Chcem sa opýtat, mam MTB bike, ale prevazne jazdim cestu, tak v buducnosti by som chcel prejst na cestny bike, no na zaciatok by som sa chcel informovat ohladom tretroch.
Kedze chvilu potrva kym presedlam na cestak (koli peniazom), a dovtedy sa mi nechce slapat v botaskach, existuje taka moznost, ze ak by som si teraz kupil MTB tretry, dalo by sa v nich potom jazdit na cestaku?....Alebo ta stavba a podlozka je tak rozdielna, ze to by nesedelo na pedaloch cestaku?.....Alebo opacne, ak by som si kupil tretry na cestak, ci by to bol velky nezmysel v tom potom jazdit aj MTB?....Viem, mozno davam blbe otazky, ale da to financne zabrat mat dve tretry, kazde po cca 80-100 €
Dakujem za odpovede
sam som skušal je tam rozdliel asi 4 mm vo vyške posedu oproti cestnym pedalom Time.
ale zaleži aj od hrubky podražky na tretre a preto sa dava karbon aby sa zmenšila hrubka a zachovala tuhosť.
cestne pedale by mali byť vyvažene takže ***** pedalu by mala byť stale nahor aby sa lahšie našlaplo.zaleži od chodu ložiska.
tretry/
to akože sa mení tlaková energia na tepelnú miesto kinetickej ? Je to podľa mňa zanedbateľné . Skús zmerať teplotu pedálov po tréningu
inak ta dura co je na predku tretier je bombova take vetranie som uz davno nezazil no ked je zimsie uz to tak prijemne nie je e trba navleky
Takze ked su podla Teba SPDcka aj cestny system, preco ich nevozi Cancellara alebo Contador? Daju sa pouzit aj na ceste, ale Cestny system to neni!!!
Meridak, kedze si vsade bol, vsetko videl a skusil, vsetci su pre teba hupaci konici, tak ta skusim naucit aspon citat... citaj pomaly a hlaskuj...
Shimano Road Pedals
PS. a hobyci s Dura-Ace... si fakt dobry...
Ta fotka, co si tam TY SAM dal je z roku 1996.
Sam si sa prejavil
Cestni profici uz ich nevozia!!!
A este! Ked radis mladym chalanom, aby chodili pesi v karbonovych podrazkach:
" ja by som ti ale odporucil mtb tretry s tvrdou / karbonovou podrazkou, v ktorych predsa len mozes urobit par krokov v terene"
Look Keo: 8 teamov
Shimano Dura-Ace: 6 teamov
Speedplay: 4 teamy
Time: 2 teamy
Samozrejme vo vsetkych moznych modeloch
my máme možnosť výberu a preto treba skúšať a skúšať a skúšať čo nam najviac vyhovuje a vykašlať sa na pro tour jazdcov