Mate tu niekto tento kompijuter? ja s nim mam taky problem ze mi ukazuje divno sklon kopca dnes som isiel kopec kde bolo max stupanie 25% a on mi ukazuje najviac 14% a nezdaju sa mi ani vyskove metre v navode strana 19 je pisane 3moznosti kalibracie ja som zadal domacu vysku ostatne 2 som neprisiel nato ako ich spustit vedel by mi s tym niekto pomoct?
Podporu senzorov CAD, HR a ostatných periférií využívajúcich buď BT alebo ANT+ (elektronické radenia, power meter a iné senzory) . S chybaním BT/ANT+ súvisí aj nemožnosť dokončenú jazdu odoslať priamo do Stravy (cez pripojený telefón), prípadne zobrazovanie prichádzajúcich hovorov na displeji.
Ak myslíš formát, tak by mal byť rovnaký ako v Rox 10. Tuším je to .slf, ktorý sa dá potom zo Sigma Data Center exportovať do iného formátu, prípadne uploadnuť do aplikácií tretích strán (Strava, TrainingPeaks a i.).
To musím pozrieť. Ale zo zariadenia vytiahneš záznam cez ich softvér len v spomínanom formáte. Ale prerobiť trasu do gpx by nemal byť problém (ale gpx bude mať informáciu len o trase).
Podľa všetkého meria len podľa gps rýchlosť. Pokiaľ je dobrý signál a ideš pomerne konštantne, tak tie čísla nie sú úplne mimo. Problémom je, že cez gps nie je reakcia na zmenu rýchlosti okamžitá a je tam oneskorenie, tym pádom klesá aj presnosť. Gps nie je najvhodnejšie na meranie aktuálnej rýchlosti, hlavne pokiaľ ťa ten údaj za jazdy zaujíma.
Ja používam na druhom biku len čistý rox 10 bez senzorov, prevažne rovinatý terén , cesta do práce a podobne a dáta sú pomerne slušné v porovnaní so senzormi
No ja osobne cakam prave na rox 11.0 ktory si chcem kupit, a len koli tomu ze ku rox 7.0 sa ani neda dokupit snimac rychlosti ani ziaden iny, lebo uz komputer nema ant+, a viem ze kamos si prve kupil ROX 10 basic, cize bez akehokolvek snimaca, no zistili sme ze v hustom lese stracal signal( na ceste mu siel bez problemu) a nakoniec ked sme boli na vyjazde spolu tak on mal odjazdene 23km a ja som mal 26km, a isly sme cely cas spolu, potom si dokupil ku nemu snimac rychlosti a od vtedy mu meralo tak ako mne. Takze pre mna urcite tachac aj so snimacom.
Ja by som tiež odporučil niečo so snímačom. Už keď nie HR a CAD, tak SPD určite. Tiež čakám na ROX 11, ale senzory použijem z desiatky. Škoda, že nestihne dojsť do obchodov pred Vianocami, ako bolo plánované (môži si trieskať hlavu, lebo prešvihli najlepší termín na uvedenie).
Tak dnes pred vyjazdom som zapol ROX.10 standardnyn sposobom a nastavil sa do vychodiskovych nastaveni. Nechapem, ako je to mozne a co to mohlo sposobit.
Obsah Basic balenia:
- Sigma Rox 11
- 2x držiak (možnosť montáže len SK páskami)
- SK pásky
- Micro USB kábel
- manuál
- licencia na plnú verziu Sigma Data Center
Uvazujem nad kupou Rox 11. Mam ale pochybnosti o vydrzi baterie a o klesani kapacity po mesiacoch pouzivania a nabijania. Mozete mi prosim povedat vase realne skusenosti? Mozno, ze mam zbytocne starosti
ROX 10 používam takmer dva roky, má za sebou minimálne 200 nabíjaní a výraznejší pokles vo výdrži batérie nepozorujem.Tohto by som sa nebál. Výdrž batérie pri ROX 10 by som odhadol na 10-12 hodín, pri ROX 11 je údajne ešte navýšená (zatiaľ nemám otestované v ostrej prevádzke). Čo je rozhodne výhodou ROX 11 je výrazne navýšená pamäť zariadenia (cca 8 hod. pri 1s zázname vs. cca. 55 hod. v prospech ROX 11).
Na základe vlastnej skúsenosti mi momentálne príde ako lepšia voľba ROX 10. Napriek tomu, že ROX 11 priniesol pár zaujímavých vecí, žiadna z funkcionalít nie je tak zásadná, aby jednoznačne nadradzovala ROX 11. Navyše ROX 11 ako nový produkt ešte zďaleka nie jej odladený (bude ešte potrebovať pár firmware updatov) a niektoré funkcie nie sú zatiaľ 100%-ne funkčné.Väčšinu vecí dajú do poriadku, ale pre mňa zásadné mínus je horšie rozloženie displeja (resp. údajov na displeji, čo súvisí so znížením počtu tlačítok na štyri) v prípade ROX 11.
Tak ja by som sa o znizovanie kapacity baterie urcite nebal, vsade sa pouzivaju li-ion alebo li-pol baterie ktore maju po cca 400 cykloch ubytok kapacity len nieco okolo 10%, (pri spravnom zaobchadzani dosahuju zivotnost az 1200 cyklov) a ak na jedno nabitie vydzi len 10 hod, tak u mna je to 3-5 vyjazdov, cize dajme tomu ze budem ho nabijat raz do tyzdna tak bateria by mi mala vydrzat 7 rokov, ale bateria starne aj dobou tak aj ked po 3 rokoch budem mat kapacitu 70% tak budem nadmieru spokojny. A ked ma niekto rox 10 tak kupa rox 11 sa podla mna neoplati, navise to ma len vecsiu kapacitu pamäte a Bluetooth, ale ked niekto prave koli tomu to chce tak preco nie, a rozlozenie displeja na rox 11.0 sa da cez PC nakonfikurovat podla zelania (138 poloziek ku nakonfigurovaniu), a ci to mala aj rox 10 tak to neviem.
(v mobile mam li pol bateriu 2400mAh, a za 3 roky co ho mam klesla kapacita na 2180mAh)
Hej, displej na ROX 11 sa dá v PC cez Data Center nakonfigurovať podľa vlastných želaní (zvlášť pre 3 bicykle), s tým že celkovo sa dá vytvoriť až 6 obrazoviek s rôznym počtom
1-6) a rozložením údajov. Ale nie je to úplne šťastne urobené, pretože v konečnom dôsledku je čitateľnosť niektorých údajov horšia. Toto dúfam, že ešte opravia.
mireq1, presne ako hovoríš. Nerozumiem prečo nemohli v hornej tretie displeja nechať 4 základné údaje (HR, CAD, ALT, INC) označené len symbolom, ale museli celé to rozloženie rozbiť a cpať tam aj tak nečitateľné názvy parametrov, v strede mala ostať veľkými číslami rýchlosť (nadpis speed mi je tam úplne nanič, keďže zmenšuje samotné čísla) a dole mal byť riadok na jeden parameter. A nič by mi nechýbalo. Nechápem ešte prečo odstránili tú šípku porovnavajúcu aktuálnu rýchlosť s priemernou, triviálna funkcia. Verím, že tie templates sa ešte budú meniť.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://goo.gl/photos/hMQhYkfYhthdFAR88
Obsah Basic balenia:
- Sigma Rox 11
- 2x držiak (možnosť montáže len SK páskami)
- SK pásky
- Micro USB kábel
- manuál
- licencia na plnú verziu Sigma Data Center
Na základe vlastnej skúsenosti mi momentálne príde ako lepšia voľba ROX 10. Napriek tomu, že ROX 11 priniesol pár zaujímavých vecí, žiadna z funkcionalít nie je tak zásadná, aby jednoznačne nadradzovala ROX 11. Navyše ROX 11 ako nový produkt ešte zďaleka nie jej odladený (bude ešte potrebovať pár firmware updatov) a niektoré funkcie nie sú zatiaľ 100%-ne funkčné.Väčšinu vecí dajú do poriadku, ale pre mňa zásadné mínus je horšie rozloženie displeja (resp. údajov na displeji, čo súvisí so znížením počtu tlačítok na štyri) v prípade ROX 11.
(v mobile mam li pol bateriu 2400mAh, a za 3 roky co ho mam klesla kapacita na 2180mAh)
1-6) a rozložením údajov. Ale nie je to úplne šťastne urobené, pretože v konečnom dôsledku je čitateľnosť niektorých údajov horšia. Toto dúfam, že ešte opravia.