Aha uz viem, to bolo v suvislosti s Norskom, bud sa mi to spojilo, alebo to spojil ten iny clanok /nebol to tento/. V Norsku to bolo obmedzene na ebiky a max. 1000 ziadosti, ten pocet som si zapamatal. Uz sa tesim ako budu spekulovat u nas ziadatelia zhavy po bicyklovani
Srsen dnes mi to nedalo a 3 h cvičenia viedli k tomu, že Toccata a fúga D mol by padla nebyť iba 49k klávesnice pravačka dobrá, ale ľavačka, no, zjavne nie som sústružník (tí sú zvyknutí koordinovane robiť každou labou niečo iné). Ale ku koncu sa aj chytala. S 61k by to šlo, alebo teda klasicky organisticky by to chcelo mať otroka čo mi prepne oktávy keď šantím obojruč po klávesoch
Výhoda organových skladieb je, že mnohé z nich berú do úvahy, že ich musel v búde s vežou určenej na *****e ľudí zahrať aj totálny notorik
matko001 spominam si na jednu debatu tuto o vyuzivani bicykla na verejnu dopravu a argument o Holandsku: "sa im tam lahko jazdi, ked to maju cele rovinu"
mozno tvoj pohlad ako rezidenta je iny, ale mam rad tu krajinu a ludi.
tulenik
Aktuálne mám aktívne všetko 61k
- Roland Juno DS61 - dá sa, klávesnica nie je až také blato ako súčasné yamahy
a Korg 01W/FD - to je ozajstná šupa tá klávesnica s aftertouch je nadčasová
+ Korg M1 v procese renovácie ale ten pustím do sveta
a roland asi tiež pôjde časom do preč a poškuľujem po nejakom obstarožnom kladivkovom mastri 88
fokel a teraz si vezmime, že proti tým vetrom sa plavili Anglovia, Sasi a iná chamraď, keď išli okupovať Britániu - čudujeme sa im, že ich to tak vytočilo, že vykopali Britov, teda dnes Bretóncov, až do Francúzska? Srsen 01W/FD sa doteraz sa predáva +/- za rovnakú cenu ako nová DS61. To bol "potomok" tej M1, že?
double a to ti kde povedali, že karbónové kompozity sa nedajú recyklovať?
(mimochodom, aj ak sa niečo nerobí =/= nedá sa to, spravidla to znamená, že momentálne je lacnejšie vyrobiť ako recyklovať - čo je o.i. prípad Li akumulátorov, kde sa tiež nesprávne traduje nerecyklovateľnosť, pričom samotným princípom akumulátora je, že sa v ňom "niečo" recykluje, až kým sa pre niečo nedodžube )
také tenisové rakety alebo golfové kyjaky sa robia z recyklovaného karbónu odhadom tak 10 rokov (tam nevadia skrátené vlákna)
odhliadnuc od toho, karbónové kompozity sú spáliteľné (čo síce vyrobí nejaký ten carbon footprint, ale vzhľadom na to, aké zanedbateľné % všetkého, oč sa spáli, sú karbónové kompozity, by som z toho nerobil issuééé)
no a sú aj novšejšé procesy, napr. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0141391017300708?via%3Dihub
myslím že sme to tu nie raz rozoberali, že na celom tom pobrežnom pruhu od Bretane po Dánsko vie fúkať viac ako urodzene a tým pádom sa tam preteky vedia občas zbrutalizovať aj bez prítomnosti nejakých kopcov
Ok takto som to myslel , takže keď dám starý karbonový rám do zberných surovín skončí aj tak zakopaný v zemi? Takže čo som porozumel teda nieje rentabilné recyklovať karbón. Stačilo to takto napísať.
double: recyklacia plastov podla EU je to, ze sa to posle do Ciny .. a o karbone si iluzie nerobim .. ostatne aj samotna recyklacia plastov neznamena, ze sa znovu z toho nieco seriozne robi. Sa to akurat tak pomelie a robi z toho ryza .. ostatne ekologia a ekonomika ide ruka v ruke a nikdy to nie je len o jednej veci, ale musi sa to spocitat celkovo. Kludne moze byt karbon z tohto pohladu aj 10x ekologickejsi, ako hlinikovy. Ale pokial budu ludia "potrebovat" kazde 2 roky novy model .. tak mozu ist s ekologiou niekam. Konzum je to, co nici vsetko okolo.
The process of recycling carbon fiber consists of chopping frames into smaller sections, then burning off the epoxy that holds the fibers together in an oxygen-free environment. This results in shorter fibers with the same properties as the original material, which can then be used in a variety of products. And while we've been successful in keeping frames out of the landfill, we have yet to develop enough demand for the recycled fiber. We are currently evaluating ways to utilize the short carbon fibers blended with plastic for use in injection-molded parts.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Cca od 1:10 je vidieť ako fičí
Výhoda organových skladieb je, že mnohé z nich berú do úvahy, že ich musel v búde s vežou určenej na *****e ľudí zahrať aj totálny notorik
mozno tvoj pohlad ako rezidenta je iny, ale mam rad tu krajinu a ludi.
Aktuálne mám aktívne všetko 61k
- Roland Juno DS61 - dá sa, klávesnica nie je až také blato ako súčasné yamahy
a Korg 01W/FD - to je ozajstná šupa
+ Korg M1 v procese renovácie ale ten pustím do sveta
a roland asi tiež pôjde časom do preč a poškuľujem po nejakom obstarožnom kladivkovom mastri 88
Srsen 01W/FD sa doteraz sa predáva +/- za rovnakú cenu ako nová DS61. To bol "potomok" tej M1, že?
(mimochodom, aj ak sa niečo nerobí =/= nedá sa to, spravidla to znamená, že momentálne je lacnejšie vyrobiť ako recyklovať - čo je o.i. prípad Li akumulátorov, kde sa tiež nesprávne traduje nerecyklovateľnosť, pričom samotným princípom akumulátora je, že sa v ňom "niečo" recykluje, až kým sa pre niečo nedodžube
také tenisové rakety alebo golfové kyjaky sa robia z recyklovaného karbónu odhadom tak 10 rokov (tam nevadia skrátené vlákna)
odhliadnuc od toho, karbónové kompozity sú spáliteľné (čo síce vyrobí nejaký ten carbon footprint, ale vzhľadom na to, aké zanedbateľné % všetkého, oč sa spáli, sú karbónové kompozity, by som z toho nerobil issuééé)
no a sú aj novšejšé procesy, napr. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0141391017300708?via%3Dihub
myslím že sme to tu nie raz rozoberali, že na celom tom pobrežnom pruhu od Bretane po Dánsko vie fúkať viac ako urodzene a tým pádom sa tam preteky vedia občas zbrutalizovať aj bez prítomnosti nejakých kopcov
https://www.pinkbike.com/news/aluminum-vs-carbon-separating-environmental-fact-from-fiction-in-the-frame-materials-debate.html
The process of recycling carbon fiber consists of chopping frames into smaller sections, then burning off the epoxy that holds the fibers together in an oxygen-free environment. This results in shorter fibers with the same properties as the original material, which can then be used in a variety of products. And while we've been successful in keeping frames out of the landfill, we have yet to develop enough demand for the recycled fiber. We are currently evaluating ways to utilize the short carbon fibers blended with plastic for use in injection-molded parts.