebo dotycneho nacapat,ale to uz chce viacerych odhodlanych bikerov...
a teraz ked je snehu kolko stop vediet k tym kmenom ?? je to skupinka ci jedinec ? podla toho treba dalej postupovat resp sa dohodnite viacery a j......nite to na 50 -100 m dalej resp za plot tej zakladne ......
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
PS k tomu odkazu na video:kto dlho vydrží, uvidí tam aj zlaté prasiatko
V podstate je to pohľad z druhej strany...
V podstate je to pohľad z druhej strany...
no zaujimavy clanok, ale dotycny vyvodil celkom sprosty zaver z toho, co v clanku pisal.. Jeden cyklista bol agresivny a vsetci ostatni, o ktorych pisal boli ohladuplny resp sa snazili druheho ukludnit a argumentovat... a na konci pise aky su vsetci bezohladni a ako je to v rakusku lepsie... najviac ma ale pobavila veta o bicykli ako o nebezpecnej zbrani ked sa ruti dole kopcom. snad si nemysli, ze sa cyklistovi nic nemoze stat, ked pride ku kolizii s chodcom? podla mna je na tom cyklista ovela horsie ako chodec (aj ked to moze byt cyklistova chyba) pokial na sebe nema daku DH vystroj.. bravo pan autor!
A cyklista bol vymletý arogantný pako. Jeden takýto fešák v povedomí pešiakov narobí toľko nevôle, že to nezrovná ani 30 ohľaduplných bajkerov. Bodaj by mu kuna vajcia vypila. Howgh.
Inak s tymto zaverom suhlasim,je to vsade naokolo a v nas...
"Prečo to na Slovensku a hlavne v Bratislave nejde normálne? Prečo sú tu ľudia takí arogantní a zúriví, čo všetkým je? Naozaj tu nemôžu fungovať žiadne pravidlá bez toho, aby nás na každom kroku nekontrolovali policajti. Nie sme schopní sa bez týchto regulácií k sebe slušne a ohľaduplne správať? Je to naozaj také umenie alebo z nás vymizla ľudskosť a rešpekt voči druhým?"
edit:
Napadlo ma...stalo sa mi nieco podobne pre 1-2 rokmi v Jasnej na lyziach,kde som len tak-tak stihol
v dost prudkom kopci v dost ludnatom useku zmenit smer aby som sa vyhol dietatu co sa v strede kopci ucilo lyzovat.Jeho tato sa na mna vyrutil a ja som si vypocul par nadavok v Ceskom jazyku.
Ale zastal som,priznal si chybu,opytal sa ci malemu nic nieje a ospravedlnil sa namiesto toho,aby som arogantne odisiel s nadavkami o blbom decku...
Myslim,ze ludia maju z nejakych sebeckych dovodov problem priznat si chybu a ospravedlnit sa.
Ale s tými duchmi máš pravdu, je to skoro ako základňa duchov, nikto to tam v súčasnosti nestráži, v plote sú diery a čo sa dalo odtiaľ ukradnúť sa už ukradlo.
K tomu blogu: ak je to ten človek čo myslím, tak to ani čítať nebudem
Myslel si blogera, či cyklistu?
správne