Chcem sa opýtat, mam MTB bike, ale prevazne jazdim cestu, tak v buducnosti by som chcel prejst na cestny bike, no na zaciatok by som sa chcel informovat ohladom tretroch.
Kedze chvilu potrva kym presedlam na cestak (koli peniazom), a dovtedy sa mi nechce slapat v botaskach, existuje taka moznost, ze ak by som si teraz kupil MTB tretry, dalo by sa v nich potom jazdit na cestaku?....Alebo ta stavba a podlozka je tak rozdielna, ze to by nesedelo na pedaloch cestaku?.....Alebo opacne, ak by som si kupil tretry na cestak, ci by to bol velky nezmysel v tom potom jazdit aj MTB?....Viem, mozno davam blbe otazky, ale da to financne zabrat mat dve tretry, kazde po cca 80-100 €
Dakujem za odpovede
Takze ked su podla Teba SPDcka aj cestny system, preco ich nevozi Cancellara alebo Contador? Daju sa pouzit aj na ceste, ale Cestny system to neni!!! Ze ich vozia hobici? Ked som ich kupoval, shimano sa este hlasilo k davno zabudnutemu systemu, ktory vlastne pochoval Armstrong. Volalo sa to SPD-R. Toto sa mi nepacilo, Stare LOOKy boli total exotika a preto jazdim SPD. A budem ich jazdit, dokial nezoderiem tretry
Rad by som videl ako bude vyzerat karbonova podrazka, ked v nej prejde 100 metrom po ostrom strku
tu ma napadla este jedna otazka: cize je mozne pouzit MTB tretry na cestne pedale?...trebars na tie pedale co som dal obrazok
Zbehni si do prveho poriadneho cyklo obchodu a tam Ti to vysvetlia, poradia.
takze po prve, pan taiwanec, ja nemeliem, ale pisem. a nemusim byt ziadny inzenierko, aby som chapal jednoduche fyzikalne zakony o prenose energie. ak tlacis na nieco co je uzke centimeter, je logicke ze tam unika energia viac ako pri niecom sirsom.
a Vindo, nepochopil si to. tie tretry maju system SPD-SL, ako tieto pedale
a spd pedale su pre tieto tretry http://www.koloshop.sk/silnicni-123/shimano-sh-rt31-silnicni-tretry/
a Vindo, nepochopil si to. tie tretry maju system SPD-SL, ako tieto pedale
a spd pedale su pre tieto tretry http://www.koloshop.sk/silnicni-123/shimano-sh-rt31-silnicni-tretry/
Mlady muz, ked uz si bol na hodine fyziky, nemal si jej polovicu prespat!!!
Kde by sa asi tak ta energia podela
Ked chces vidiet malu stycnu plochu, pozri sa na Crankbrothers a ich spickove pedale Egg Beater.
SPD je najuniverzalnejsi system fungujuci na suchu, blate, vode, prachu.
LOOK KEO je pre cistych cestakov, ktori prejdu pesi 3 metre k bicyklu.
Ked sa v bicykloch nevyznas, tak o tom vykladaj svojej babke a nerad ostatnym! Jazdil som na prvom Favorite, ked Ty si este len sral do plienok a mam odjazdene desattisice, takze skludni hormon. Moj Taiwanec ma 8 kilov (aj s SPDckami) a Tvoj crep ma 10, takze na tuto temu sa laskavo nevyjadruj.
Ale ostatni si uz o Tebe asi urobili obrazok, ked inym radis chodit pesi s karbonovou podrazkou
myslim ze crankbrothers su mtb pedale. teda urcite su. a moju babku bicykle nezaujimaju.
mozes mat najazdene tolko co armstrong ked o tom prd vies. no a na co si chcel poukazat vahou mojho crepu? (inak ma viac ako 11 kilov)
mimochodom, ukaz mi, prosim, kde som radil niekomu chodit s karbonovou podrazkou. dakujem.
Aspon si poriadne precitaj co pisem.
Energia podla Teba "stratena" na SPD systeme je nemeratelna !!!
Ked budes mat na mieru vyrobeny bicykel z Talianska, potom si opieraj hubu o moju Meridu z Taiwanu .....
A pisal som, ze na LOOKy nemam problem prejst. Ked zoderiem tretry s SPD.
Aspon si poriadne precitaj co pisem.
Energia podla Teba "stratena" na SPD systeme je nemeratelna !!!
Ked budes mat na mieru vyrobeny bicykel z Talianska, potom si opieraj hubu o moju Meridu z Taiwanu .....
jasne ze su to spickove pedale. aj s minimalnou stycnou plochou. mas pravdu. ale asi si zabudol (neni mozne) o com sa tu bavime. snad si nemyslis, ze maju rovnaky ucinok pri prenose energie ako siroke cestne pedale.
ale najviac sa mi paci tato veta: "Energia podla Teba "stratena" na SPD systeme je nemeratelna !!!"
no a hubu si prave opieram o ruku. a zvykaj si, ze o meri-čo si opiera hubu kazdy. a bude to este trpkejsie, ak toho svojho taiwanca budes povazovat za najlepsi bicykel na svete.
Vies co? Jednu radu Ti dam zadarmo
a nakoniec mi este neda znovu sa opytat na to chodenie v karbonovej podrazke. mozes mi, prosim, odcitovat ten prispevok, do ktoreho som to napisal? budem ti vdacny
Tu karbonovu podrazku si Windovi neradil Ty. To bol iny radic.
tu to najdete: http://uloz.to/4512500/pedale.rar
ja len odcitujem malu cast: jinou akcentovanou charakteristikou je velikost stycne plochy zarazky s telem pedalu - vetsi plocha je prinosem pro stabilitu a efektivitu prenosu sily. z tohoto duvodu jiz temer vymizely jednostranne naslapne systemy fungujici na bikove platforme shimano SPD. jejich obliba byla sveho casu znacna diky moznosti pouzivat stejne boty pro mtb i silnici, ale kvuli male operne plose prestaly byt pro zavodni ucely konkurenceschopne. dnes jejich pozustatek nalezame na "turisticke" verzi silnicnych pedalu shimano, ktere diky ohradce umoznuji pohodlnou jizdu v jakekoli sportovni obuvi. pro aktivni jizdu ale tyto odvozeniny mtb doporucit nelze.