Objednal som si novy ram, komunikacia s obchodom (z Litvy) je obdivuhodne dobra ale dozvedel som sa ze na ram mi plati iba rok zaruka... Ide o ram od firmy Dartmoor a nakolko Litva aj Polsko, kde sa ramy vyrabaju, su v EU tak by som mal mat 24mesacnu zarucnu dobu. Obchod sa ohradzuje tym, ze distributor (z Lotysska) im podal informaciu o 1 rocnej zarucnej dobe, ktoru si udajne dava Dartmoor. Ak som sa spravne dozvedel na internete, tak ta napriek jednorocnej zarucnej dobe mam pravo na 2rocnu zarucnu dobu. Alebo to cele plati iba na elektroniku? Nemala by platit 2rocna zarucna lehota na kazdy novy, nepouzity produkt?
Vdaka za kazdu info
posledný komentár: 11. 2. 2024 o 11:31
stare praskali... nove sa drzia a je to aj vidno, ze uz to je o niecom inom... ale nepaci sa mi ta zarucna doba... teraz to je prakticky jedno, ale co ak... hadam nebudem potrebovat ani dozivotnu
http://26bikes.com/parts/frames/dh_fr/dartmoor_hornet_frame
Ked mas vseobecne otazky, tak ich smeruj sem:
Odbor ochrany spotrebiteľa
tel. č.:
02/58272 117
02/58272 125
02/58272 130 - 3
02/58272 159
[email protected]
Junáčkovia, Vás dvoch som považoval na tých normálnejších na tomto fóre, čo rozumejú písanému textu... Ale asi budem musieť zmeniť svoju mienku o vás.
Však si to prečítajte ešte raz - kúpil to v Litve, akurát si tovar dal poslať na Slovensko... Slovenské zákony a Slovenská obchodná inšpekcia s týmto biznisom nemajú nič spoločné! Ak bude reklamovať, tak výhradne u obchodníka v Litve a nebude sa s tým chváliť, lebo všetci slovenskí predavači sa mu budú chechtať.
tak čo som napísal beriem na tento prípad späť, každopádne ale vrámci SVK nákupu to platí, čo sa tiež občas snažia obchodníci ktorí len posúvajú krabice osrať..
ad tema: myslel som, ze na vsetkych v EU plati rovnaky meter co sa tyka zakonov vydanych EUniou. Cize vo vsetkych krajinach EU by mala platit 24mesacna zarucna lehota, ci sa mylim? Pisal som mail aj do dartmooru, ze co mi na to odpovedia oni
JoKo, Teba som povazoval za toho normalnejsieho na tomto fore, co ovlada zakladne EU smernice... Ale asi budem musiet zmenit svoju mienku o Tebe. Studuj: http://www.euroinfo.gov.sk/faq-najcastejsie-otazky-spotrebitelov-6d7.html
Napisal som do dartmooru, ze ako to teda je s tou zarukou, ked vsetky krajiny zapojene do tohto "obchodu" su v EU a ze mam pravo na 24mesacnu zarucnu lehotu.
ODPOVED
pride mi to ako keby mi nepriamo povedali "ANO, mas pravo na 24mesacnu zaruku" ale nepriamo mi nestaci... mam pocit, ze chlapci v Lytve to maju nejak pomiesane a nie ja
Urcite viem, ze pokial sa tovar alebo jeho cast vymeni za novy kus, zaruka sa len predlzi o dobu servisu a pokracuje povodna zaruka. Urcite nie je nova 2 rocna. To by potom kazdy mohol vzdy pred skoncenim zaruky nieco "pokazit", vyreklamovat a mat znova 2r zaruku. To by bola blbost. Uz som riesil X reklamaci, hlavne ale okolo pocitacov. Vzdy zaruka pokracovala podla povodneho zarucneho listu.
Ine je samozrejme ked ti za reklamovany tovar vratia peniaze, a ty si kupis znova to iste. V tom pripade mas novy tovar s plnou zarukou.
pravda je to s tym " nieco pred koncom zaruky pokazit " .. u mna slo ale o zavadu o ktorej vyrobca vie a uznal to na vela bikoch takze mozno aj preto to vyriesili tak ako to vyriesili
Effective from 1st January 2002, the EU Directive to extend warranty on consumer products from 1- to 2- years, came into effect. This directive only impacts EU member state countries and will be phased in as the EU member states implement the directive. As of 1st January 2002 the following EU member states have implemented this EU Directive: Austria, Belgium, Denmark, Finland, Germany The Netherlands, Norway, Italy and Sweden.
manufacturer choose - 1 or 2. and the countries which implemented this , you really see. For now, i do not understand what you really want from us
I never had heard about 2 years warranty for such products as mtb frame.
it is really confusing.
docela ma nezaujima ze je to prenho confusing a dost ma to vytocilo... cele sa mi to nezda s tou zarukou hoci aj NS ma naozaj 1 rok zaruky na ramy... no nemam pocit, ze by si mohli vyberat a ze 24mesacna zarucna doba je len na elekroniku... ale asi to bude vhodnejsie riesit az ked sa tomu nedajboze nieco stane (v co dufam, ze sa nestane)
Nie je dolezite co urcite vies, ale co hovori zakon. Nemas pravdu.
Zakon sa mi nechce hladat, ale spomina sa to napr. tu:
http://www.pravaspotrebitela.sk/files/brochure_9_reklamacie.pdf
Citujem:
Ak predajca reklamáciu vybaví výmenou veci alebo jej časti,
začína plynúť nová záručná doba (môže sa stať, že na niektorú
časť bude dlhšia záručná doba, ako na ostatné časti).