Zdravím tu všetkých. Som nový nie len tu, ale aj v téme e-biky, či dokonca horská/polohorská cyklistika. Silne zvažujem kúpu e-MTB, pevný rám. Môj cenový limit, totálny strop je 3000€ /nižšia cena vždy poteší

/, postava 185cm/74kg. Bike budem užívať 80% cesty a zvyšok terén. Chcem aj svižný a pevný bike, ľahko ovládateľný, určite nie na downhill /skôr cross/, maximálna spoľahlivosť s minimálnou starosťou. MTB pred Cross bikom volím preto, lebo z MTB cross urobím, naopak nie, a tiež pre pevnosť/odolonosť biku. Mám vytypovaných pár kúskov, potešili by ma rady, presnejšie výhody či nevýhody konkrétnych modelov, prípadne značiek. Za pochopenie a rady vopred ďakujem.
1 - Hi Bike X Duro Hard Seven 5.0
2 - Hi Bike S Duro Hard Seven 7.0
3 - Hi Bike X Duro Hard Nine 5.0
4 - Ghost Kato 4
5 - Ghost Kato 6
6 - Merida eBike.Seven 500
7 - Merida eBike.Seven XT-Edition
8 - Lapierre Overvolt HT 729
Popozeraj videa na youtube. Je tam kopec zaujimaveho o kadencii ako mat tlaky v kolesach a tlmicoch atd. o motoroch treba tiez co to precitat , odporucim ist vyjazd s niekym kto ti presne poradi kde treba ako preradit aby si vyuzil potencial ebiku. To staci pojazdit 2 - 3 hod. Najlespie Kalnica je tam toho plno.
Tu si pozri jak sa stupa do kopcov 250w motor. Treba si vsimnut prevody.
Ano dado ma 1500wattovu obludu, to bude presne to co potrebujes. Len s tym prosim nejazdi v lese.
Treba si uvedomit na co ten bike vyuzijes, kde chces jazdit aby si nekupoval full allmnt za vela penazi a nakoniec budes jazdit popri rieke po asfaltovom chodniku kde ti staci nejaky trekovy pevnak. Ak chces spravit nieco pre svoje zdravie na to nepotrebujes mat predsa kopec wattov v baterke tie mas v nohach a snaz sa ich vyuzit ver tomu ze za par mesiacov sa tvoja hmotnost zmeni , staci si uberat s pomoci asistencie. Len tak pre porovnanie si skus najst nejaky dlhy kopec ktory pojdes na neelektro retre biku zmeraj si cas a rychlost. Potom ked to dokazes ist v tempe 25km/h na elektro biku ( to je max dopomoci) zistis presne o com to vlastne je.
PS : asi si otvorim skolu a poradnu
Ma niekto skúsenosti s týmto?
Ďakujem za odpoveď,
https://www.kellysbike.com/sk/horske-c648/tygon-50-29-black-p59466
-8% Kellys Tygon R50 29 elektrobicykel, steel blue
2 399 € -8%
MOC 2 899 €Potom bych hledal prvotně loňské modely, v této ceně budou lépe vybavené.
4ever jsem projížděl ve 27,5 za mne velké zklamání (divný posed, ovládání a i to naladění motoru bylo podivné). Kolo bylo nové, ale i tak už povrzavalo
Kellys jsem projížděl nějaký full co se nabízí dost nad 100.000 a neustále lupání ve vypletech, rána při řazení ..... Za ty peníze taky zklamání. Když jsem pak sedl na Apache, Giant, Haibike tak tam vše fungovalo bez problémů i u kol za 50tis. Ale hodnotím modely 2018, třeba obě značky zapravovaly, jestli ne, tak nedoporučuji ani jednu.
Má s nim niekto skúsenosti prosím?2018
No kamos takto... 250W je nominal, ale v kratkodobej zatazi tie motory idu aj 600W. Kazdopadne dost podstatna vec je krutiaci moment motora, ktory teda hovori za nejaky realny vykon !!! A napriklad len tak z rychlika... Bosch performance ma 60Nm Shimano Steps 8000 ma 70Nm Bosch perf. CX ma 75Nm, Yamaha ma 80Nm, Brose 1.2E ma 60Nm a 1.3 alebo 2.1 ma 90Nm a novy flyon ma 120Nm. Cize cim viac Nm tym silnejsi je, ale okrem toho tie motory maju rozne prejavy ako je napr. charakter nabehu asistencie, alebo aj cas - ako dlho je schopny podavat maximalny vykon, co su dost podstatne veci, alebo aj hluk... Ja mam odtestovanu vacsinu tychto motorov. Nemozem povedat, ze by bol niektory zly, alebo ze by niektory bol slaby. Rozdiely vsak samozrejme su a zalezi, co preferujes. napriklad aj on/off efekt byva neprijemny (Shimano) atd... Ale tebe asi ide len o to ze chces najsilnejsi motor, aky trh momentalne ponuka, V tom pripade to bude prave ten flyon od Haibiku. Zacne sa predavat niekedy tento rok (2019), tento jediny odtestovany nemam ale viem, ze je to po technologickej stranke fakt an urovni a vykon je uz naozaj exremny. A aj ked si sa teraz mozno potesil, tak zaroven ta sklamem tym, ze na 100km v narocnom terene zabudni. Realne, ak nemas nic v nohach pocitaj tak do 40km s 500vkou baterkou. Moznost je ale ta, ze si nahradnu baterku dokupis a budes ju nosit so sebou. Ale flyon ponuka tiez 630tku myslim. Viac k tomu nieje asi co...