Caute. Mam v plane kupit si Garmin edge 500 na MTB bicyklovanie. Zaujimalo by ma ako pevne drzi na riaditkach aj pri rychlej jazde v terene (napr. pri zjazdoch a podobne). Ak mate niekto skusenoti podelte sa ...
Skúšal som aj túto variantu no bez úspechu. Keď skúšam aj cez manuálne odoslanie, že si nájdem zálohovanú aktivitu na disku v PC vyhodí mi tabuľku pri nahrávaní - Niektore aktivity sa nedajú nahrať
Keď skúsim aj staru aktivitu nahrať, neni problém. Iba tato najnovšia nejde....
A v Garmine ju vidíš? Mne sa 3-4 razy stalo, že po pripojení k PC začal Garmin súvislo pískať a poslednú aktivitu som síce v prístroji videl, no nikdy nešla nahrať do PC (Training Center/Garmin Connect).
Áno v Garmine ju vidím, no ani za nič na svete ju nejde nahrať. Teraz som skúsil len pár sekundovú aktivu, pobehal som po balkone a tá mi v pohode išla nahrať.
jedna z moznosti je ze mas koruptnuty (poskodeny) jeden fit zaznam. Tak ten si presun do pc a skus so opravit cez http://fitfilerepairtool.info/ ten by ti mal vediet opravit zaznam a ulozit ho do tcx ktory potom nahodis do connectu. Tym ze vymazes konkretny zly fit z edge, tak by uz dalsie uploady mali ist v pohode.
pripadne skus este tuto online stranku http://garmin.kiesewetter.nl/
jedna z moznosti je ze mas koruptnuty (poskodeny) jeden fit zaznam. Tak ten si presun do pc a skus so opravit cez http://fitfilerepairtool.info/ ten by ti mal vediet opravit zaznam a ulozit ho do tcx ktory potom nahodis do connectu. Tym ze vymazes konkretny zly fit z edge, tak by uz dalsie uploady mali ist v pohode.
pripadne skus este tuto online stranku http://garmin.kiesewetter.nl/
dnes na zaciatku vyjazdu som mal n.v. cca 250m.n.m. Ked som sa vratil domov , edge ukazoval cca 130m.n.m.
na grafe je vidno na cca 65km pokles vysky o priblizne takuto hodnotu.
co moze byt dovod, kezde egde meria n.v. barometricky?
OK, tak sa to u teba nevolá autokalibrácia, ale nastavenie výškových bodov. V podstate je to to isté.
mam nastaveny len jeden vysk.bod a to je prave ten "doma" s tymi 250mnm.
dalsie su tam nejake default garmin, kde najblizsi je 1400km.
kedze som nasiel dalsi bug, neda sa vymazat ind.aktivita, len vsetky, som z edge hned nazaciatku dost sklamany. odhliadnuc od toho ze garmin stale nevie urobit funkcny teplomer
Co sa tyka toho mazania tak to bude naozaj nejaky bug, uz to tu niekde riesil mir-ko18..
Nejde to ani mne.. ale nejak to neriesim, kedze aktivity nemazem, staci ked ich tak raz za rok zmazem cez PC..
A co sa tyka toho teplomera tak na to som si uz tiez zvykol, ze ukazuje o viac ako 2°C nez v skutocnosti je..
Tiez som bol z tychto "nedostatkov" na zaciatku sklamany no uz ma to preslo a som spokojny..
Inak ak zacinam a koncim aktivitu na tom istom mieste tak sa vacsinou zmestim do odchylky +-10-15 m.n.m.
Ale minuly tyzden sa mi stalo, ze som dosiel do ciela s cca 50metrovym rozdielom (v pluse)..
Ale co uz narobim, su to pre mna vsetko len orientacne hodnoty a bude to urcite presnejsie ako ked som robil zaznam trasy aplikaciou v mobile..
Len pre predstavu: O koľko metrov môže počasie zahýbať s barometricky meranou výškou?
Pri zemi zodpovedá 1hPa výške cca 8m.
Uvažujme povedzme hraničné hodnoty tlaku 960 a 1040hPa.
Takže 1040-960=80 80hPa*8m = 640m čo nie je málo. To je aj hlavný dôvod prečo je nutné barovýškomer kalibrovať.
Denná zmena tlaku môže byť zanedbateľná, ale môže byť aj 10, 20 či extrémne aj 30 hPa. To zodpovedá výškovej zmene 80, 160 či 240 metrov.
Ten posledný údaj je extrém, ale vychádzam z merania jedného známeho, čo meria kvalitným barometrom v ČB od roku 2007 a zaznamenal maximálny rozkmit v jednom dni: 31.4 hPa (16.12.2011)
Takže tá tvoja 50 metrová odchýlka je normálna vec prírody. Nejde o chybu prístroja, ale o chybu v dôsledku princípu merania.
Pre predstavu si môžeš históriu tlaku v grafe pre svoje bydlisko pozrieť tu http://www.shmu.sk/sk/?page=1&id=meteo_apocasie_sk&ii=11819
Teda pre Bohunice, čo je najbližšie tvojmu bydlisku. Podľa grafu by si včera pri popoludňajšom výjazde bojoval s chybou asi 25 metrov. A to uvažujeme len a len zmenu tlaku. Vôbec sme neuvažovali nepresnosť prístroja.
ja verim ze v ramci dna moze dojst k takymto vykyvom tlaku, co je sprevadzane obycajne aj zmenou pocasia.
ale k tomuto doslo za menej ako minutu a pri stabilnom pocasi
Ja som ale nevysvetľoval tvoj problém. Reagoval som priamo na 10, 15 či 50 metrov spomínaných Mik98 a hlavne som chcel dať pohľad na problém v konkrétnych číslach.
Tvoj problém mohlo spôsobiť všeličo. laco dal jedno možné vysvetlenie, možno to bolo niečo iné... ja neviem. Mám málo informácií a nechcem špekulovať...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Keď skúsim aj staru aktivitu nahrať, neni problém. Iba tato najnovšia nejde....
pripadne skus este tuto online stranku
http://garmin.kiesewetter.nl/
pripadne skus este tuto online stranku
http://garmin.kiesewetter.nl/
Ďakujem veľmi pekne...pomohlo to prerobiť
na grafe je vidno na cca 65km pokles vysky o priblizne takuto hodnotu.
co moze byt dovod, kezde egde meria n.v. barometricky?
ked uz, tak narast tlaku. toto nebude ten pripad. ale dik
autokalibraciu som bohuzial v menu nenasiel
mam nastaveny len jeden vysk.bod a to je prave ten "doma" s tymi 250mnm.
dalsie su tam nejake default garmin, kde najblizsi je 1400km.
kedze som nasiel dalsi bug, neda sa vymazat ind.aktivita, len vsetky, som z edge hned nazaciatku dost sklamany. odhliadnuc od toho ze garmin stale nevie urobit funkcny teplomer
Nejde to ani mne.. ale nejak to neriesim, kedze aktivity nemazem, staci ked ich tak raz za rok zmazem cez PC..
A co sa tyka toho teplomera tak na to som si uz tiez zvykol, ze ukazuje o viac ako 2°C nez v skutocnosti je..
Tiez som bol z tychto "nedostatkov" na zaciatku sklamany no uz ma to preslo a som spokojny..
Inak ak zacinam a koncim aktivitu na tom istom mieste tak sa vacsinou zmestim do odchylky +-10-15 m.n.m.
Ale minuly tyzden sa mi stalo, ze som dosiel do ciela s cca 50metrovym rozdielom (v pluse)..
Ale co uz narobim, su to pre mna vsetko len orientacne hodnoty a bude to urcite presnejsie ako ked som robil zaznam trasy aplikaciou v mobile..
Pri zemi zodpovedá 1hPa výške cca 8m.
Uvažujme povedzme hraničné hodnoty tlaku 960 a 1040hPa.
Takže 1040-960=80 80hPa*8m = 640m čo nie je málo. To je aj hlavný dôvod prečo je nutné barovýškomer kalibrovať.
Denná zmena tlaku môže byť zanedbateľná, ale môže byť aj 10, 20 či extrémne aj 30 hPa. To zodpovedá výškovej zmene 80, 160 či 240 metrov.
Ten posledný údaj je extrém, ale vychádzam z merania jedného známeho, čo meria kvalitným barometrom v ČB od roku 2007 a zaznamenal maximálny rozkmit v jednom dni: 31.4 hPa (16.12.2011)
Takže tá tvoja 50 metrová odchýlka je normálna vec prírody. Nejde o chybu prístroja, ale o chybu v dôsledku princípu merania.
Pre predstavu si môžeš históriu tlaku v grafe pre svoje bydlisko pozrieť tu http://www.shmu.sk/sk/?page=1&id=meteo_apocasie_sk&ii=11819
Teda pre Bohunice, čo je najbližšie tvojmu bydlisku. Podľa grafu by si včera pri popoludňajšom výjazde bojoval s chybou asi 25 metrov. A to uvažujeme len a len zmenu tlaku. Vôbec sme neuvažovali nepresnosť prístroja.
Kiče
ale k tomuto doslo za menej ako minutu a pri stabilnom pocasi
Tvoj problém mohlo spôsobiť všeličo. laco dal jedno možné vysvetlenie, možno to bolo niečo iné... ja neviem. Mám málo informácií a nechcem špekulovať...