zdravim, neviete mi poradit s rozhodnutim pre ktory garmin sa rozhodnut? cital som recenzie na jeden aj na druhy a nejako neviem vyvodit ziadny zaver. 500vka je podstatne lacnejsia, ale vraj nie je uplne presna, 800 je zas podstatne drahsia a displej vraj prilis nachylny na poskodenie.
Osobne som zatial viac nakloneny k tej 500vke, len neviem, ci 50MB pamat je dostatocna pri pouziti HR aj CAD snimaca.
Vdaka za tipy
to viem. nepredpokladam, ze ich budem casto vyuzivat na navigaciu s mapami. zakladnu navigaciu na waypointy zvladne aj 500. skor mi ide o presnost jedneho a druheho a kapacitu pamate pri 500vke, kedze podla vsetkeho nema slot na microSD
Tieto dva neviem porovnať, ale k 800-vke môžem niečo napísať.
... displej vraj prilis nachylny na poskodenie ...
Nemám s tým zatiaľ žiadny problém. Už mi to aj spadlo a nič sa nestalo. Teraz som sa aj prizrel a nenašiel som ani škrabanec. Mám s tým najazdené niekoľko tisíc kilometrov iba na MTB.
... vraj nie je uplne presna ...
500-vka má SiRF III a 800-vka má ST2062. Treba pozrieť fóra, ktoré rozoberajú presnosť týchto čipov.
... ci 50MB pamat je dostatocna pri pouziti HR aj CAD snimaca ...
Jeden z mojich posledných výjazdov bol 108 km dlhý. Garmin vytvoril 12824 bodov. Každý bod obsahuje polohu (šírka + dĺžka), výšku, čas, tepovú frekvenciu, kadenciu a teplotu. Súbor na karte má 309 069 bytes. Garmin používa binárny formát na ukladanie dát (FIT súbor) a predpokladám, že tento formát sa používa aj v 500-vke. Takže zrejme by 50MB malo stačiť, ak budeš sem tam upratovať. (Zodpovedajúci GPX súbor má 5 224 630 bytes.)
Pamäť v Edge 500 je bezproblémová. Ja síce sťahujem každý deň a mažem cca každý týždeň, no ak nepôjdeš na niekoľkomesačnú expedíciu, interná stačí. Ako napísal domino, ten súbor nie je veľký, pamäť žerú mapy (ktoré 500 nemá).
Používam 500-ku aj 800-ku.
Nespozoroval som na 800-ke žeby bol displej náchylný na poškodenie.
500-ka vydrží samozrejme dlhšie bez nabitia. 800-ka do 10 hodín v kuse v pohode.
Teplotu a absolútnu výšku meria lepšie 800-ka.
Pri prevýšení je to skoro jedno.
Pozorovanie smeru výjazdu na obrazovke mapy sa občas hodí. (napríklad pri niektorých maratónoch )
Aj na 800-ke idem občas mimo cesty... Ale neviem, či je to nepresnosťou mapy alebo nepresnosťou snímača GPS.
Ak mudruješ, či jeden alebo druhý a teda asi nemáš problém vyfinancovať drahší, tak tvoja voľba by mala byť jednoznačná.
vdaka za vsetky odpovede. Asi sa predsa len priklonim k tej 500-ke. 150€ rozdiel v cene mi pride dost velky na to, ze je rozdiel "len" v mapach. ak by som niekde nasiel tu 800-ku za dobru cenu, tak by som asi volil tu...nejake tipy odkial nakupovat?
vdaka za vsetky odpovede. Asi sa predsa len priklonim k tej 500-ke. 150€ rozdiel v cene mi pride dost velky na to, ze je rozdiel "len" v mapach. ak by som niekde nasiel tu 800-ku za dobru cenu, tak by som asi volil tu...nejake tipy odkial nakupovat?
presne taketo rozhodovanie som mal v juli a vybral som si 500ku a zatial mi na moje vozkanie staci.... trasu pozret pred tym, ak by som potreboval pozret, mam vo vacku androida mobil s mapami tiez co sa mi pacilo je, ze je 500 mensia ako 800
ceny su viac menej rovnake, zalezi ci chces aj s HR snimacom a kadenciou
ja som vyberal hlavne podla toho, ze to mali skladom, a mal som to blizko si ist preto
tak som kupil tu 500ku. zajtra si ju pojdem vyzdvihnut do alzy a mozem testovat. som zvedavy, ake udaje z toho dostanem. cez vikend ma byt paradne pocasicko, tak hadam skocim na Babu pozriet...
Ćo viac by si chcel? Na Connecte máš trasu na mape + všetko, čo daný Garmin dokáže merať, vrátane grafického zobrazenia tepu, rýchlosti a výškového profilu. Vieš si aj naklikať trasu, nahrať ju do Garminu a ten vie podľa nej potom navigovať. Plus ešte máš tréningový denník aj so štatistikami.
cize netusim, kde som tych 58 Euro prerobil skor ty si zle cital, to co som ja kupil ma aj kadenciu aj HR a cervene som nechcel, nemam cerveny bike, takze my bolo zvytocne davat peniaze navyse
co sa tyka ALZA, reklamoval som tam 2x a v pohode, aj ked je pravda, ze to bolo asi 1-2 roky spat
aha,lebo na v tej dobe bundle verzia este neobsahovala tie snimace,zarabali na tych snimacoch,ked som si ho ja chcel kupit,tak dorovnali mp3ku potom s bundle.....
ja som pisal o nembundle som to cekoval tak pred polrokom....
ta 500ka ti vykresluje linearne trasy iba?
myslis, ci naviguje? co viem, malo by to vediet len navigovat trasu, ktoru si uz raz siel:)
neviem, ci je to co sa pytas:) tuto cast este prebadanu nemam
myslis, ci naviguje? co viem, malo by to vediet len navigovat trasu, ktoru si uz raz siel:)
yop,presne to...skoda tych prachov,ze to neovlada presne toto...nevadi...
vie navigovať aj dráhu, ktorú prešiel niekto iný, alebo si si ju naklikal napr. cez Garmin Connect. Potom len zapneš "course" a sleduješ čiaru na displeji (prípadne Garmin ešte zahlási, keď sa z nej príliš odchýliš). Overené to mám teda len na mojej 305, ale 500 by mala byť vo vnútri identická.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nemám s tým zatiaľ žiadny problém. Už mi to aj spadlo a nič sa nestalo. Teraz som sa aj prizrel a nenašiel som ani škrabanec. Mám s tým najazdené niekoľko tisíc kilometrov iba na MTB.
500-vka má SiRF III a 800-vka má ST2062. Treba pozrieť fóra, ktoré rozoberajú presnosť týchto čipov.
Jeden z mojich posledných výjazdov bol 108 km dlhý. Garmin vytvoril 12824 bodov. Každý bod obsahuje polohu (šírka + dĺžka), výšku, čas, tepovú frekvenciu, kadenciu a teplotu. Súbor na karte má 309 069 bytes. Garmin používa binárny formát na ukladanie dát (FIT súbor) a predpokladám, že tento formát sa používa aj v 500-vke. Takže zrejme by 50MB malo stačiť, ak budeš sem tam upratovať. (Zodpovedajúci GPX súbor má 5 224 630 bytes.)
Nespozoroval som na 800-ke žeby bol displej náchylný na poškodenie.
500-ka vydrží samozrejme dlhšie bez nabitia. 800-ka do 10 hodín v kuse v pohode.
Teplotu a absolútnu výšku meria lepšie 800-ka.
Pri prevýšení je to skoro jedno.
Pozorovanie smeru výjazdu na obrazovke mapy sa občas hodí. (napríklad pri niektorých maratónoch
Ak mudruješ, či jeden alebo druhý a teda asi nemáš problém vyfinancovať drahší, tak tvoja voľba by mala byť jednoznačná.
presne taketo rozhodovanie som mal v juli
ja som kupil 500ku tu:
http://www.alza.sk/garmin-edge-500-bundle-d164602.htm
ceny su viac menej rovnake, zalezi ci chces aj s HR snimacom a kadenciou
ja som vyberal hlavne podla toho, ze to mali skladom, a mal som to blizko si ist preto
Okrem toho väčšina iných softvérov podobných má možnosť sťahovať dáta priamo z Garminu.
http://www.mp3.sk otestovany obchod..
jordi:prerobil si na alze pekne prachy
si si mohol prihodit par supiek a mohol si mat
http://www.mp3.sk/garmin-edge-500-hrcad-red-pulzmeter-snimac-rychlostikadencie-navigacia-na-bicykel-p-202047.html
kupil som toto:http://www.alza.sk/garmin-edge-500-bundle-d164602.htm
cize v jazyku mp3.sk toto: http://www.mp3.sk/garmin-edge-500-hrcad-whiteblue-pulzmeter-snimac-rychlostikadencie-navigacia-na-bicykel-p-108654.html
ty si doporucil toto: http://www.mp3.sk/garmin-edge-500-hrcad-red-pulzmeter-snimac-rychlostikadencie-navigacia-na-bicykel-p-202047.html
cize netusim, kde som tych 58 Euro prerobil
co sa tyka ALZA, reklamoval som tam 2x a v pohode, aj ked je pravda, ze to bolo asi 1-2 roky spat
ja som pisal o nembundle som to cekoval tak pred polrokom....
ta 500ka ti vykresluje linearne trasy iba?