ked pozriem na aktualne pocasie vo februari v Bratislave, myslim ze nadisiel cas zamysliet sa nad klimatizaciou a vyriesit do leta tuto otazku ked je tu teraz uz niekolko tyzdnov vo februari 10 stupnov (a na nedelu zase hlasia 14), ozaj sa obavam toho, ake peklo tu budeme mat v lete.
mate plis niekto skusenosti s tymi malymi prenosnymi klimoskami? ze ci maju zmysel?
na prenosnú sa rovno vyser, je to blbosť, žere 2x toľko (min.) ako splitka, nemajú žiadny zmysel
môj vigvam v pohode uchladí jedna splitka Daikin Comfora a napodiv na 42 m2 stačí 3,5 kW (to toľko nežere - asi najväčší príkon, aký za minulé leto mala, bol tak do 450 W, normálne si poprdkáva medzi 100-250 W)
jednoznačne najdôležitejšie zariadenie bytu - kým som ju nemal, letá boli jedna čierna diera, z ktorej som si veľa nepamätal a ani veľa neurobil, teraz som v pohode pri 25 °C dopísal knihu a aj pri súloži je to much better
(prenosná klimatizácia ešte ako bonus k neúčinnosti zaberá podlahovú plochu, splitka visí kdesi pod stropom a tudíž nezavadzia)
mama si to kupila minule leto, funguje to, ale huci to, je to velky kram, musis poriesit kam budes fukat teply vzduch (v jej pripade je to permanentne otvorene okno, ktore je zaslepene doskou s dierou na tu velku vyfukovu hadicu), kondenz ani neviem kam tomu ide, asi to ma nadrzku na vylievanie
ona sa tesi ako vybabrala s teplom, ja osobne by som to nechcel
lapaloma ale jasné, že má - tá tiež visí na loggii takže tiež nezavadzia
akurát teda musím kontrolovať či netreba vyliať kondenzát, čo podľa ***** trvá 1-veľa dní (šťastlivcom ide odviesť kondenzát aj do sifónu v kuchyni a pod. a nemusia to riešiť, u mňa by to ale bolo VEĽA m, tak som zvolil kýbeľ) Zoidberg presne tak, vnútri je nádržka, ktorú treba po pár h vyliať iron.hide dosť podstatný rozdiel je ešte hluk - hentie hračky hučia DOSŤ, splitku v podstate nepočuť, pokiaľ z vlastnej iniciatívy nevytneš ventilátoru (čo naozaj netreba)
ked pozriem na aktualne pocasie vo februari v Bratislave, myslim ze nadisiel cas zamysliet sa nad klimatizaciou a vyriesit do leta tuto otazku ked je tu teraz uz niekolko tyzdnov vo februari 10 stupnov (a na nedelu zase hlasia 14), ozaj sa obavam toho, ake peklo tu budeme mat v lete.
mate plis niekto skusenosti s tymi malymi prenosnymi klimoskami? ze ci maju zmysel?
Pred tromi rokmi som kúpil jednu klimu rodičom ale mama to okamžite zrušila. Vraj to má velkú spotrebu energie. Použili to asi 2 x. Ináč je to v horúčavách celkom dobrá vec. Spotreba na deň 3 - 4 euro. Môžem ti ju za polovicu ceny predat.
ivan to si kúpil nejakú americkú z 50tych rokov? lebo 3-4 € stojí tak mesiac... od augusta do konca roka 53,3 kWh (* zhruba 0,07 €/kWh = 3,73 €, čo je prakticky za august, v septembri už nešla zďaleka toľko a od októbra je prakticky standby), nie je ani technicky možné, aby to sežralo 4 € = vyše 55 kWh za deň!!!
tento rok zatiaľ 1,4 kWh (ešte stále je standby, občas si zo svojich servisných dôvodov odgrgne a pretočí ventilátory/kompresor, stále je pripojená na sieť - takže spotrebu som teraz čekol cez mobil)
no ja to tiez budem musiet poriesit na leto lebo kazdy rok to riesim az v lete a to je neskoro
ale su tu ale
mame zatepleny dom
na balkon to nemozem zavesit lebo
a) nie je kde, balkon je plny (susiak, policky, atd)
b) chladit treba hlavne spalnu na opacnej strane bytu a tahat trubky cez 3 izby nebudem (nemam podhlady)
napady? riesil niekto vonkajsiu klimu na "pomerne cerstvo" zatepleny panelak?
co treba vsetko riesit?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale v tomto prípade autobus vyhral zaslúžene
tak mu treba. Cyklistovi ziadnu nahradu a soferovi odmenu za statocnost.
zalezi aky velky priestor chces chladit
na mensi priestor staci aj taka s vyfukom, na vacsi je lepsia taka co ma dve hadice a nasava vzduch z vonka
môj vigvam v pohode uchladí jedna splitka Daikin Comfora a napodiv na 42 m2 stačí 3,5 kW (to toľko nežere - asi najväčší príkon, aký za minulé leto mala, bol tak do 450 W, normálne si poprdkáva medzi 100-250 W)
jednoznačne najdôležitejšie zariadenie bytu - kým som ju nemal, letá boli jedna čierna diera, z ktorej som si veľa nepamätal a ani veľa neurobil, teraz som v pohode pri 25 °C dopísal knihu a aj pri súloži je to much better
(prenosná klimatizácia ešte ako bonus k neúčinnosti zaberá podlahovú plochu, splitka visí kdesi pod stropom a tudíž nezavadzia)
ona sa tesi ako vybabrala s teplom, ja osobne by som to nechcel
akurát teda musím kontrolovať či netreba vyliať kondenzát, čo podľa ***** trvá 1-veľa dní (šťastlivcom ide odviesť kondenzát aj do sifónu v kuchyni a pod. a nemusia to riešiť, u mňa by to ale bolo VEĽA m, tak som zvolil kýbeľ)
Zoidberg presne tak, vnútri je nádržka, ktorú treba po pár h vyliať
iron.hide dosť podstatný rozdiel je ešte hluk - hentie hračky hučia DOSŤ, splitku v podstate nepočuť, pokiaľ z vlastnej iniciatívy nevytneš ventilátoru (čo naozaj netreba)
Pred tromi rokmi som kúpil jednu klimu rodičom ale mama to okamžite zrušila. Vraj to má velkú spotrebu energie. Použili to asi 2 x. Ináč je to v horúčavách celkom dobrá vec. Spotreba na deň 3 - 4 euro. Môžem ti ju za polovicu ceny predat.
tento rok zatiaľ 1,4 kWh (ešte stále je standby, občas si zo svojich servisných dôvodov odgrgne a pretočí ventilátory/kompresor, stále je pripojená na sieť - takže spotrebu som teraz čekol cez mobil)
ale su tu ale
mame zatepleny dom
na balkon to nemozem zavesit lebo
a) nie je kde, balkon je plny (susiak, policky, atd)
b) chladit treba hlavne spalnu na opacnej strane bytu a tahat trubky cez 3 izby nebudem (nemam podhlady)
napady? riesil niekto vonkajsiu klimu na "pomerne cerstvo" zatepleny panelak?
co treba vsetko riesit?
dik