Kategórie
Bike-techBikovanie v okolí Martina # MTB # horský bicykel # trail # spoločné výjazdy # cyklotrasy # komunita # jazda v teréne # jazda z kopca
posledný komentár: 25. 4. 2010 o 22:51
-19% GHOST Kato Advanced 29 bicykel, black/orange matt, poškodený lak
799 €
-19%
MOC 989 €
Výpredaj -40% Superior XC889 29 dámsky bicykel, gloss white metallic/copper
719 €
-40%
MOC 1 199 €
Akcia GHOST Lanao EQ 27.5 dámsky bicykel, pearl red gloss/pearl purple matt
od 739 €
MOC 869 €
Novinka CTM RAMBLER 3.0 29 bicykel, matná sivomodrá/lesklá čierna
649 €
MOC 769 €
Výpredaj GHOST Lector Base 29 bicykel, svetlosivá/matná čierna
od 2 199 €
MOC 2 799 €
Akcia -22% GHOST Kato Universal 27.5 bicykel, green pearl/azur blue metallic
619 €
-22%
MOC 889 €
vo vyssom ako I. stupni ochrany
iba ak by sa ti podarilo vyhlasit TZT za ucelovu komunikaciu
1c) sa mi paci ...
(1) Na území, na ktorom platí druhý stupeň ochrany, je zakázané
a) jazdiť a stáť s motorovým vozidlom44) motorovou trojkolkou, motorovou štvorkolkou, snežným skútrom alebo záprahovým vozidlom, najmä vozom, kočom alebo saňami, na pozemky za hranicami zastavaného územia obce mimo diaľnice, cesty a miestnej komunikácie, parkoviska, čerpacej stanice, garáže, továrenského, staničného alebo letištného priestoru,
b) jazdiť na bicykli, trojkolke, kolobežke alebo samovyvažovacom vozidle na pozemkoch za hranicami zastavaného územia obce mimo diaľnice, cesty, miestnej komunikácie, účelovej komunikácie45) a vyznačenej cyklotrasy,
c) použitie veľkoplošnej formy holorubného spôsobu hospodárenia v lesoch.45aa)
klasika do Strečna (moj top trail... asi to bola otazka času ked tam niekoho stretnem, bolo to cez prazdniny, fak už si nepamatam či cez tyžden alebo vikend, bolo to ale ranno, pekne počasie...)
p.s.aby som mal stres ked idem na baik nechcem, tak som začal chodiť na organizovane akcie
v 2. nie
akurat nikto nevie kde je ktory stupen ochrany (ak nie je uzemie definovane ako CHKO, NP, NPP ...)
Cez leto sa ma snažili podrbať pri vysielači hneď pri vstupe do tej kosodreviny. Bol som vyzbrojený informáciami, kedže to bolo snáď týždeň po tom čo sa tam snažili pokutovať jedného kamaráta.
Chvíľu sme debatili o stupni ochrany a čo je vlastne značená cesta, síce šomrali ale pokračoval som ďalej.
Roky nebol problém tadiaľ jazdiť...niekomu sa to asi prestalo páčiť.
Tak som vytiahol mobil, našiel Lesný zákon, ktorý hovorí, že sa môže(v prvom stupni ochrany) na bicykli jazdiť po lesných cestách a vyznačených trasách. Tak som sa ich opýtal či mi vedia povedať číslo zákona o ktorý sa opierajú (neexistuje), aby som vedel potvrdiť, že naozaj TZT nie je vyznačená trasa a po danom úseku sa nesmie bajkovať.
V ten moment to skĺzlo do úrovne 5. cenovej, jeden mi začal nadávať do premúdrelého čur...druhý zas, že si ma počkajú dole so štátnymi. To už som pokračoval ďalej ale už som bol pripravený volať na políciu ak by sa ešte znížili aj na fyzickú konfrontáciu (nemám zrovna kulturistickú postavu).
Ja si stále myslím, že som bol v práve a nabudúce určite budem po nich požadovať legitimáciu a rovno ich nahlásim.
Ono tá situácia je určite stresujúca, keď na teba "idú" dvaja sebavedomí a začnú do teba tlačiť v akom neskutočnom prúsere si a že pôjdeš sedieť ak im teraz nevysypeš svoje údaje a nejaké to € do kasičky.
Je vždy lepšie zavolať rovno na políciu/112 a tam sa informovať aké máš možnosti alebo nech ťa nasmerujú na zodpovedné osoby (však aj polícia má svoju inšpekciu, kde sa dá zavolať ak má človek pocit, že je nespravodlivo buzerovaný)
ono tam hlavne chodia kvoli motorkarom a odbavuju sa na nas, (pokutu som nedostal...ale podobne ma buzerovali,
nemam rad konflikty, hadam ako každy...)