Ahojte, viete mi poradiť dobré termo, v ktorom budem fakt "v suchu"? Na bike, beh, bežky, lyže, turistiku, no na vonkajšie aktivity a vlastne aj do haly. Nekvalitných kúskov už mam dost
Nohavice sedia dobre, to ano, ale staci ked sa clovek posadi na bajk a nahne na rajdy a ma holu dolnu cast chrbta. Ale myslim, ze to nie je problem len Enduro vyrobcu. Mam aj nohavice, co som si zobral na turistiku a presne ten isty problem. V porovnani napr. s csekym northblanc, tak tam robia zadnu cast zamerne vyssiu. Chyba im proste cca 4cm. To som mal na mysli dlhe gate, tie letne teraz neviem, tam to asi moc nie je citit.
imro1
...je to asi o pocitu- ja som mal triko Craft na porovnaní(pred 5-timi rokmi) a krom vyššej ceny som rozdiel nezaznamenal. Možno mám "hrošiu" kožu čo neregistruje rozdiel v "jemnosti"...Uvedené triko s dl. rukávom používam a oceňujem jeho vlastnosti hlavne cez horúčavy, keď sôl z potu niekoľkorazy premáchnem v stu. vode a oblečiem- po pár minutách je suché (zatiaľ chlad osviežil) a pripravené "odsávať" pot. U Craftu sa mi zdalo, že v odvodu potu je na tom o niečo horšie a takisto dlhšie schne...ale ako hovorím, je to pocit a nie "meranie na minúty". Moiru som používal ako prvú a zvykol som si na ňu, je o niečo lacnejšia a mala vždy dostupnú verziu v bielej farbe v mojej veľkosti- čo je pre mňa prvoradé pre použitie ako jedinej vrstvy v letných dňoch
podla mňa najlepšia vec čo Moira vyrobila je ich druhá - izolačná vrstva Plyš. Nosím pod tým Castelli Flanders LS a na tom bundu Gore Power WS. Má to hrubý, vysoký rolák na zips, celkovo je to možno dosť hrubé ale keď sa aj viac spotím je mi teplo.
Len toľko k tomu smradu v termoprádle X Bionic...ak má niekto "smradľavý " problém , doporučujem oprať na 90°stupňoch v práčke...najprv som sa aj ja obával zmeny kvality, roztiahnutia tkaniny atď. No nič , len smrad som odstránil natrvalo...takto ho mordujem už 3 roky a to každý týždeň v sezóne .Kvasinky a baktérie spôsobujúci daný problém / zápach / to z veľkej časti odstráni.
ja s tým nejaký zdravotný problém nemám, no narážal som skôr na to že umelina, teda poskúšal som viac značiek aj druhov termo bielizne, no po určitej dobe začalo *****ť všetko, niečomu stačí pár hodín, iné zas vydrží aj 2 dni no viac asi nie, teda nie do takého stave aby to mne samému ne*****o a také si už na seba nedám, pokiaľ mám teda niečo čisté po ruke X bionic možno vydrží trochu dlhšie, tiež by tam mali byť nejaké vlákna striebra ak sa nemýlim, mal som už nejaké podobné veci so striebrom a niečo na tom bude keďže pôsobí antibakteriálne, ale podľa mňa sa asi merinu, čo sa týka odolnosti voči zápachu nič nevyrovná, ale je to len moja hypotéza, možno sa mýlim a že existuje aj nejaké umelé vlákno, ktoré sa v tomto merine vyrovná, aj keď moc tomu neverím otázne sú však aj iné vlastnosti, môžno ten X bionic bude mať zas na vrh v ostatných kladných vlastnostiach
Ramon1, ale cítiš že je ten X bionic v ostatných vlastnostiach lepší, teda pre teba asi top? ak si dobre pamätám si kedysi spomínal, že si mal, prípadne máš aj nejaké merino, ak sa nemýlim Devold. No každé bude asi určené do iných podmienok a ako my raz aj radil jeden predajca, na aktívny pohyb, šport radšej umelinu, tak neviem či sa to týka aj tých top výrobcov ako Icebreaker, či to Apani...jedno tričko z merina mám, no neviem teraz si nespomeniem, je to nejaká česká značka a schne to trochu pomalšie mám pocit, ale nie je to nepríjemné...tak neviem čo si mám myslieť o tých drahších značkách ktoré stoja 3 násobok? ale človek sa presvedčí asi len keď to vyskúša sám na sebe
Devolt ako "pasívne " termo , kde sa nepotíš je super...no ak sa spotím začne ma svrbieť koža , pot mi steká po chrbte a komfort je v riti...nosím ho na rybačku v zime a aj tam keď zdolávam " životný " úlovok sa " pripotím " vplyvom adrenalínu , a je to tiež v prdeli ... X je pre mňa TOP volba . Iné , nikomu nič s čistým svedomím nedoporučím , sorry
Ja mam aj apani 3 aj x bionic. 7 rokov. Je to drahe ale 100% viem zarucit ze budes spokojny. Ucel splnia aj tie lacnejsie ale ak mas peniaze a chces byt 100% spokojny tak urcite x bionic accumulatot evo. Ja mam sice energyzer co bola revolucia tak evolucia revolucie bude este lepsia:)
acumulator evo nie je vylepšený energizer ale vylepšený accumulator, energizer je iný druh a tuším aj ten je už evo .... ešte k tomu smaradu, mne teda termo "*****quot; najmä keď športujem po o*****
fixka po o***** sa predsa nešportuje ale dospáva a niekedy ten x bionic chcem vyskúšať, no ak by som niekde natrafil na nejakú akciu, lebo dávať 100 a viac € za náteľnik...to sa mi už zdá fakt prehnaná suma double a keď máš teda obe spomínané značky, si viac spokojný s x bionic, či nedá sa to jednoznačne povedať? používaš to na rozdielné aktivity? Ja mám termo vecí celkom dosť, no ak by som niečo kupoval, tak by som to chcel asi najviac na zimnú turistiku a viac dňové hrebeňovky. O tom apani som čítal včera jeden článok na hikingu a tam si to ten týpek veľmi pochvaľoval a že je to do rôznych teplôt, no takéto komerčné články už beriem trochu s rezervou a radšej si prečítam recenzie od viacerých uživateľov, aj keď tam človek tiež nikdy nevie a ako bolo aj v jednej pesničke: niekedy napíšú aj na pišu
ten x bionic pouzivam na lyze zjazdove a to apani co je vlastne x bionic s merinom na bike kedze rychlo schne ale aj hreje. Vzdy to treba kombinovat s dalsou vrstvou idealne neprefukavou. Na zaciatku to merino trocha picha potom to je ok. Treba kupovat take veci na jar alebo v lete vtedy sa dostanes pod 100EUR ak natrafis na akciu.
takže ako tak čítam, nie je merino ako merino, to som si napokon aj myslel že tá cena nebude asi len kvôli značke, ale aj tá kvalita bude asi top, lebo ako som tak čítal aj počul, tak to merino moc na šport neodprúčali, teda skôr na strednú a nižšiu záťaž, no keď to používaš na bajk, tak to je potom niečo iné
Len toľko k tomu smradu v termoprádle X Bionic...ak má niekto "smradľavý " problém , doporučujem oprať na 90°stupňoch v práčke...najprv som sa aj ja obával zmeny kvality, roztiahnutia tkaniny atď. No nič , len smrad som odstránil natrvalo...takto ho mordujem už 3 roky a to každý týždeň v sezóne .Kvasinky a baktérie spôsobujúci daný problém / zápach / to z veľkej časti odstráni.
Vdaka za tip, kedysi davnejsie som Xbionic skusal ako zazracne pradlo co ne***** ale na mne pachne po jednom vysportovani vsetko, ci je to drahe merino alebo Xb, takze *****o jak das normalne by som sa neodvazil to prat na 90 ale vidim ze to asi zvladne v pohode takze asi skusim na zimu kupit daco od nich na lyze
Bionic tričko s dlhým rukávom sa dá kúpiť ak za 50-60 (Bionic Invent na bike 24 napr.). Lenže oni toho majú milión druhov podľa určenia a aj toho do akých podmienok sú (trencle na golf ). Ak chcete accumulator tak to áno to je drahšie ale podľa mňa - mala som dlhý acc evo, je tento použiteľný skutočne len za chladu, ale napríklad iné, viac univerzálne aj počas teplejších dní.
Ja už 3 roky používam termo z lidla . nie že by som nemal na nejaké „lepšie“ a drahšie , ale po vyskúšaní som zistil že skrátka robí to čo má . Možno lepšie termá fungujú ešte lepšie ako toto , žial nemal som možnosť iné vyskúšat . Po jazde prídem , z vnútra je termo krásne suché , môžem prejsť kludne aj servítkou ale je to proste suché . Z vonkajšej strany môžem ten pot zotierať rukou, čiže čo sa týka funkcie odvodu potu z tela na vonkajšiu vrstvu terma, to funguje výborne. Zatial som bol s ním vždy spokojný , ale jazdím keď je tak 10+ stupňov. Každopádne plánujem kúpiť aj niečo kvalitnejšie nakolko termo malo problém v Taliansku na Gire pri nižších teplotách . Návrh na niečo do chladnejšieho počasie na alpské kopce ?
isheep: ktore mas ? Tenke, alebo dake hrubsie ? Tie hrubsie som si zatial v lidli nevsimol, alebo som ich minul. Ale tie tenke pot odvadzaju velmi dobre. Vsak je to aj umelina .. ale su dobre. V lete, resp. ked uz je teplejsie pouzivam len tie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
...je to asi o pocitu- ja som mal triko Craft na porovnaní(pred 5-timi rokmi) a krom vyššej ceny som rozdiel nezaznamenal. Možno mám "hrošiu" kožu čo neregistruje rozdiel v "jemnosti"...Uvedené triko s dl. rukávom používam a oceňujem jeho vlastnosti hlavne cez horúčavy, keď sôl z potu niekoľkorazy premáchnem v stu. vode a oblečiem- po pár minutách je suché (zatiaľ chlad osviežil) a pripravené "odsávať" pot. U Craftu sa mi zdalo, že v odvodu potu je na tom o niečo horšie a takisto dlhšie schne...ale ako hovorím, je to pocit a nie "meranie na minúty". Moiru som používal ako prvú a zvykol som si na ňu, je o niečo lacnejšia a mala vždy dostupnú verziu v bielej farbe v mojej veľkosti- čo je pre mňa prvoradé pre použitie ako jedinej vrstvy v letných dňoch
Vdaka za tip, kedysi davnejsie som Xbionic skusal ako zazracne pradlo co ne***** ale na mne pachne po jednom vysportovani vsetko, ci je to drahe merino alebo Xb, takze *****o jak das
Neviem ktore myslíš. ale za 100EUR nemal byt problem zohnat dlhe tricko od nich v akcii.
Dobra cena tu https://obchod.lyzelevne.cz/funkcni-pradlo/x-bionic/