Aj ja mám takú skúsenosť. 2 páry kolies používam už pri druhom biku. (rovnaké kotúče) Mávam odchýlku ale tá je tak minimálna, že ju nemožno podložkami odstrániť. Je to sakra málo, skoro nič ale je to tam.
Toho som sa obaval... Ze to nebude fungovat na 100%. Potom myslim, ze to nema u mna vyznam. Pojdem mozno cestou, prepliest na sucasne naboje novy vyplet a rafky.
Mám 2 páry preterárskych kolies a 1 pár tréningových. Všetky na 6 dierové kotúče. Všetky sú vyladené na pretekársky bajk tak aby pasovali bez nutnosti ďalšieho nastavenia. Na pretekoch XCO to nie je ani inak možné. Prídeš do depa a výmena musí byť rýchla. Náby nie sú rovnaké. Mám Extralite, ale aj Acros a DT Swiss. Podložkami pod kotúč sa dá všetko vyladiť úplne na presno. Podložky po kotúče používam 0,2mm Syntace.
Mám 2 páry preterárskych kolies a 1 pár tréningových. Všetky na 6 dierové kotúče. Všetky sú vyladené na pretekársky bajk tak aby pasovali bez nutnosti ďalšieho nastavenia. Na pretekoch XCO to nie je ani inak možné. Prídeš do depa a výmena musí byť rýchla. Náby nie sú rovnaké. Mám Extralite, ale aj Acros a DT Swiss. Podložkami pod kotúč sa dá všetko vyladiť úplne na presno. Podložky po kotúče používam 0,2mm Syntace.
Teraz mam original dt swiss len neviem rozlustit co presne za naboje to su. Kola su s oznacenim X1700. Teraz planujem tiez dt swiss a naboje 240. Ak by to teda sedelo presne na rozmer zaujima ma ako to brzdi? Ci si to musi dlhsie sadat alebo je to otazka chvilky?
Jasne budu oboje kotuce zabehnute na jednych platnickach. Avsak napr. po mesiaci ked vymenis kolesa tak platnicka z predchadzajuceho kotuca uz nebude tak dosadat na ten druhy kotuc... Aku mas s tym skusenost? Nie je s tym ziadny problem? Brzdi to bez problemov ked vymenis kolesa?
Jasne budu oboje kotuce zabehnute na jednych platnickach. Avsak napr. po mesiaci ked vymenis kolesa tak platnicka z predchadzajuceho kotuca uz nebude tak dosadat na ten druhy kotuc... Aku mas s tym skusenost? Nie je s tym ziadny problem? Brzdi to bez problemov ked vymenis kolesa?
Bez problémov. Prečo by mala platnička po mesiaci inak dosadať? Kotúč za mesiac nezoderieš a platničky na hydraulikách sa podľa opotrebovania sami nastavujú v rovnakej vzdialenosti od kotúča. Keď potom premontuješ nové platničky tak musíš piesty zatlačiť späť.
Bez problémov. Prečo by mala platnička po mesiaci inak dosadať? Kotúč za mesiac nezoderieš a platničky na hydraulikách sa podľa opotrebovania sami nastavujú v rovnakej vzdialenosti od kotúča. Keď potom premontuješ nové platničky tak musíš piesty zatlačiť späť.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Teda buď budeš pri výmene nastavovať aj brzdy, alebo si kúpiš tie 0.2mm podložky pod kotúč a doladíš to.
Z každom prípade chvíľu po výmene si budú musieť kotúče sadnúť s platničkami
Teraz mam original dt swiss len neviem rozlustit co presne za naboje to su. Kola su s oznacenim X1700. Teraz planujem tiez dt swiss a naboje 240. Ak by to teda sedelo presne na rozmer zaujima ma ako to brzdi? Ci si to musi dlhsie sadat alebo je to otazka chvilky?
https://sram.zendesk.com/hc/en-us/articles/226403747-What-is-the-bed-in-procedure-brake-preparation-
Neuvadza sa co za model nabojov su tam. Aj tak myslim ze budu rozmerovo asi rovnake s 240kami.
https://sram.zendesk.com/hc/en-us/articles/226403747-What-is-the-bed-in-procedure-brake-preparation-
Diky za info! 👍 Popis som necital.
Dik za info! Pomohlo.
Este musis vybrat platne a zatlacit piesty spat, inak sa ti zmeni chod paky.