Trošku na inú tému. Chcem kúpiť to svetlo, ale včera som sa dozvedel, že v Nemecku nesmiem blikať. Vraj je verzia pre de trh, ale radšej by som kúpil normálnu. Dá sa to nejako v nastavení vypnúť blikanie? Včera sme to skúšali a blikalo to pri zistení vozidla. Blikanie pri detekcii sa vyplo iba pri prepnutí do módu pelotón.
V DE podla zakona nie je legalne pouzivat svetla ktore vobec vedia blikat. Cize pre ich trh sa predavaju svetla ktore vedia len svietit alebo byt vypnute. Znizuje to vydrz baterky. V pripade ak chces mat uplne legalne v DE musis kupovat verziu 516, pre ostatne trhy je verzia 515.
Tak som trochu pozeral ponuku svetiel a porovnával. Nedal mi ten zákaz používania svetla ktoré vie blikať.
Podľa toho čo som zistil tak to platí iba od istej hodnoty výkonu. Akonáhle máš vyššie lm pri blikani tak to svetlo ani nekúpiš. Samozrejme môžem sa mýliť.
Čo som odpozoroval za posledné dni, tak veľa ľudí nesvieti vôbec, svietia ale dosť veľa aj bliká a nikto to nerieši.
Tak od dnes som majitelom Varie aj ja. Len mam par otazok.
1. Staci zapinat/vypinat len Edge(530) a radaru sa nemusim chytat?
2. Dnes mi nastupane metre hadzalo hausnumera. Neviem, ci to ma spojitost, ale cestou do prace, ked som nemal za sebou ziadny vacsi kopec. Som mal uz nastupanych 220m... Naopak z prace som isiel len po rovine a dolu kopcom a uz som mal 112m. Zatial, co cestou domou,ked ma cakaju kopce mi ziadne metre nepribudli.
Myslím, že radar vypínať/zapínať treba, lebo bluetooth ostáva zapnutý a zrejme vyhľadáva pripojiteľné zariadenia, čo môže cucať batériu. Ale možno sa mýlim. Ja ho zapínam pred jazdou a vypínam po nej. Niekedy ho vypínam aj počas jazdy, keď idem úsekom, kde autá nejazdia.
Ja ho vypinam ale vsimol som si ze ak nepodrzim tlacidlo napahania dost dlho tak svetlo zhasne ale este stale zostane blikat modra diodka tak potom na druhy krat este raz aby neblikaka
hulo92 Nie som si istý. Ak je na mobile zapnutý BT, batéria sa vybíja citeľne rýchlejšie. To isté je to aj so zapnutou WiFi. martinsulovsky Práve tá modrá dióda signalizuje, že BT je aktívny (aj keď je svetlo vypnuté, radar naďalej funguje, tým krátkym stlačením iba vypneš svetlo).
so svetlom ale tym padom nemusis nic robit, este sa da aj zapnut aby sa blikanie spinalo so stlacenim tlacidla start. o jednu vec ktoru sa treba starat co je podla mna super
Ahojte, kúpil som si teraz radar rtl515. Keď ho zapnem (predtým neblika ani diodka namodro), tak sa mi na môj edge 530 pripoji len svetlo a radar nie. Ak manuálne stlacim connect, nechce sa pripojiť. Musim ho v edgi zakázať (odkliknem enable), potom povoliť a rýchlo stlačiť connect. Ak som pomalý a sa stihne utvoriť light network, tak sa znova nechce pripojiť. Je to vadny kus alebo vám to robim podobne?
Ahojte, kúpil som si teraz radar rtl515. Keď ho zapnem (predtým neblika ani diodka namodro), tak sa mi na môj edge 530 pripoji len svetlo a radar nie. Ak manuálne stlacim connect, nechce sa pripojiť. Musim ho v edgi zakázať (odkliknem enable), potom povoliť a rýchlo stlačiť connect. Ak som pomalý a sa stihne utvoriť light network, tak sa znova nechce pripojiť. Je to vadny kus alebo vám to robim podobne?
Ahoj, skus to ale pri zapinani podrzat dlhsie, tiez som s tym bojoval, mal by zacat blikat na "fialovo" pre parovanie.
Vo vypínaní nevidím najmenší problém. Mať to zapnuté "mimo prevádzky" považujem za totálnu zbytočnosť.
Ja sa tlacidla na radare nechytam vobec, mam to sparovane cez smart bike lights a funguje to paradne, vydrz baterie je dostatocna natolko, ze som ani nezistoval kolko to v skutocnosti je Omnoho viacej usetrim z baterky vdaka tomu, ze mi to pocas dna blika len ked zaregistruje priblizujuci objekt, inak svetlo nesvieti/neblika.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V DE podla zakona nie je legalne pouzivat svetla ktore vobec vedia blikat. Cize pre ich trh sa predavaju svetla ktore vedia len svietit alebo byt vypnute. Znizuje to vydrz baterky. V pripade ak chces mat uplne legalne v DE musis kupovat verziu 516, pre ostatne trhy je verzia 515.
Podľa toho čo som zistil tak to platí iba od istej hodnoty výkonu. Akonáhle máš vyššie lm pri blikani tak to svetlo ani nekúpiš. Samozrejme môžem sa mýliť.
Čo som odpozoroval za posledné dni, tak veľa ľudí nesvieti vôbec, svietia ale dosť veľa aj bliká a nikto to nerieši.
1. Staci zapinat/vypinat len Edge(530) a radaru sa nemusim chytat?
2. Dnes mi nastupane metre hadzalo hausnumera. Neviem, ci to ma spojitost, ale cestou do prace, ked som nemal za sebou ziadny vacsi kopec. Som mal uz nastupanych 220m... Naopak z prace som isiel len po rovine a dolu kopcom a uz som mal 112m. Zatial, co cestou domou,ked ma cakaju kopce mi ziadne metre nepribudli.
martinsulovsky Práve tá modrá dióda signalizuje, že BT je aktívny (aj keď je svetlo vypnuté, radar naďalej funguje, tým krátkym stlačením iba vypneš svetlo).
Garmin Varia™ RTL 515 cykloradar
141 €
MOC 190 €Ahoj, skus to ale pri zapinani podrzat dlhsie, tiez som s tym bojoval, mal by zacat blikat na "fialovo" pre parovanie.
Ja sa tlacidla na radare nechytam vobec, mam to sparovane cez smart bike lights a funguje to paradne, vydrz baterie je dostatocna natolko, ze som ani nezistoval kolko to v skutocnosti je