Zdravim.. Buduci rok v juni 2018 idem absolvovat Cestu hrdinov SNP na bicykli. Pravdepodobne z Dukly na Devin a uvazujem k tomu este pridat Kremenec a Zahorsku ves. Tym by bola prejdena snp-cka, aj prepojene dve slovenske najvzdialenejsie miesta. Je to vyse 900 km (116+764+30) vacsina po horach mimo asfaltu, vela tlacenia lebo nie som rambo, obcasne nosenie. Budem sa striktne drzat cervenej znacky a nejake obchadzky neplanujem. V inych temach som cital, ze je to blbost, ze to je otrocina, ze clovek vela nepojazdi, ale to ma moc netrapi. Som viacej turista, obcasny bezec, par kil navyse na chrbte ma nezabije. Minuly rok som cast Devin- Kremnicke bane presiel (nemal som v plane celu snp). Najazdil som 343km za 6 dni s prevysenim 13750m, tu je link
https://mapy.hiking.sk/?trasa=b1mif . Zostava splnit sen a prejst vsetko naraz.. Teraz chcem trocha zlepsit kondicku, zmensit hmotnost a ist po trase rychlejsie, kua. Vyhradene mam na to max 14 dni. Ak by sa chcel niekto na niektore etapy pridat, budem len rad. Samozrejme, ze dost tazko sa mi bude dat dlhsie dopredu oznamit, kedy kde presne budem. Na partaka na celu trasu nemam odvahu sa pytat, lebo neverim, ze by sa nasiel druhy exot s rovnakym umyslom. Aj ked, aspon by som nebol sam, koho bude maco, ci vlci nahanat hehe

Podobna tema tu uz je, ale chcel som si zalozit svoju vlastnu, nech mam vsetko pohromade. Dufam, ze za to nebudem popotahovany. Uzivatelia
Marek_KE pao lukas6s8p jaroslavg tam tusim mali zaujem o tuto streku.
Tu je zopar obrazkov z mojej minulorocnej cesty:
edit 04/2019: na upravenu MTB verziu Cesty hrdinov SNP by som mozno vyrazil koncom juna 2019. A tahal, kym budem vladat..
https://mapy.hiking.sk/?trasa=pFiTn
Ak dobre pozerám, si asi zo západu. Dopredu neviem sľúbiť, kde všade kedy presne budem. Plánovať asi budem maximálne deň dopredu, pri toľkých premenných aj to nebude jednoduché. Ale teším sa a istotne sa ozvem, či budeš mať ešte chuť a čas.
A ked tou zlu cervenou myslis az nejaky usek na Cergove tak to mohol byt (po brutalnom strmaku Hervartov-Zobrak, ktory ale je vyjazdeny dobre) usek zo Zobraka na Bukovy vrch po kalamite niekedy v roku 2008 ale najnovsie spravy (2017 pred silnymi vetrami co boli pred niekolkymi tyzdnami) su ze je celkom ok. (aj ked lepsie sa jazdi v smere Bukovy-Zobrak). No a dalsi (prevazne) tlaciaci (a zarasteny) usek moze byt od chaty pod Chochulkou (Enciana) na hreben na Chochulku. Znova iba 200-300 metrov.
Nechcem odradit exota, nie je to nic neprekonatelne, len to rapidne znizuje priemerku a neda sa planovat 120km/den. Ale kde je vola, tam je cesta!
PS: nechcem ta odradit
Gusto0 hentakých obrázkov už mám roky posťahované do aleluja
katko lto , zaujímavo vravíte, ani neviem, čo povedať. Horolezec, čo vylezie na Lomničák asi tiež bude ťažko odpovedať turistovi hore na vyhliadke, že prečo radšej neišiel lanovkou.. Proste ten chodník je a ja ho chcem prejsť vlastnými silami. Možno niekto ďaľší ho pôjde s klavírom na chrbte, to ho zasa ja nebudem chápať
Parada
exot: no ale tu nejde o to, ze ci vyliezt na peso, alebo lanovkou (ebike), ale ktorou trasou. Ci juznou, alebo severnou a tak.
pindať pri prvých ťažkostiach
To sa riesi tak, ze zoberies nadejneho kandidata na peknu bikovu hrebenovku Zaruby - Ostry kamen. Ak sa budu kochat a budu nadseni, potom ich zoberies na Vysoku a ked sa im to bude pacit, skusis Vapennu. Ak ta z Vapennej nehodia dole, tak je to dobry material a da sa ist dalej. Potom sa da spravit vyletik do Lucanskej Fatry na kvakohole, Klak, nejaky mensi usek Nizkych Tatier a ked stale budu v pohode, tak si date Ohnište alebo Velky Choc. A ked sa im to bude pacit , mas vyhrate
Ináč, voľačo som zaregistroval o sprístupnení nejakej obory v m. karpatoch pre verejnosť. Ak je to obora, čo bola pri Taricových skalách, tak by cez ňu mohli do júna presmerovať červenú značku. Mal by som o jeden horolezecký výstup menej...
Tie články mi asi niekto píše na objednávku
Ináč, mám divné pocity, keď tu tak ako nováčik brouzdám po fóre. Z tých cenoviek, zostáv, názvoslovia techniky, mi idú oči krížom. Propaguje sa oblečenie, ktoré stojí viac, ako môj bike.. Asi jediný tu mám blatníky.. A veci z lidla, haha. Asi som zaspal dobu a som stará škola. No nič, len som sa chcel vykecať
čo sa týka Cesty SNP, ísť to pešo mám v pláne už dlhšie, akurát časovo to normálnym tempom vychádza tak na 3 týždne čo je už dosť
https://www.mtbiker.sk/foto/339575/56472_fotky-z-vyjazdov_59d54387dbeedjpg.html
sekele , šikovný nosič. Stále váham, aj preto, lebo som ešte v reáli tú podsedlovkovú samonosnú brašňu nevidel. A pravdu povediac, je mi proti srsti vyhodiť za kus látky sumu, čo za to pýtajú ( vyše polka ceny môjho bajku
Lost , múdro vravíš. Tvoj bajk je šikovne zbalený na cesty. Ako pozerám na tvoju výbavu tak mám podozrenie, že si mal ešte ruksak na chrbte na nejaké potraviny a pod.. A držím palce na ďaľší pokus, nech to dopadne čo najlepšie.
Gusto0 , ten sedlovkový nosič s nejakou hornou kabelou na ňom by sa mi najviac páčil. Len keby to (slušne povedané) prasklo, tak by som mal o prúser na ceste postarané. Síce by bolo treba len ruksak niekde dokúpiť, ale asi nebudem riskovať komplikácie.