No nemam take jasne ze som srandoval. Ale cyklisti su aj v meste/obci. Aj stari ludia su cyklisti ktori nejdu ani 15km/h a pri nich tiez nemam problem pribrzdit.
ono je vždy lepsie pribrzdiť a byť obozretný , ked sa da, tak obísť ... nikdy nevieš , kedy môže cyklista nečakane zabočiť či zabalansovať ( hlavne stare babky,u nás spiťáci , alebo takí vikendoví jazdci ako ja ) . Ja ked som po dlhých rokoch minule vybehla prvý krát na uzku frekventovanu cestu ( Krompachy - Vlachy ) , tak som mala smrť v očiach zakaždým , ked okolo mňa prefičalo bez spomalenia natesno auto , modlila som sa ,len aby nešiel kamion, aby ma to nejako nevtiahlo do cesty . Kedže niesom nijak skusena cyklistka , tak som mala čo robit zo strachom najbližšie dni a premáhať sa isť zas tou istou trasou .
a prva vec co pod clanok daju je rady pre cyklistov a ich povinnosti. miesto toho aby edukovali vodicov. mozem mat aj desat prilieb a ist po nespevnenej krajnici ked raz vodic nedodrzi odstup. mna za posledny rok 2x sundal vodic tym istym manevrom. predbehnut a hned vpravo bocit. a take perlicky ze uz ked aj odstup dodrzi a zabudne ze ma privesny vozik ktorym ma skoro zhodi su len male dennodenne rozptylenie na nasich cestach
Hmm ziadna novinka i mne sa v minulom aj tomto roku stalo uz neraz ze ma sejmul z cesty resp. sme sa stretly :-/ no zvadsa to bolo skor dost nepochopitelne kedze pr isiel som z klcova do nemesan a v nemesanoch bola taka mensia kolizia z traktorom(zrno zberali po cezte) a ze kolona ta fajne obehujem. Jeden typek na felde ma obiehal no nasledne sa mu asi nepozdavalo ze budde musiet 2m pred krizovatkou cakat az sa to pohne. Tak sa vybral na prislusny chodnik tak ako fajn vydel som ho tak som vysiel na chodnik az ku kraju a pridal veed som nevedelkam ide a na obehnutie mal az az miesta... no ked som bol uz v tesnej blyzkosti no si zmyslel ze odboci na polanku!!! To co nasledovalo sposobylo jemu zlomebie spetneho bok narazniko malicko zdevastovany a ja noha narazena prehazdovacka rozladena a otraz ze to akoze malo byt!!!
Nasledovala vymena nazorov s tym ze naco ma spetak ked ho nepouziva a aj keby tak ma musel vydiet ze ma obehoval cca 20m dozadu!!! Ni on ako nic .. si v pohode a zmizol vobec ho netrapilo ze mi skoro znicil bajk a som skoro utrpel zlomeninu nohi atd..
Naštastie moje reflexi su miestami pekelne rycchle a presne preto to tak dobre skoncilo inak by to bolo kolmo k dveram a nie pozdlz auta
Dnes perfektný bike ďeň s maminou a bratm.Trasa Bytča,Magale,Fran,Portáš,Štiavnik,Bytča, 77 km,1490 v.m. Ani prehánka na Portáši nám náladu nepokazila,manželka má môj obdiv a rešpekt
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nasledovala vymena nazorov s tym ze naco ma spetak ked ho nepouziva a aj keby tak ma musel vydiet ze ma obehoval cca 20m dozadu!!! Ni on ako nic .. si v pohode a zmizol vobec ho netrapilo ze mi skoro znicil bajk a som skoro utrpel zlomeninu nohi atd..
Naštastie moje reflexi su miestami pekelne rycchle a presne preto to tak dobre skoncilo inak by to bolo kolmo k dveram a nie pozdlz auta
edit: post1113080.html#p1113080 (zabralo to chvíľku času