Kategórie
Bike-techmate niekto skusenosti s vysokosvietiacimi LED pre pouzitie na bajk? som niekde cital cital ze taka 3W svieti kvalitne, tak som ju kupil, vysolil za to "tazke" prachy ale nic to nesvieti ... asi som spravil chybu ze som si nevsimol a kupil som s rozptylom 110 stupnov, asi som mal kupit s mensim uhlom (10 stupnov) ...
Da sa to teraz dako upravit optickou sosoukou, alebo dacim, alebo si ju rovno mozem dat niekde ako kontrolku ... dost drahu ...
Vdaka
posledný komentár: 29. 2. 2016 o 7:16
Lezyne CLASSIC DRIVE XL 700+ nabijateľné predné svetlo, 700 lm
51,99 €
MOC 69,99 €
Výpredaj -5% Knog PWR CHARGER RIDER predné svetlo + powerbanka
54,99 €
-5%
MOC 66,63 €
-5% Knog Blinder E-bike predné svetlo na elektrobicykel, 1300 lm
89,99 €
-5%
MOC 94,99 €
-25% ACID Outdoor LED Light HPA predné svetlo/svetlo na prilbu, 1300 lm
135 €
-25%
MOC 179,95 €
Akcia -13% Black Diamond SPRINTER 500 nabíjateľná čelovka, 500 lm, ultra blue
69,99 €
-13%
MOC 80 €
Akcia -10% Ledlenser HF8R Core nabíjateľná čelovka, 1600 lm, čierna
107 €
-10%
MOC 131 €
Akcia -10% Ledlenser MH5 nabíjateľná čelovka, 400 lm, čierna/sivá
53,99 €
-10%
MOC 64,99 €
A presne preto je okolo solarmu take "halo" a x druhov napodobenin.Lebo ako vravis tie svetla su uplne inde a stoja mrte len tak na rajdy ked sa vytrepes pokial uz nemas lietajuci bicykel,ze si tak zalovany
Nadavam na fake lebo vydrzal 10min a skapal navzdy,chvalim origo lebo som ho dnes 10xprehrial a zakazdim sa znizil a za 3-4min opat naplne a ma ochranny obvod.keby sa fake nepokazil, vedome chvalim fake ze ide a tesim sa z neho,ALE nehanim dvakrat tak drahy, dnes uz viem, ze original, ak chces tak "to iste len, s inym vnutrom a v inej kvalite".
Spominal sa tu nejaky "original" solarstorm za 40-50 eur. To je dvojnasobna cena oproti cinskemu lowcostu a polovicna cena znackovych vyrobkov. Teda stredna cesta.
Neviem co medzi tym by si este chcel mat.
A 350 usd je uz mega high-end, v takych cenach sa uz sa pohybuju xenonove vybojky, to je niekde uplne inde...
Za stovku kupis kvalitny znackovy produkt. Za polovicu mas kvalitny no-name a za stvrtinu mas cinsku lowcost ruletu.
.. a přitom taková blbost.
POcuj...ja mam doma tiez jednu odidenu .UF2100...myslim ze je to Ultrafire...nie uniquefire...ale to je asi jedno.....No..a asi aj mne odisla ledka.....alebo asi cela ta doska s ledkou..netusim ako zistit kde je chyba...Co presne by som mal nakupit, aby som to opravil??..ked uz v tom mas prax..porad daco...Moc eletrikar nie som, tak polopatisticky mi to vysvetli....diky
https://shop.lupine.de/lightsets/helmet-and-bikelights/
nebudem
v realnych podmienkach jazdenia to nevyuzivam, ale testoval som vydrz akupackov a akumulatorov. zapol som na plny vykon a nechal svietit, ziaden problem nenastal. pri podrobnejsom merani som zistil, ze po par sekundach na Hi klesne odoberany prud = asi je v tom tepelna ochrana. testoval som tri dodavane akkupacky dve zostavy z origo panasonic AKKU
testovanie vydrze na kazdom rezime robim na kazdom svetle, ktore mi prejde rukami a este problem nenastal. svietidla kupujem spravidla na ebay, vyberam tie najlacnejsie
zatial mi odislo jedine svetlo, aj to az po mojom zasahu (meneny driver koli modom), taktiez vtedy zakapal ochranny obvod na akkupacku, bez problemov som to opravil.
este dodam, ze tie svetla ozaj dost vyuzivam.
ps: som elektrotechnik a pri merani a skusani to nerobim bezhlavo
edit: na LOW mi odobera z akku okolo 0,3A
Nuž ako ti jednoducho poradiť? Treba zistiť, čo je vadné a vymeniť to. Elektronika je moja profesia, takže nemám problém...
Máš aspoň jednoduchý multimer, spájkovačku?
1. Rozober a najprv skontoluj či nejde o nejakú banálnu či kontaktovú chybu, vypínač...
2. Odspájkuj LEDku od elektroniky a pripoj na iný zdroj samotnú LED. Nepredpokladám, že budeš mať vhodný zdroj, tak použi LiIonku (jeden článok, radšej nie naplno nabitý) chvíľu svietenia tá LED vydrží aj bez chladenia...
3. Ak toto všetko funguje, tak ostáva ešte driver board. Hm, čo ja viem.. zaťažiť ho inou LED, či nejakou 3V žiarovkou a zmerať aspoň multimerom.
4. Dať niekomu, kto má znalosti a vybavenie.