Zaradom:
gpx celeho vyjazdu v prilohe. Chodnik je od chaty a na cestu zme zisli niekde tu
http://mapy.hiking.sk/?x=20.71817&y=48.7706&ref=permalinkpricom pokracovanie slo dalej.
Vsetkym nazhavenym: je to chodnik pre PESICH. Dovolim si tvrdit, ze som bol prvy bajker, co to vobec tamade skusil.
S mojim zelezom, technikou a pudom sebazachovy je problem ist 100 metrov v jednom kuse v
sedle a je tam mnoho prekazok, ktore proste prejst nepojdu ani ked sa ktokolvek pokraja. Prameniska, krizovanie starych uvozov, kamenne useky, napadane konare (co to sme poodhadzovali). Pod kopami listia je vela sutrov a korenov, podklad nie je na vela miestach udupany, rychlost je doslova krokom a je to o odhodlani na zdolavanie prekazok. A ano, treba aj tlacit a aj prenasat a kto sa boji brodenia po clenky v nejakej brecke, nech si vezme gumaky...
Fotky su z tych zaujimavejsich usekov, netreba byt nastaveny, ze je to takto po cely cas! Navyse som presiel tak tretinu, co ukryva zvysok je pandorina skrinka a mozno to pojde ledva napeso.
PS: podla stop, kakaniciek: ziju tam vlci, videli sme jedneho aj nazivo

K tunelu: strana od Smolnika je vraj zatvorena. Priechodzie to samozrejme je (a este aj dlho bude, kedze tunelom ide vodovod pre Smolnik a vodarne to udrziavaju v prevadzkovatelnom stave. Lavka stredom ide stale ponad vodu a je na mnohych miestach dost znicena. A su tam aj povodne stredoveke useky sekane rucne do skaly doslova na profil skrceneho chlapa - siroke na plecia a hore len nech sa vojde hlava. Na viacerych miestach strieka zo stien voda. O tom, ze vstup je oficialne zakazany nie je hadam potrebne nikoho informovat