Maraton ako vzdy skvely, velmi rychla trat a dobre rozmiestnene obcerstvovacky. Je to divne ale znovu bola premna najtazsia cast pri stupani na bedli Nakoniec nebol najvacsi adrenalin na trailoch, ale pri (uz tradicnom) hniezde srsnov, to som dal taky sprint ako nikdy. Stale nechapem ako ma ziaden nestipol aj ked domna narazili asi 3, a chvalabohu sa ziaden nedostal do pilby
Kde bolo hniezdo sršňov? Mám taký dojem, že si vybavujem nejakú pasáž kde vo vzduchu lietali nejaké tmavé objekty. Nevenovala som im pozornosť a cez ten zhluk UFO som normálne prešla hoci jeden ten objekt do mňa narazil.
prveho srsna v zivote som schytal aj ja ... do pleca ... tesne za krizovatkou hupiky/bedla, v stupani po bedli ... x krat som isiel bedlu a neboli tam, neviem kde sa tam zrazu vzali
Kosicky singel milujem , z mojeho pohladu najkrajsi cyklomaraton , tato trat je nadherna jazdiva , slapave stupaciky bez tlacenia , trat ktora vas nevytrasie , nepritlaci do sedla na desiatky minut , singlace kde si clovek uzije bajkovania do sytosti ... a ked pocasie praje tak si ani neviem predstavit krajsiu zabavu na biku s par hodinami sutazenia .... palec hore takemuto podujatiu a prostrediu v ktorom je , podakovanie organizatorom a dufam ze poradove cislo tohto MTB -ka bude nadalej rast...
Trat ako vzdy ok. Jedlo cim dalej tym slabsie. Pol hodiny stat na cestoviny a pol na napoj. Vyhlasovanie vysledkov aspon o 2 hod. skor. Nakoniec tam bolo pomaly 5,5 ludi. Bolo tiez konstatovane, ze Kosicania isli uz domov.
ahojte , na tému spoločného štartu 50 a 80 som už odpovedal snad stokrát, každý rok na fore, každý rok aspon desiatim ktorí ma s tým dookola otravuju počas podujatia v mailoch a sukromných správach...a nestíham sa venovať doležitejším činnostiam. Napríklad príprave ročníka 2019 a 2020 ktoré aktuálne riešim... ano 2 dni po 2018..
Keby to bolo možne a logické a výhodnejšie pre vačšinu tak to už dávno, asi od začiatku tak urobím. stále nie je. okrem rôznych iných technických prekážok je najpodstatnejšie to že by prvý z 50ky došiel polovicu z dlhej už na Bankove( bavíme sa o časovom odstupe štartov 30min až 1hodina) a hlavne v najviac singlovej časti trate . Skuste sa víťaza 50ky opýtať či by to chcel, či by chcel prehrat napr. majstrovský titul koli tomu že jemu sa niekto neuhne a za ním superovi ano lebo to tak prave vyjde...a skuste sa opýtať poslednu polovicu 80ky či by chceli aby na nich revali pedesiatkári zozadu že puste ma....
Alebo snad opačne ? pustit Višnovského a Boudneho za 400 pretekármi z 50ky ?
Ostatné veci su už len technického, finančného, marketingového a zážitkového charakteru, čo nevidím zmysel vysvetlovat ludom ktorí vobec netušia čo organizácia takého podujatia obnáša. Každopádne tie by som pri štatovnom cca 40€ asi aj zvládol zabezpečiť ale to by asi nechcel nikto z tých 650 štartujucich.
Porovnávať z ostatnými .... to by ste sa mohli opýtať aj ostatných organizátorov prečo nejde u nich spraviť 40km singletrackov ako na Košickom... ved to vyzerá tak jednoducho ...nie ?
A ked už ste aj tie cestoviny spomenuli... keby 80 štartovala skor... došli by aj oni naraz s 50 a 20 a čakali by ste na ne ešte dlhšie a boli by ešte horšie.
Ku službám na Jahodnej som sa už tiež pár krát vyjadril, také su ich možnosti a schopnosti, už 15 rokov . Nepusita nás tam s vlastnou výrobou alebo dodávatelom/sponzorom ani len kávy nie to ešte cestovín alebo nápojov .
My na druhej strane nemáme inu možnosť kde inde tie preteky urobiť, sme vdačný za to zázemie čo tam je ,a hlavne nechceme, lebo by sme prišli o single aj iné atrakcie na trati.
Teplé sú tie cestoviny, a jedovate nie...na zahnanie hladu po pretekoch poslužia.
Ked je pre Vás prekážka spoločný štart...nech sa páči... slovensku je takých pretekov kde je to rozdelené po k...t ( pardon ) .Ked chcete dobrý guláš alebo halušky aj také poduajtia nájdete každý víkend... aj tri.
Ked si chcete užiť maratón po singloch tak vás rád uvidím o rok.
Jaj ešte k tým hnusným tvorom.... Dnes ráno som pri odznačovaní schytal sršna aj ja, pre zmenu na Bedli.... žial aj oni sú súčastou nášho podujatia. Oni dokonca nerozlišuju riaditela pretekov od pretekára. A nemajú trvalý pobyt kde by sme im mohli doručiť stažnosti. Pre tento rok som mal v zálohe obchádzku na tom mieste kde boli vlani keby sa nahodou objavili.... a oni svine sa prestahovali. Záchranári su na našej akcii nato extra pripravení ale nič viac s tým asi urobiť neviem. ked tak ešte skusiť preložiť akciu na december.
Dakujem za konštruktívne kritiky, postehy a nápady...z takých čerpám a beriem k srdcu.... ale ked sa nenahneváte na tieto témy už nebudem reagovat... a idem pripravovať další ročník , mtb xc sériu a cyklokros.
ano , presne tak ako vravi organizator ..... ja sa malokedy pustam do polemiky ale treba si uvedomit ze z tych tisicok bikerov co sa zucastnuju tychto podujati ma iba mizive percento skusenost s organizaciou a preto to tak aj vyzera ked poukazuju na nieco co si z tej druhej strany pohladu neuvedomuju ... po preteku som sedel s kamaratom , pili sme pivo na ktore sme dlhsie cakali a debatovali sme o "cateringu" ktory je tradicne na Javornej taky aky je ale konstatovali sme ze s tym sa asi neda vela robit a ze nam to predsa nerobi az taky problem, je vikednd a casu mame predsa dost .... spominam si ze niekedy pred 10-15 rokmi sme chodili na mtb-ka ako partia v hojnejsom pocte a niekedy sme zostavali az do nedele , po preteku resp. pocas neho nam sluzby robili frajerky ci zeny ktore varili gulas a my sme zostavali na mieste este aj po skonceni tomboly kym sa nezjedol gulas ci slaninka a klobaska .... aj my sme sa casom zmenili , mozno sme pohodlnejsi , ale potom by asi bolo dobre si postavit otazku ze ci cena takehoto podujatia by nemala byt vyssia ( myslim poplatok) a pretekar by nemal moznost registracie na poslednu chvilu - ides alebo nejdes , ved z pohladu organizatora je to o podstatny kus stresovejsie , jedno horsie pocasie a ste v riti .... praca nie na jeden den je zrazu navnivoc... ja si myslim ze by sme mali byt radi ze existuju nadsenci -organizatori ktori nam moznosti ponukaju a mna nezaujima ci sa na tom "nabalia"- ak vobec , ja im to vlastne prajem , aby to robili dalej lebo ja by som to napr. nedokazal ... na zaver spomeniem skusenost s podobnym podujatim ako su nase mtb serie v Polsku kde chodim paralelne uz tiez viac ako 10 rokov, tam dokonca vznikla skupina organizatora ktory pripravuje preteky pre rozne miesta , funguje to tak ze si ho objednate a v spolupraci s nim organizujete , tym organizatora sa tak presuva z tyzdna na tyzden na ine miesto a za svoje sluzby si da zaplatit, pretekari maju stale to iste cislo celu seriu , plati sa vacsinou vopred a tak ked prichadzate na preteky nemusite ist na ziadnu registraciu ( prihlasite sa cez internet) , pripnete si cislo a vyrazite... v pripade ze si rozmyslite ze na pretek nepojdete mozete stornovat ale myslim iba par hodin pred pretekom a peniaze vam vratia alebo zostanu na dalsie podujatie pretoze peniaze idu stale na teni isty ucet ...
Trat pripravena vyborne, oznacena taktiez, nedalo sa stratit. Oproti inym maratonom som sa vdaka single trackom smerom dole zabaval a viac som si to uzival ako na inych pretekoch. Smerom naspat na Jahodnu po single tracku to uz bol problem, ked som sa dostal do vlaciku a dlho nebolo miesto kadial ho predbehnut :/
Otazka pre ostatnych: Prisla vam po prichode do ciela SMS s vysledkom, alebo som bol len ja jediny pripad?
Len škoda,že kaskaja spomenul všetkých majstrov a pritom zabudol na Kristinu, ktorá je tento rok aj majsterkou Europy XCO masters a v Košiciach prišla do cieľa ako 1. žena v absolútnom poradí
Fantastická organizácia, fantastická trať, jednoducho super robota tomihauser! Škoda že som kvôli problémom v polke trate musel skončiť, ale prvú polovicu som si teda naozaj užil aj keď som kvôli laktátu skoro nevidel. Teším sa znova o rok.. a potom o dva..a potom znova
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja som ten úľ najprv nezaregistroval, až ma potom jeden uštipol do zadku
Preteky a trať ináč super, značenie bez problémov, aj keď som domáci, takže to poznám, dosť tlačenica na štarte.
Video z trate 50/80 km tocene pod lajoskou mobilom.
Keby to bolo možne a logické a výhodnejšie pre vačšinu tak to už dávno, asi od začiatku tak urobím. stále nie je. okrem rôznych iných technických prekážok je najpodstatnejšie to že by prvý z 50ky došiel polovicu z dlhej už na Bankove( bavíme sa o časovom odstupe štartov 30min až 1hodina) a hlavne v najviac singlovej časti trate . Skuste sa víťaza 50ky opýtať či by to chcel, či by chcel prehrat napr. majstrovský titul koli tomu že jemu sa niekto neuhne a za ním superovi ano lebo to tak prave vyjde...a skuste sa opýtať poslednu polovicu 80ky či by chceli aby na nich revali pedesiatkári zozadu že puste ma....
Alebo snad opačne ? pustit Višnovského a Boudneho za 400 pretekármi z 50ky ?
Ostatné veci su už len technického, finančného, marketingového a zážitkového charakteru, čo nevidím zmysel vysvetlovat ludom ktorí vobec netušia čo organizácia takého podujatia obnáša. Každopádne tie by som pri štatovnom cca 40€ asi aj zvládol zabezpečiť ale to by asi nechcel nikto z tých 650 štartujucich.
Porovnávať z ostatnými .... to by ste sa mohli opýtať aj ostatných organizátorov prečo nejde u nich spraviť 40km singletrackov ako na Košickom... ved to vyzerá tak jednoducho ...nie ?
A ked už ste aj tie cestoviny spomenuli... keby 80 štartovala skor... došli by aj oni naraz s 50 a 20 a čakali by ste na ne ešte dlhšie a boli by ešte horšie.
Ku službám na Jahodnej som sa už tiež pár krát vyjadril, také su ich možnosti a schopnosti, už 15 rokov . Nepusita nás tam s vlastnou výrobou alebo dodávatelom/sponzorom ani len kávy nie to ešte cestovín alebo nápojov .
My na druhej strane nemáme inu možnosť kde inde tie preteky urobiť, sme vdačný za to zázemie čo tam je ,a hlavne nechceme, lebo by sme prišli o single aj iné atrakcie na trati.
Teplé sú tie cestoviny, a jedovate nie...na zahnanie hladu po pretekoch poslužia.
Ked je pre Vás prekážka spoločný štart...nech sa páči... slovensku je takých pretekov kde je to rozdelené po k...t ( pardon ) .Ked chcete dobrý guláš alebo halušky aj také poduajtia nájdete každý víkend... aj tri.
Ked si chcete užiť maratón po singloch tak vás rád uvidím o rok.
Jaj ešte k tým hnusným tvorom.... Dnes ráno som pri odznačovaní schytal sršna aj ja, pre zmenu na Bedli.... žial aj oni sú súčastou nášho podujatia. Oni dokonca nerozlišuju riaditela pretekov od pretekára. A nemajú trvalý pobyt kde by sme im mohli doručiť stažnosti. Pre tento rok som mal v zálohe obchádzku na tom mieste kde boli vlani keby sa nahodou objavili.... a oni svine sa prestahovali. Záchranári su na našej akcii nato extra pripravení ale nič viac s tým asi urobiť neviem. ked tak ešte skusiť preložiť akciu na december.
Dakujem za konštruktívne kritiky, postehy a nápady...z takých čerpám a beriem k srdcu.... ale ked sa nenahneváte na tieto témy už nebudem reagovat... a idem pripravovať další ročník , mtb xc sériu a cyklokros.
Dakujem za pochopenie.
Otazka pre ostatnych: Prisla vam po prichode do ciela SMS s vysledkom, alebo som bol len ja jediny pripad?