Kedze sa blizi zima a v podstate uz kazde rano ked chodim na bajku do roboty je celkom slusna kosa uvazujem o kupe nejakeho termopradelka. Zacat by som chcel nejakym rolakom s dlhym rukavom a vysokym golierom, neskor aj nejake dlhe spodky. Zatial uvazujem nad dvomi overenymi znackami a to Craft a Moira. Od Craftu mam funkcne tricko Pro Cool, som s nim nadmieru spokojny a preto sa viac priklanam k tejto znacke. S akymi znackami mate skusenosti vy, ako ste spokojny a co by ste odporucali ako prvu vrstvu do chladneho pocasia resp. od akeho vyrobcu a aky model?
Ja mam Moiru, ale potrebuješ to vrstviť - spodné tenké napr. ultralight, potom mono / duo / trio. Toto je pomenovanie vrstiev u Moiry potrebuješ začať najtenšou aby ti odvádzalo pot do ďalších vrstiev a zostal si v suchu. V Moire majú prospekt choď si ho zobrať tam je vysvetlené použitie podrobnejšie aj so zdôvodnením. Bežne používam keď je chladnejšie u.light+mono na to dres a membránovú bundu.To mi väčšinou stačí pokiaľ je okolo nuly. Pod nulou dávam aj trio. Neviem ako ďaleko chodíš.Teraz by mi stačilo mono+dres+návleky na ruky a príp.kolena a vesta ak je okolo 5-7 stupňov.
Mam taky rolacik od Sportfulu moze to ist aj ako prva a aj ako druha vrstva. Staci ti uplne nejake termo na odvod vlhkosti a mozes si na to hodit softshell alebo polartec 100 a nejaky ten sustacik z odvetravanim. Tiez by mozno stacil dres ktory je z Coolmaxu a na to nieco lahke a teple. Zase cim viac vrstiev na biku tym viac sa trapim lebo mam problem s potenim Chodim radsej na lahko ale to uz zavysi od kazdeho zvlast Preferujem väcsinou dostupne znacky myslim cenovo na Devold som nedozrel este jedna vec lepsia je syntetika ako merino ktore dlho schne a drzi vlhkost Zalezi od pocasia a od typu cloveka
Scorpi; co je to vrstvenie mi je jasne, v podsate mam uz 2. a 3. vrstvu, ale na chladne pocasie mi chyba este ta zakladna prva. Zatial som chodil v navlekoch ale posledny tyzden zistujem ze budem potrebovat cosi naviac
..no ako som napísal spodné mám u.l. Je to fakt o pocitoch, ja sa potím veľmi málo a som zime odolný - nevychvaľujem sa, alebo niečo podobné je to proste fakt. Vždy mám minimálne o jednu vrstvu menej prip.dve ako kamoši čo s nimi jazdím.Tú spodnú môžeš využiť hocikedy aj teraz cez deň pod dres ak sa vyhreješ vo výjazde, potom v zjazde neprechladneš si v poho tak asi by som začal s tým.Odoberá ti pot z tela na ďalšiu vrstvu a tam sa odparuje - aspoň tak píšu
Mal som ho napr.aj dnes pod dresom v kopcoch, kde dosť svietilo slnko a následne v zjazdoch do dolín kde bolo citelne chladnejšie som bol úplne v poho. Rozopnuty dres.
Neviem či si toto chcel vedieť - myslím využitie ..
Kazdy sa oblieka inac ono by nebolo najhorsie vyskusat original termotricko na zimu a v tom istom obdobi vyskusat termotricko na leto co bude lepsie a co ti bude sediet Myslim ze Progress robi veci original na bike ale nie len oni a nejakou no wind membranou v prednej casti ale dlhe roky som mal od nich tricko s materilu Basic Zase Zajo do termopradla pridava polartecove vlakna co si myslim ze je na zimu. Na bike v chladnom pocasi nosim letne triko aby to salo a odvadzalo do druhej vrstvy ale to je moj system Ako som uz uviedol zalezi od cloveka
Caute.
Ja osobne pouzivam termopradlo od x-bionic.Sice je z tych drahsich ale zasa som nadmieru spokojny takze mozem len a len odporucit.Bez problemov stym jazdim aj do - teplot len s jednou vrstvou+windstoperova bunda.Dalsia vyhoda je ze to ma ciastocky striebra takze pot nieje citit
Za mna merino, konkretne znacka Icebreaker...trosku netradicne ale mam to dostatocne odskusane ako na skialpoch tak aj na biku. Su rozne gramaze, kopec modelov, staci si len vybrat.
Hlavne vyhody merina (Icebreaker): dycha, krasne hreje a hlavne NE*****..bol som v tom v kuse 4 dni na horskej chate, cele dni som sa potil na sklialpoch a aj po tych 4 . dnoch som sa citil akoby som si to obliekol pred chvilou..zatial co iny co mali moiry a pod. pachli. Navyse je to krasne prijemne na telo, nehryzie to ani neskrabe
Nevyhoda: cena...to je proste fakt, ja som do toho zainvestoval ale teraz si chrochtam blahom...treba vychytat vypredaje a pod. Teraz v tom chodim vlastne stale
tak aby si v tom mal poriadny gulas..tak pridam aj ja v poslednej dobe som sa stal velkym fanusikom znacky Under Armour...pokial viem tak sa ale u nas niekde nepredava v kamennom obchode a tak som odkazany na dovoz zo zahranicia...s cim som ale zatial 100% spokojny...v mojom pripade funguje perfektne v zime aj v lete...
tak dnes som bol kuknut v Hudy Sporte, odporucli mi Imroman-ov icebreaker konkretne chase zip gt 200, vyzeral dost dobre, jemny material a paradoxne aj pevny, odvetranie v podpazusi a na vnutornej strane rukavou a co ma potesilo bola dierka na palec takze clovek ma istotu ze mu rukav nebude zliezat. Jedina nevyhoda bola cena 85€ ale ak nic lepsie nenajdem tak to nejak prekusnem
No ja som zacal na Moire, ale teraz som nakupil na leto Adidas oblecenie v Parndorfe za par Eur, nie je na zimu, ale na jesen postaci, perfektne sedi. Vyhodou je, ze je velmi dlhe, chrbat je vzdy zakryty. Osobne to nosim aj v lete pod dres, vobec v tom nie je teplo.
No a na zimu mozem odporucit pozriet v Parndorfe predajnu Falke, nech Vas na vstupe neodradi, ked uvidite iba same ponozky. Vzadu maju perfektne funkcne pradlo. Sice je to drahsia znacka ale kvalita je vysoka tiez.
Používam všelijaké funkčné prádla, avšak termoprádlo mám SLOVENKA, veru tričko z dlhými rukávmi za vtedajších 176SKK!!! a je príjemné, teplé, funkčné...
1 vrstva CRAFT PRO ZERO EXTREM alebo Sportful dryskin
2. fliska alebo svetrik (sveter ma vyhodu ze zabera menej miesta ako fliska)
3. vrstva cyklobunda s windstopperom
predpoklad je ze na biku dlho nestojis, inak ti je zima... SPodok klasicke capaky (v klendre a vetre s windstopperom/nowind)
takze tento tyzden dorazil z Vavrysu balicek z rolakom a spodkami Craft Pro Zero Extreme. Po vybaleni som bol prekvapeny z akeho tenkeho materialu to je a aj velkost bola nejaka scvrknuta ale po obleceni mi to sedelo ako uliate, vsetko perfektne prilieha k telu dokonca aj dlzka rukavou a nohavic mi perfektne sedi co nieje v mojom pripade zvykom. Jedine co ma trosku sklamalo bola dlyka goliera, ocakaval som o par centimetrov dlhsi.
Hned na druhy den som ho aj otestoval pri ceste do prace kedy telota bola asi 1 stupen celzia. Pocitovo nemam co vytknut, do prace som prisiel po neviem akej dobe uplne suchy a celu cestu mi bolo priemne teplucko.
zatial som spokojny, ale cas ukaze ci to bola ta spravna volba
Používam všelijaké funkčné prádla, avšak termoprádlo mám SLOVENKA, veru tričko z dlhými rukávmi za vtedajších 176SKK!!! a je príjemné, teplé, funkčné...
...jeeej, ja mam to iste aj triko s dlhym rukavom aj spodky
Rozhodujem sa medzi materialmi CRAFT PRO ZERO alebo PRO ZERO EXTREME ... na zimu to bude na bežky a ked je chladnejšie na bike ... na nete som vycital ze zero hreje a je do vysokých intenzit.. a zero extreme ze aj chladí, tak neviem ktoré bude do chladnejšieho počasia lepšie...
ja mam pro zero a v chladnom pocasi nemam ziadny problem...
pro zero extreme ma coolmax, co viac odvadza teplo, tak to by asi mohlo byt chaldnejsie
kludne si kup pro zero...je to o dost lacnejsie a zima ti nebude
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mal som ho napr.aj dnes pod dresom v kopcoch, kde dosť svietilo slnko a následne v zjazdoch do dolín kde bolo citelne chladnejšie som bol úplne v poho. Rozopnuty dres.
Neviem či si toto chcel vedieť - myslím využitie ..
Ja osobne pouzivam termopradlo od x-bionic.Sice je z tych drahsich ale zasa som nadmieru spokojny takze mozem len a len odporucit.Bez problemov stym jazdim aj do - teplot len s jednou vrstvou+windstoperova bunda.Dalsia vyhoda je ze to ma ciastocky striebra takze pot nieje citit
Hlavne vyhody merina (Icebreaker): dycha, krasne hreje a hlavne NE*****..bol som v tom v kuse 4 dni na horskej chate, cele dni som sa potil na sklialpoch a aj po tych 4 . dnoch som sa citil akoby som si to obliekol pred chvilou..zatial co iny co mali moiry a pod. pachli. Navyse je to krasne prijemne na telo, nehryzie to ani neskrabe
Nevyhoda: cena...to je proste fakt, ja som do toho zainvestoval ale teraz si chrochtam blahom...treba vychytat vypredaje a pod. Teraz v tom chodim vlastne stale
tu je odkaz na domovsku stranku.. http://www.icebreaker.com/site/index.html
1 vrstva - CRAFT PRO ZERO EXTREM dlhy rukav, http://www.craft.sk/index.php?section=katalog&prod=craft&sub_prod=proextreme_m&sub_prod_type=triko
2 vrstva - zatial iba cyklo dres, ked bude zima tak CRAFT SHIFT FREE - rolák se zipsom http://www.craft.sk/index.php?section=katalog&prod=craft&sub_prod=shift_m
3 vrstva - momentalne CRAFT ACTIVE Double X - cyklistická bunda (vesta) http://www.craft.sk/index.php?section=katalog&prod=craft&sub_prod=bike_m&sub_prod_type=bunda ak bude chladnejsie cca pod 5°C tak Double X vymenim za zateplenu cyklobundu s windstoperom.
Na nohach zatial cyklogate NALINI + navleky na kolena, pod 8°C uz pouzivam dlhe NYNA s windstoperom a pod 0°C si pod ne este davam spodky CRAFT PRO ZERO EXTREM http://www.craft.sk/index.php?section=katalog&prod=craft&sub_prod=proextreme_m&sub_prod_type=spodky
Takto vybaveny "prezijem" do teploty cca minus 5-6°C, ak je chladnejsie tak uz nebikujem.
nad Pro Zero Extrem uvazujem aj ja, nieje tam ani nejaka zla cena
a funguje
http://pid.adidas.com/catalogue/sg/product/644269/TechFit-Seamless-Medium-Compression-Sleeveless-Tee
Cena 18 Euro.S rukavmi okolo 25E.
No a na zimu mozem odporucit pozriet v Parndorfe predajnu Falke, nech Vas na vstupe neodradi, ked uvidite iba same ponozky. Vzadu maju perfektne funkcne pradlo. Sice je to drahsia znacka ale kvalita je vysoka tiez.
http://www.falke-shop.de/index_de.html#camp=IM_A1&welt=Sport&division=Underwear%20for%20men&articleID=453
1 vrstva CRAFT PRO ZERO EXTREM alebo Sportful dryskin
2. fliska alebo svetrik (sveter ma vyhodu ze zabera menej miesta ako fliska)
3. vrstva cyklobunda s windstopperom
predpoklad je ze na biku dlho nestojis, inak ti je zima... SPodok klasicke capaky (v klendre a vetre s windstopperom/nowind)
Hned na druhy den som ho aj otestoval pri ceste do prace kedy telota bola asi 1 stupen celzia. Pocitovo nemam co vytknut, do prace som prisiel po neviem akej dobe uplne suchy a celu cestu mi bolo priemne teplucko.
zatial som spokojny, ale cas ukaze ci to bola ta spravna volba
...jeeej, ja mam to iste
pro zero extreme ma coolmax, co viac odvadza teplo, tak to by asi mohlo byt chaldnejsie
kludne si kup pro zero...je to o dost lacnejsie a zima ti nebude