ale ma pravdu - listocek uz nejaky ten cas nestaci. dost to komplikuje situaciu.
a co ked do niekoho vpalite na biku? teoreticky by som to mal mat v hmotnej zodpovednosti (je to priamo uvedene v poistke) ale skusenost nemam.
Ja to mám v poistke bytu ako zodpovednosť za škodu. Už hradila poisťovňa škodu na aute, keď som doňho na biku nabúral.
nemas pravdu ...
dopravna nehoda je aj AKAKOLVEK udalost bez ohladu na vysku skody, ked sa ucastnici nedohodnu na vine ...
Dopravná nehoda je udalosť v cestnej premávke, ktorá sa stane v priamej súvislosti s premávkou vozidla a pri ktorej
a) sa usmrtí alebo zraní osoba,
b) sa poškodí cesta alebo všeobecne prospešné zariadenie,
c) uniknú nebezpečné veci alebo
d) na niektorom zo zúčastnených vozidiel vrátane prepravovaných vecí alebo na inom majetku vznikne hmotná škoda zrejme prevyšujúca jedenapolnásobok väčšej škody podľa Trestného zákona (pozn.: 3.990 €).
Za dopravnú nehodu sa považuje aj škodová udalosť (uvedené v nižšom odseku) ak
a) nie je splnená niektorá z povinností účastníka škodovej udalosti,
b) je vodič zúčastneného vozidla pod vplyvom alkoholu alebo inej návykovej látky, sa odmietol podrobiť vyšetreinu na zistenie ich požitia alebo
c) sa účastníci škodovej udalosti nedohodli na jej zavinení.
Ostatné udalosti v cestnej premávke, pri ktorých vznikla škoda v priamej súvislosti s premávkou vozidla, sa na účely tohto zákona nepovažujú za dopravnú nehodu. Takéto udalosti sú škodovou udalosťou.
No dobre, ale ak neviem, že som niekomu poškriabal lak na aute, ako sa mám dohodnúť na "vine a treste" aj pôjdem preč bez toho aby som vedel že má niekto škrabanec Ale popravde sú škrabance posledná vec ktorú by som na aute riešil, ak vôbec...
Od 1.12.2019 uz to upravili z tresneho cinu na priestupok s dvoma bodmi podla vysky skody.
V tom horsom pripade pokuta 1300, strata vodicaku atd
V zákone o priestupkoch sa bude rozlišovať medzi reálnym útekom z miesta dopravnej nehody a odídením z miesta škodovej udalosti, čo sa v súčasnosti pri určovaní výšky pokuty nerozlišuje (namiesto pokuty 300 až 1 300 eur a zákazu činnosti na jeden až päť rokov bude možné za to uložiť pokutu 200 až 1 000 eur a zákaz činnosti do päť rokov).
Proste ked niekoho suchnes tak bud to s nim poriesis na mieste alebo ak tam nie je musis volat fizlov.
No lebo tebe je jedno ze ti oderu nejaky crep ale preto to ludia robia ze zdrhnu, tiez mavnu rukou ze no a co ved to je stary crep. Lepsie ked si to zaplatia sami poskodeni ze.
Vidím, že stále píšeme o rôznych veciach Asi je rozdiel keď niekto nabúra do odparkovaného auta a spôsobí sebe a druhému pomaly totálnu škodu, ako keď na natlačených autách na parkoviskách sa otláčajú dvere a nárazniky (nárazník to má už v názve načo slúži). Ako keby si nebol Bratislavčan Ale aj tak nerozumiem že ujdu, platiť si to budu na svojom aute tak či tak a druhému by to aj tak šlo PZP (teda ovšem ak ju vôbec má). Teda predpokladám, že podľa fotiek to je škoda automaticky na dopravnú nehodu, takže to môže byť motívom úteku a o tom som pri parkovaní v BA vôbec nepísal...
Inak, dopravná nehoda je to až vtedy keď sa zavolajú policajti. Ja som bol 2x zrazený, zranený, ale dopravná nehoda to nikdy nebola, aj keď pri jednej nehode som bol vinníkom a bol aj policajt
... mne je divné to, že v dnešnej dobe kamier takmer všade niekto dokáže urobiť zle a v kľude odísť.
Veď keď sa na to príde, tak bude mať problémy minimálne trojnásobné.
Nechápem.
Cize otlkanie auta na parkovisku akoze schvalujes? Mne by sa nepacilo ze mam omlateny naraznik a dvere oskrete preto ze niekto je dement a nevie vystupit aby druhemu neodral auto.
Keď sa takto opýtaš, tak áno, lebo sa viem vžiť do rôznych situácii a sám ich zažívam, keď nedokážem nastúpiť/vystúpiť aby som sa nedotkol dverí druhého auta, raz som sa aj v BA práve nevedomky jemne dotkol náraznik-náraznik (samozrejme bez spôsobenej škody a úteku), som proste parkoviskový pirát
Inak som uvažoval, zrovna dnes som sa len tak tak dostal z parkoviska von, keď jedno auto bolo vo výjazde totálne nafigu zaparkované. Že ako by sa na mňa pozeralo, keby som sa svojim autom do neho zaprel a pretlačil v otázke záchrany zdravia a života v nejakej víkendovej príslužbe. Isto, pozeralo by sa na mňa ako na vinníka, chrapúňa a podobne, ale ak by šlo o život neviem ako by som sa zachoval
mám citroen c3 2018 airbumpy fungujú perfektne... moje dvere sa v 99% prípadoch oprú o vedľajšie auto práve airbumpom (aj tak tam ale pchám prsty pre istotu) a aj autá na parkovisku sa opierajú o môj airbump keď otvoria dvere (ešte nemám ani jediný šúchanec od dverí cudzieho auta) takže asi to funguje ako má
Ak sa vodiči na mieste dohodnú netreba volať políciu. Nie je to povinnosť, iné je keď ten druhý z miesta ujde vtedy je problém. Ale ak sú rozumný a dohodnú sa ...môže to byť aj bez polície. Z praxe by som však radšej vždy volal políciu.
Deti majú byť nejaké univerzálne ospravedlnenie či čo?
Pár rokov dozadu mi rodinka na obúchanej fabii(asi podobný vergel na ktorom jazdi Miloš keď mu je to u prdele) poobíjala predné a zadné dvere, keď som čakal na parkovisku.
Najprv otec a potom decko ale takým štýlom ,že až prehli hranu línie na zadných dverách. Keď som sa ozval tak som dostal rovnaku otázku “čo nemáš deti?” A odmietli sa so mňou baviť.
O to viac boli prekvapení, keď som ich čakal s hliadkou pri aute.Mimochodom rovnaký bullshit s deťmi a ,že je to na parkovisku rutina skúšali aj na nich.
Deti majú byť nejaké univerzálne ospravedlnenie či čo...
Naznačil som niečo také? Akurát realita - stane sa to aj keď som osobne opatrný....
To ako sa kto k tomu postaví je už iná vec, nejdem tu k tomu mudrovať, každý má vlastný rozum.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a co ked do niekoho vpalite na biku? teoreticky by som to mal mat v hmotnej zodpovednosti (je to priamo uvedene v poistke) ale skusenost nemam.
Ja to mám v poistke bytu ako zodpovednosť za škodu. Už hradila poisťovňa škodu na aute, keď som doňho na biku nabúral.
dopravna nehoda je aj AKAKOLVEK udalost bez ohladu na vysku skody, ked sa ucastnici nedohodnu na vine ...
alebo ak vodic zucastneneho vozidla je pod vplyvom alkoholu alebo inej navykovej latky
a) sa usmrtí alebo zraní osoba,
b) sa poškodí cesta alebo všeobecne prospešné zariadenie,
c) uniknú nebezpečné veci alebo
d) na niektorom zo zúčastnených vozidiel vrátane prepravovaných vecí alebo na inom majetku vznikne hmotná škoda zrejme prevyšujúca jedenapolnásobok väčšej škody podľa Trestného zákona (pozn.: 3.990 €).
Za dopravnú nehodu sa považuje aj škodová udalosť (uvedené v nižšom odseku) ak
a) nie je splnená niektorá z povinností účastníka škodovej udalosti,
b) je vodič zúčastneného vozidla pod vplyvom alkoholu alebo inej návykovej látky, sa odmietol podrobiť vyšetreinu na zistenie ich požitia alebo
c) sa účastníci škodovej udalosti nedohodli na jej zavinení.
Ostatné udalosti v cestnej premávke, pri ktorých vznikla škoda v priamej súvislosti s premávkou vozidla, sa na účely tohto zákona nepovažujú za dopravnú nehodu. Takéto udalosti sú škodovou udalosťou.
No dobre, ale ak neviem, že som niekomu poškriabal lak na aute, ako sa mám dohodnúť na "vine a treste" aj pôjdem preč bez toho aby som vedel že má niekto škrabanec
V tom horsom pripade pokuta 1300, strata vodicaku atd
Proste ked niekoho suchnes tak bud to s nim poriesis na mieste alebo ak tam nie je musis volat fizlov.
Inak, dopravná nehoda je to až vtedy keď sa zavolajú policajti. Ja som bol 2x zrazený, zranený, ale dopravná nehoda to nikdy nebola, aj keď pri jednej nehode som bol vinníkom a bol aj policajt
Veď keď sa na to príde, tak bude mať problémy minimálne trojnásobné.
Nechápem.
Inak som uvažoval, zrovna dnes som sa len tak tak dostal z parkoviska von, keď jedno auto bolo vo výjazde totálne nafigu zaparkované. Že ako by sa na mňa pozeralo, keby som sa svojim autom do neho zaprel a pretlačil v otázke záchrany zdravia a života v nejakej víkendovej príslužbe. Isto, pozeralo by sa na mňa ako na vinníka, chrapúňa a podobne, ale ak by šlo o život neviem ako by som sa zachoval
Ale ak sa chces chranit pred cudzimi, tak na ali maju udelatko
Deti máš?
Vlastne minule to urobila aj svokra 😕
Ale ak sa chces chranit pred cudzimi, tak na ali maju udelatko
To uz je lepsie pouzit takuto izolaciu https://www.izolacie-unico.sk/izolacie/kaiflex-ef ak sa uz dakto boji o auto.
Vlastne minule to urobila aj svokra 😕
Deti majú byť nejaké univerzálne ospravedlnenie či čo?
Pár rokov dozadu mi rodinka na obúchanej fabii(asi podobný vergel na ktorom jazdi Miloš keď mu je to u prdele) poobíjala predné a zadné dvere, keď som čakal na parkovisku.
Najprv otec a potom decko ale takým štýlom ,že až prehli hranu línie na zadných dverách. Keď som sa ozval tak som dostal rovnaku otázku “čo nemáš deti?” A odmietli sa so mňou baviť.
O to viac boli prekvapení, keď som ich čakal s hliadkou pri aute.Mimochodom rovnaký bullshit s deťmi a ,že je to na parkovisku rutina skúšali aj na nich.
Naznačil som niečo také? Akurát realita - stane sa to aj keď som osobne opatrný....
To ako sa kto k tomu postaví je už iná vec, nejdem tu k tomu mudrovať, každý má vlastný rozum.