som majiteľom Garmin Edge 705 na MTB už vyše 6 rokov (bez poruchy) a uvažujem, že nový bike osadím aj novým computerom a to Garmin Edge 1000 s komplet snímačmi. Pozrel som fórum, ale nič podrobnejšie som nenašiel.
Čo ma zaujíma:
- reálne skúsenosti v teréne od ľudí, ktorí ho používajú dlhšie ako počas pár dní požičané na recenziu
- funkcionalita za ďažďa, blato...
- odolnosť voči otrasom - tu hlavne pevnosť dodávaného dlhšieho držiaka
- výdrž batérie v reálnych podmienkach
- odolnosť voči pádom (ak už niekomu padol, poškodil sa veľmi?)
Vopred ďakujem za reálne skúsenosti.
Ahoj, uz mam aj ja G1000. TOPO4 sa mi velmi paci. Je dost podrobna a routuje aj po zvazniciach. Ale neskutocne mi lezie na nervy, ked uz to G1000 ma wifi a auto upload jazd, ze to musim pripajat na USB ci vyberat MicoSD ak chcem v PC si planovat trasu. Nejaky hack na to, ako to naklonovat na druhu sd ci dostat do PC do Bassecamp ci Mapsource natrvalo? Dakujem!
Ja BaseCamp nepoužívam, nemám ho ani nainštalovaný. Ale pokiaľ si dobre pamätám, tak po pripojení tvojho zariadenia k PC by sa mali všetky mapy, ktoré v zariadení máš, objaviť v BaseCamp (niekde v moja zbierka alebo niečo také), teda aj Slovakia Topo 4. Tie mapy sa potom nejakým spôsobom dajú uložiť aj natrvalo a zobrazia sa aj keď zariadenie nie je pripojené. Ale to si už veľmi nepamätám.
Inak medzi nami, používaj cloudovú službu Garmin Connect. Ja keď ukončím a uložím jazdu, prídem domov, zapnem wifi v Edge 1000 a jazda sa mi automaticky uploaduje na Garmin Connect. V Garmin Connect si ju potom vieš exportovať do GPX resp. TCX a to potom naimportuješ do BaseCamp. Bez toho, aby si Edge 1000 pripájal k PC.
Trasa sa da naplanovat aj priamo v Garmin Connect na webe, ale len na OpenStreetMap, a musi byt verejna. Potom si ju staci odoslat do Garminu cez WiFi. Je to ale take kostrbate, nejaku 100km by som tam skladat nechcel
Trasa vytvorena v Basecamp sa inak ako drotom neodosle. Ale napadlo ma, ze by mohlo fungovat po vytvoreni gpx suboru v Basecamp odoslat rucnym nahratim na Connect a potom si ju odoslat. Toto som zatial neskusal.
Takto to funguje. ALE treba mať na pamäti, že GPX trasy si manuálne na Garmin Connect nahráš len ako aktivitu. Tú si potom uložíš ako DRÁHU, aby si sa po nej mohol nechať navigovať. A tak odošleš do zariadenia. No a tú "aktivitu" potom treba zmazať, aby nekazila štatistiky.
Pre niekoho je potom jednoduchšie pripojiť Edge 1000 cez USB a nakopírovať GPX do priečinka garmin/new files na SD kartu.
Neslo ani nakopirovanim gpx do Garmin/Newfiles?
Ja však používam ešte eTrex Vista, no tip na bikeroutetoaster mám od kamoša, čo má nejakú novšiu mašinu - myslím, že tu preberaný Edge.
Je to priečinok. Tie priečinky môžu byť dva. Jeden vo vnútornej pamäti prístroja a jeden na SD karte. V každom prípade striktne odporúčam používať výhradne ten, ktorý je na SD karte. Garmin je známy tým, že aj nekorektný GPX súbor ho dokáže zmraziť tak, že nenaštartuje. Väčšina ľudí to potom posiela do servisu, tí zbehlejší si väčšinou poradia sami, sú na to postupy. Pokiaľ je však takýto súbor na SD karte, stačí ju vybrať a Garmin nabehne. No a ten posledne nahraný súbor sa vymaže pomocou PC a čítačky.
Takže na SD karte hľadaj priečinok "Garmin" a v ňom priečinok "New Files". Ak taký priečinok na karte nemáš, tak si ho vytvor.
BTW, ako dlho vydrží ten EDGE na jedno nabitie?
Ja som odskusal ze kolko to zerie so zapnutým, auto a vypnutym podsvietenim. Zapnute zerie najviac (zalezi od urovne) auto a vypnute je na rovnako. Pozor aj na Bluetooth, to som prestal pouzivat.
Inak zaznamenava trasu aj ked sa nabija, takze ak potrebujete aby vydrzal naozaj dlho mozete pouzit externu bateriu, power banky (takych mensich je uz na trhu dost)
Nejako takto si to predstavujem, tu je to uchytenie ešte improvizované:
Tento starý typ oproti tomu, čo tu píšete, vydrží do nemlátom.
Externý battery pack som použil iba párkrát pri celodenných výjazdoch, keď je Edge 1000 veľmi dlho zapnutý. Ale aj to nie samozrejme počas jazdy, ale počas napr. prestávky na pivo a jedlo niekde v krčme. Počas jazdy by som si káblik k prístroju nepripojil, keďže jazdím terén, kde to hlavne pri zjazdoch dokáže poriadne rozkmitať, a ja nechcem prísť o mikro USB konektor a drahý Edge 1000 posielať do servisu, kvôli vyheganému konektoru.
Moja reč. Aj ja pridám foto toho môjho.
https://www.facebook.com/tacxvr/photos/a.444499178929559.101473.200625526650260/954789394567199/?type=1&fref=nf
Co vcul? Ozaj ako tu opachu Garmin Cycle Map EU 2015.30 v15.30 dostanem zas prec? Diky.