Viete mi poradit nieco o nosicoch ? Sposob uchytenie, zamky, nosnost, vyrobca ... Na co si davat pozor pri kupe ? Aka cena je primrana za prijatelnu kvalitu ?[/b]
Záleží akú máš značku nosičov. Pohľadaj si podľa toho náhradné diely. Napríklad na thule si vieš kúpiť samostatne pätky podľa typu nosičov na aute, resp uchytenia.
Dnes som kúpil nosič Oris Tracc. Pridám čoskoro nejakú krátku recenziu. Budem trochu porovnávať s Thule Easyfold XT3.
Ahojte som žena a nevyznám sa prosím len o rýchlu radu hľadám nosič na ťažné do 300€ pre dva bicykle a rozhodujem sa medzi peruzzo instinct 2 a Thule euroride 940. Ktorý odporúčate ?
Ďakujem
Skús si pozrieť ešte nosiče carface majú tiež dobré ceny. Sám mám jeden na 4 bájky a všetko v pohode. Kamarát si ho požičiava keď ide s dorastom na preteky. Takže za mňa spokojnosť
Dnes som kúpil nosič Oris Tracc. Pridám čoskoro nejakú krátku recenziu. Budem trochu porovnávať s Thule Easyfold XT3.
Keďže som do nosiča nevedel svoj bike (gravel) ani vložiť, tak ho neodporúčam už som ho medzitým vrátil. Nie je vhodný na bicykle, ktoré majú kratší rázvor.
Čo je kratší rázvor pre tento nosič? Pravdupovediac neviem, ale dosť ma to nastvalo, že tam nezmestím bike štandardnej veľkosti sám predavač mi pri vrátení povedal, že detský absolútne bez šance. Hľadám ďalej.
V merku mám nosiče xlc - buď azura xtra, alebo almada, ktorý má celkom dobre fičúry a je vhodný aj pre širšie plášte.
Ďalej pozerám po bosal traveler/pro user diamant tg alebo SG. Pripadne ešte westfalia bc80 bikelander. Máte s týmito nosičmi skúsenosť? Hľadám nosič na guľu na 2 bicykle, eventuálne rozsiritelny na 3. Do 600 eur max.
Viac sa mi páči zloženie zo strán ako sklopenie toho oblúku, kam sa upinaju ramená, preto som ani po takýchto nepozeral.
Nakoniec som skončil (aspoň zatiaľ) s nosičom ProUser Diamant TG2.
+max rázvor kolies 135cm
+nastaviteľné podložky pod kolesá +kompaktné rozmery po zložení
+ramená obopinajuce celu ramovu rurku
-plastové račne na upínanie kolies
-kratšie popruhy na upnutie kolies (dostačujúce na moje bicykle)
Skúšal som aj Yakima Foldclick 2, čo je veľmi solídny nosič, ale je menej kompaktný po zložení. Systém upínania na guľu je však super. Trochu zložitejšie sa mi hľadala vhodná poloha na upnutie môjho gravelu, keď som ho dával ako druhý bike.
Ahojte, pokukujem po nosici na bike. Planoval som dat na auto tazne, no ked som si pozeral celkom ma prekvapili udaje, ze ked si dam napr. "bajonet" tak to ma maximalne zvisle zataznie gule: 80 kg. Nosic ma hmostnost cca 20 kg. Trochu mam z toho respekt, ked som planoval 3 bicykle na taznom, aby som uz nebol blizko limitu. Nema s tym niekto negativne skusenosti?
Mam otazku. Ako je to s bezpecnostou proti kradezi? V PO odchadzame na dovolenku a budem mat pozicany aj nosic. Davate este nejake zamky? Nechcem nechat auto s bicyklami na parkovisku a len striehnut, ci ich niekdo nekradne
Najslabsie miesto je gula, takze ked dvaja chlapi chytia cely nosic aj s bajkami a nalozia do dodavky - tomu asi nezabranis. No velmi malo pravdepodobne na rusnom mieste.
Bajky spolu chytam este navzajom velkym zamkom. Robim to skor zo strachu, aby som bajk nestratil na dialnici.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ďakujem
Keďže som do nosiča nevedel svoj bike (gravel) ani vložiť, tak ho neodporúčam
Čo je kratší rázvor pre tento nosič? Pravdupovediac neviem, ale dosť ma to nastvalo, že tam nezmestím bike štandardnej veľkosti
V merku mám nosiče xlc - buď azura xtra, alebo almada, ktorý má celkom dobre fičúry a je vhodný aj pre širšie plášte.
Ďalej pozerám po bosal traveler/pro user diamant tg alebo SG. Pripadne ešte westfalia bc80 bikelander. Máte s týmito nosičmi skúsenosť? Hľadám nosič na guľu na 2 bicykle, eventuálne rozsiritelny na 3. Do 600 eur max.
Viac sa mi páči zloženie zo strán ako sklopenie toho oblúku, kam sa upinaju ramená, preto som ani po takýchto nepozeral.
+max rázvor kolies 135cm
+nastaviteľné podložky pod kolesá +kompaktné rozmery po zložení
+ramená obopinajuce celu ramovu rurku
-plastové račne na upínanie kolies
-kratšie popruhy na upnutie kolies (dostačujúce na moje bicykle)
Skúšal som aj Yakima Foldclick 2, čo je veľmi solídny nosič, ale je menej kompaktný po zložení. Systém upínania na guľu je však super. Trochu zložitejšie sa mi hľadala vhodná poloha na upnutie môjho gravelu, keď som ho dával ako druhý bike.
Ebike pod 20kg nie je uplne bezny.
Bajky spolu chytam este navzajom velkym zamkom. Robim to skor zo strachu, aby som bajk nestratil na dialnici.