Mate tu niekto tento kompijuter? ja s nim mam taky problem ze mi ukazuje divno sklon kopca dnes som isiel kopec kde bolo max stupanie 25% a on mi ukazuje najviac 14% a nezdaju sa mi ani vyskove metre v navode strana 19 je pisane 3moznosti kalibracie ja som zadal domacu vysku ostatne 2 som neprisiel nato ako ich spustit vedel by mi s tym niekto pomoct?
Rox 10 sa dá použiť aj na beh, v podstate na akýkoľvek šport. Relatívnou nevýhodou je však jej veľkosť. A ako píšeš, úchyt na zápästie alebo lepšie asi na rameno je treba kúpiť zvlášť.
neviem ci sa da pouzit na ten drziak na ruku. ale behat sa s nou da daju sa v nej nastavit 3bicykle ja mam nastavene 2 cestny a mtb 3 vyuzivam na behanie pri nahravani do data centra to uz vie samo co som robil. neviem ake ma funkcie rox 6 pre behanie ale vsetko bude mat istotne aj 10
ok, to som chcel vedieť... tu je porovnanie pre všetky ROX tachometre... rozdiely sú tam len v pomenovaní funkcií na running a hiking pre 5.0 a 6.0, inak to asi bude rovnaké, akurát 10.0 nemá zone alarm pri tepových funkciach, ale to by nevadilo...
Tiež sa mi zdá, že tam je zone alarm. Funguje tak, že si nastavíš rozhranie HR, v ktorom sa chceš pohybovať a ak si nad alebo pod, tak pípa. Ale na Rox 10 som to tiež ešte neskúšal.
hmm to musim vyskusat max som prekrocil viac krat a zapnute to mam ale nepipal mi teda pipal mi akurat pri zapnuti a vypnuti kopijutra ale to som mal inak vypnute a pipal stale ale teraz uz asi tyzden je ticho aj pri zapnuti a vypnuti no len mi nieco v nom hrka v hornej casti mozno odisiel zvuk
to mi až taká brutálna odchýlka nepripadá byť v porovnaní s logovaním priamo z mobilu v Strave, kde mám podobne... turistický garmin čo som mal, mal presnosť vkuse 5m, takže úplne presné to zase nebude...
Ved nehovorim, ze je to nepresne. Je to moja prva GPS vec tak som sa len pytal ako si stoji tento tachometer oproti napriklad garminu. Ja som s ROX 10 maximalne spokojny aj presnost vyskomeru je dobra. Ak sa nemeni tlak tak po troch hodinach jazdy terenom sedi aktualna vyska presne na meter. Je to uzasne ako to presne meria vysku. Strava, bikemap a podobne stranky ukazuju uplne prehnane nastupane metre a skolny %. V lese je GPS uplne bez vypadku takze odporucam tento tachac kto ma on zaujem
podla mna je to z toho obrazka uplne presne +-3metre.. ako co by clovek uz ocakaval
... alebo +- 30 metrov?
Ťažko sa vyjadrovať k presnosti-nepresnosti, keď nepoznáme mierku mapy na tom obrázku vyššie.
... pre ilustráciu prikladám svoj záznam (Garmin Edge 1000) z piatku, keď som v rámci hľadania medvedieho cesnaku v doline kojšovského potoka prešiel tou istou trasou trikrát. Na obrázku je aj mierka mapy.
nemas to tak lebo sisiel po ceste co je plus minus 15 metrov nemozes brat cerveny ciaru - cervenu ale cestu a cerveni a hned je to polovica.
Tu nejde o to, či 15 alebo 30, ale o to, že tých +- 3 si len tak tresol, keďže si nemal k dispozícii mierku.
Na obrázku, čo som dal vyššie, je OSM mapa. Prepol som na Google mapu, pridávam výstrižok. ... no a teraz je to ako s tou polovicou? Radšej to už nechajme tak.
Hovorím, nechajme to tak. Tu sa nikto o tom nebavil, ako tebe meria.
BTW, aj ja som mal pred Edge 1000 ROX 10.0. A keď ti napíše na displeji, že máš presnosť GPS pozície 3 m, tak odporúčam tomu neveriť. Aj mne také vypisuje. A pritom je jasné, že ani teoreticky to nemôže byť pravda.
Laco sa ti snažil napísať, že z toho obrázku sa nedá nič prečítať, ak tam nie je mierka mapy a tá "presnosť" je veľmi ošemetná už len preto, že tvoje červené čiary môžu byť inak vzdialené od cesty na mape len jednoduchou zmenou podkladovej mapy. Toto aj toto je ten istý bod a nedá sa povedať nič o presnosti toho bodu - či je naozaj na tej ceste, alebo nie.
Predpokladám, že si zostal prekvapený, že tie červené čiary sa neprekrývajú aspoň "zhruba". To je bežné na každom GPS zariadení. A platí, že ak pôjdeš pri Váhu 10 krát hneď po sebe (aby si potlačil vplyv počasia), tak tých 10 čiar bude bližšie k sebe, ako keď pôjdeš 10 krát po tej ceste na Baske.
Ver laco - vi je to starý a skúsený navigátor ... Ja mu verím . / to starý nie je v žiadnom prípade urážka , ale vyjadruje že ma už čo to znavigované a odskúšané /
Nazdar,spadol mi cely windous a v nom aj udaje Sigma data center.Aktivacny kluc mam uz aj nainstalovane,ale udaje ktore som do teraz nazbieral tam niesu.Nevie niekto ci sa to da nejak ziskat spät?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
... alebo +- 30 metrov?
Ťažko sa vyjadrovať k presnosti-nepresnosti, keď nepoznáme mierku mapy na tom obrázku vyššie.
... pre ilustráciu prikladám svoj záznam (Garmin Edge 1000) z piatku, keď som v rámci hľadania medvedieho cesnaku v doline kojšovského potoka prešiel tou istou trasou trikrát. Na obrázku je aj mierka mapy.
Tu nejde o to, či 15 alebo 30, ale o to, že tých +- 3 si len tak tresol, keďže si nemal k dispozícii mierku.
Na obrázku, čo som dal vyššie, je OSM mapa. Prepol som na Google mapu, pridávam výstrižok. ... no a teraz je to ako s tou polovicou? Radšej to už nechajme tak.
BTW, aj ja som mal pred Edge 1000 ROX 10.0. A keď ti napíše na displeji, že máš presnosť GPS pozície 3 m, tak odporúčam tomu neveriť. Aj mne také vypisuje. A pritom je jasné, že ani teoreticky to nemôže byť pravda.
Toto aj toto je ten istý bod a nedá sa povedať nič o presnosti toho bodu - či je naozaj na tej ceste, alebo nie.
Predpokladám, že si zostal prekvapený, že tie červené čiary sa neprekrývajú aspoň "zhruba". To je bežné na každom GPS zariadení. A platí, že ak pôjdeš pri Váhu 10 krát hneď po sebe (aby si potlačil vplyv počasia), tak tých 10 čiar bude bližšie k sebe, ako keď pôjdeš 10 krát po tej ceste na Baske.