Kategórie
Bike-tech
Novinka -5% Giant Defy Advanced 1 bicykel, frost silver/cordovan
3 549 €
-5%
MOC 3 749 €
Výpredaj -20% Cannondale Synapse Carbon 2 RL bicykel, beetle green
3 499 €
-20%
MOC 5 199 €
Novinka -5% Giant TCR Advanced 2 KOM bicykel, carbon
2 699 €
-5%
MOC 2 849 €
-19% Giant TCR Advanced 2 Disc Pro Compact bicykel, hematite
od 2 199 €
-19%
MOC 2 699 €
Výpredaj -22% BMC Teammachine SLR SIX bicykel, neónová červená/čierna
2 099 €
-22%
MOC 2 999 €
Novinka -18% Raymon Kirana Ultra bicykel, carmine red stealth
3 299 €
-18%
MOC 4 499 €
Novinka Bianchi Oltre Comp Ultegra Di2 bicykel, metallic celeste/black
od 4 899 €
MOC 5 944 €
Novinka -8% BMC Teammachine R 01 TWO bicykel, arctic silver/neon red
10 999 €
-8%
MOC 12 999 €
-19% Bianchi Oltre RC Frame Kit rámová sada, tmavá sivá/celeste
4 449 €
-19%
MOC 5 599 €
Tak tak vyhovuje a aj bude ešte dlho vyhovovať.
My mame aj karbonove kolesa Campagnolo Bora, SLR, Roval, Ambrosio atď... a nikdy žiadny problém nebol.
Marketing no hádam nám nebudú ponúkať rok čo rok to iste - len prečo im to tak dlho trvalo veď na MTB kotuče už boli dlho ich super účinok zistili asi len teraz a hneď ich dali na cestu.
Ale ako som napísal nech si jazdi kto čo chce, ja som stará škola.
Čo sa týka ergonómie držania a radenia, nič neprekoná Campu.
Campa čo som mal Record ešte 10kolo bolo na držanie naozaj SUPER - a údržba ani nehovorím 3r. všetko bez jediného zásahu.
To bol len príklad, ktorý by sa teoreticky dal predvídať. Čo však v prípade, keď ti do cesty vbehne auto, alebo sa stane niečo čo nemôžeš očakávať? Mám snáď kvôli tomu jazdiť rýchlosťou 10km/h, lebo karbonové ráfky za mokra brzdia horšie? Keď som chcela zostať na karbónových ráfkoch tak prechod na kotúče bol logickým krokom. Osobne neľutujem. Nikomu však nevnucujem
Samozrejme 100 a viac kg ludi chapem, ze im je malo aj 203mm kotuc. Ja mam shimano packy. Isiel som po zjazde, kde ma sice uz zacali boliet prsty s tolkeho brzdenia, ale to bola lesna cesta strma, ze som miestami radsej zosadol, aby som nedostal defekt a bik nepraskol. Ta cesta nieje stavana na cestak ani ak by mal kotuce. Pri rovnakom zjazde po normalnej asfaltke ma prsty nebolia, lebo pribrzdujem len kratko a necham sa viest.
Nie je to len vec nazoru, ale aj hmotnosti jazdca. Tak to proste je. HMOTNOST JAZDCA, ZBYTOCNOST NA URCITY DRUH CESTY a hlinikove rafiky !!!!!
Preco robit veci zlozite, ked sa to da aj jednoducho?. Toto je na zbytocne rozmyslanie, ktoreho cas a mozgove bunky vyuzijem radsej na nieco uzitocnejsie...
Jazdim viac rokov a vadi mi ze ked pri jazde sa kocham prirodou a rozmyslam o trase kadial pojdem a zrazu pride stupanie a vyvedie ma to z rozjimania a musim rozmyslat ako rychlo najvhodnejsie preradit co ma extremne nebavi. Dost ze musim pri jazde rozmyslat o drzani stability a sledovani nerovnosti ked mam chut rozmyslat nad niecim inym.
Ja mam skoro cely cas prst na malej packe a druhy prst na velkej. Je to jednoduchsie.
a to nemusis rozmyslat, ktory prst pouzijes???
a este k ergonomii campy, ktoru chvalia napr.: Leony a dem
mal som aj record 10 a aj athenu 11, ale o super ergonomii nemoze byt ani naznak reci,
ako sa radi dolu pri spodnom uchope, alebo pri drzani za paky??? vobec nedociahnem na odradovaciu packu bez zmeny pozicie dlane na pakach. a neverim, ze to niekto dokaze.
shimano aj sram je na tom rovnako dobre s ergonomiou, rovnako dobre sa radi s 2 packami ako aj s 1.
a o kotucoch bude este dlho polemika. zalezi kto co a kde jazdi a co mu vyhovuje, podla toho si vyberie. mozno teda niekomu vyhovuje aj ta campa.
A rozmyslat ako silno stlacit je lepsie? Hlavne ked som 20 rokov stlacal vsade 2 tlacitka, male dolne a velke horne.
Ked pouzijem jedno, mozem v rychlosti stlacit akoukolvek silou a rychlo aj cez 4 pastorky, aj ked sa to nema. Mozem stlacat na rychlost a nie vsetky stlacenia sa mi podaria stlacit rovnakou silou. Ten rozdiel sily a draha packy nema pol metra.
Toto blbe sram radenie mi dava pocit, aky som mal kedysi na trekingovom radeni presmyku bez indexu.
Stareho psa nenaucis
Vela ludi ma len minimalny plat. Ale toto forum navstevuju vacsinou len solventni s vynimkou mna a Peta.
Mtb som kupil z bazaru a znovu v bazare predal. 4 bicykle sme mali. 2 sme dostali zadarmo a predali sme ich vsetky 4. Celkovo to nevyslo tak moc po odcitani ziskanych penazi.
Úplne normálne, držíš za oblúky a palcom preradíš dole. Ak máš dobre nastavenú polohu pák na baranoch, tak malá páčka je v pohode v dosahu palca aj pri spodnom úchope, ak teda nemáš nejaké krátke prsty.
Sram som jazdil chvíľu(11s Force) a nejak mi to radenie jednou pákou nesedelo, ale keby som dlhšie pojazdil zvykol by som si.
U Shimana mi niekedy vadila pohyblivá veľká páka, v teplejších rukaviciach na jar/jeseň je niekedy problém brzdiť bez toho aby sa ti páka neuhla do strany. Di2 to samozrejme vyrieši.
Držanie pri vrchnom úchope jednoznačne najpohodlnejšie na Campe, sedelo mi to ako vytvarované na moje ruky.
Aj Saganovy sa pokazilo radenie. A to mu ten extra drahy bik pred jazdou nastavili.
Ziadna elektrika. Bicykel padol do potoka cely pod hladinu a co potom.
Ukrajinu mal otec 2 mesiace pod hladinou, co mu ho slohli pred krcomu a nasiel si ho v potoku, oskrabal, pretrel hrdzu, naolejoval a jazdil dalej. Ale kto setri 10 rokov na bik, nekupi si chladnicku, televizor, preda polovicu vybavenia bytu, a bik, ktory je velkosti S a 3 roky im trci v obchode, tak ho daju za polovicu. A ak by on prisiel, tak s bicyklovanim konci. Tretri mu nikto dlho pouzite nekupi v bazare. Ani dalsiu vybavu.
Ale musel by som nájsť dosť tučné prasiatko na rozbitie, a na tú moju cyklistiku....až veľký luxus.