Kategórie
Bike-tech
-13% GHOST KATO Essential 27.5 bicykel, Light Grey/Black Matt
599,90 €
-13%
MOC 779 €
Akcia -14% Rock Machine Catherine CRB 20-29 dámsky bicykel, modrá/ružová/strieborná
1 429 €
-14%
MOC 1 669 €
Výpredaj -13% Rock Machine Torrent 90-29 bicykel, čierna/sivá/strieborná
1 279 €
-13%
MOC 1 469 €
-30% Specialized S-Works MTN prevodníky, 42/26T, 2x10, 5 dier, rozbalené
195 €
-30%
MOC 279 €
-25% Shimano STePS SM-CRE80 prevodník pre elektrobicykle, 1x11, s pavúkom
54,90 €
-25%
MOC 85,99 €
Povedal kto ? Predavac/mechanik ktoremu sa nechce robit svoju robotu? Nic v zlom vsetci len opakujeme co do nas nahucali. A hucia do nas to, co im zarobi peniaze, alebo usetri namahu.
Dnesne bicykle maju za sebou cez 200 rokov vyvoja a na to, ze su to dve kolesa ram a pedale je teda ta poruchovost pekna ostuda. Jedine, ze by to bol zamer, alebo vedlajsi efekt snahy vyrobcov co najviac si zjednodusut montaz. Stare systemy boli neznicitelne oproti novym. Kto si pamata stvorhran, zavitove vidlice, vie o com hovorim.
Mam doma favorit z roku 1992 ktory, je stale v OK stave, az na problem s HZ. Dostal som ho ako 10rocny fagan a v servise bol 1x, ked stredove zlozenie vydavalo uz naozaj hrozne zvuky tak som tam dal nahodit zapuzdrene. cca rok 2000. Inak som len raz za 2-3 roky vymenil gulicky v loziskach pripadne venceky. Nikdy ma nezastavilo nic okrem defektu. Nikdy nic neodpadlo, nikdy sa nic nepovolilo. Ani kolesa sa nerozcentrovali, aj ked v roku 2015 som ich musel vymenit lebo zacali hromadne praskat spajdle (mal som v tedy skoro 100kg)
Babkyn bicykel znacky Ural bol servisovany presne 0x za svojich 50 rokov prevadzky a stal nonstop vonu na dazdi. Ked uz vrzal moc babka poliala retaz olejom na sijaci stroj.
Aby som nebol len v dobach minulych. 2 bicykle som kupil z cyklo nemcik v roku 2015, ani na jednom nebolo treba nieco dotahovat, ani na garancnke neboli, lebo to bolo z ciech postou. Po 5 rokoch som oba predal a jazdia dalej a vacsinu skrutiek nikto za cely cas nechytil. Momenty su predpisane na to aby ta skrutka adekvatne drzala. A ak je tam predpisane zavitove lepidlo a vyrobca ho na skrutku neda uz pri vyrobe komponentu, tak ho tam ma ju dat pri montazi.
Ak by tie bicykle skladali podla navodov Shimano tak by nic nebolo treba kontrolovat alebo dotahovat. Problem skor byva opacne, ze ked to chces po 10 rokoch rozobrat tak nevies najst dost velky kluc.
Aktualne mam 2 bicykle. MTB co som skladal cele ja. Kupil som ram a komponenty zvlast. Ma za sebol este len cca 3000km ale jediny raz sa nic nepovolilo a na nic nebolo treba siahnut, vsetko je tam kde som to dal a tak ako som to dotiahol. Len HZ som doladoval asi po 100km.
Ale mam aj Canyon endurace Al. Ktory pirsiel zlozeny a nastaveny ako Canyon tvrdi ze to posiela.
Prehadzovac rozladene dorazy, paky jedna hore druha dole, presmyk tiez zle nastaveny, Brzdy nedotiahnute, Predstavec pritiahnuty tak ze bola poskodeny krcok karbonovej vidlice. Hlavne pre to ze tam dali ulne mizerney plastovy expander. Ovin rajdov bol tak na 2 nic z toho musel som ho dat dole ked som chcel vyrovnat paky. Plaste obute uplne slendriansky nezarovnene popisky s ventilmi patky nesedeli. Misky na stredovom zlozeni natocene na sucho, jedna uvolnena, bohuzial som to zistil, az ked odislo lozisko a zacalo praskat. O nastaveni brzdovycch spalikov ani rec nemoze byt to ze by mali mat nejaku zbiehavost a sediet rovnako vysoko zrejme este nepoculi. Ochranne polepy na rame nalepene, ale tak ze maju vydutia s bublinami a chyta sa pod ne spina. Nastastie som 99% veci odchytil, lebo som menil vacsinu komponentov. Ale ak by som bol bezny uzivatel zrejme by som mal fotky ako XCBoy.
Canyon sa k tomu postavil tak ze to je normalne a je to v rezii uzivatela si to kontrolovat a vlastne poopravoat ich slendrianstvo pri montazi. Cize aj vlastni naradie ... Viac o tom sa da docitat v teme Canyon reklamacie tam som pisal celu genezu. Najhorsie na tom je ze vacsina prispevkov k tomu bola, co to riesis sak ti ram nepraskol a keby ti praskol tak ti ho vymenia. Nekupuj bike ked sa on nevies starat, pripadne to je bezne udrzba.... Cize sme tak krasne vymasirovany, ze to povazujeme za normalne. Je sranda ze s autom, motokrkou chaldnickou prackou sa uz nikomu doma parat neche a ocakavame ze bude fungovat ako nam to predaju, tak preco sme uverili bike industry, ze su tak specialny, za to ze je to hobby ?
Hlavove mas pod predstavcom
Ty predpokladas. ze ked nevedia dotiahnut kluky ani sedlovku tak stredove zlozenie dotiahli poriadne a dali tam vazelinu. Mas silnu vieru. Pukat to moze, pre bordel na oske, ale aj pre uvolnene misky. Keby bolo na mne po tejto skusenosti by som cely bike asi roazobral a zlozil s predpisanimi momentami a mazivami na novo. Inak bude viac servisovat ako jazdit. Este, ze je tam kde je, v BA by mu dali vzdy termin o tyzden.
Musis si ale uvedomit ze chciet po niekom kto ma tyzden aj s cestou prvy bicykel aby demontoval stredove zlozenie je trocha prilis.
Ja osobne by som im ten bike davno vratil lebo uz tu spomenul slusne faily.
Vratit nie je zly napad a ziadat vymenu za novy kus. Uz tam mal min 3 zavady. A ten novy nech dodaju v zavrejej origo krabici. A nechal by som to zlozit niekhoho z okolia co ma naradie.
Kruci chlapi to v Sabinove neni jeden sikovny biker ochotny chalanovi pomoct a dat mu bike do poriadku za pivo. Ja viem ze je corona, ale aj tak. Keby bol v mojom okoli, uz ma zlozeny a nastaveny bike doma aj s fitingom. Zaberie to menej casu, ako sediet na fore a radit.
Kto ma chut, nech si porovna https://www.canyon.com/en-sk/road-bikes/endurance-bikes/endurace/endurace-al-disc-6.0/2393.html aktualny ma 9kg a 1200E cenovku
https://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle/horske-bicykle/pevne-a-hardtail/432910/ghost-nirvana-tour-base-petrol-blue-black-perlized.html
Každemu zaujemcovi bude oznamene, že ja som mal vybavenu sumu 800
A to stredove je v pohode, v servise ho bolo treba len podoťahovať, ako väčsinu veci na novom bicykli...