a komu tim prospejete 99% ludi by viac zaujimalo co je v gulicke z nosa ako co je na Marse, mne osobne je to tazko u riti. radsej tie prachy mohli dat na nosorozce do afriky ako ist vysavat na Mars. ale ked maju budget, nech sa bavia chlapci a dievcata
Hack3r Hlavne krasne vidiet ako si setria robotu, aby malo este na dlho teple miestecko, kde sa da zasivat Rovnako ako stavba Orionu (zacali v roku 2006, prvy planovany let je naplanovany na November a potom az v roku 2023 a 2024), ktory Lockheed Martin vyuziva na vysavanie prachov z NASA Uz aby im tam nabehom Musk a doniesol im tie vzorky za 1/3 ich planovanych nakladov a za 1/5 casu Co asi aj bude... https://techbox.dennikn.sk/elon-musk-veri-ze-spacex-posle-do-roku-2026-ludi-na-mars/ Ich Starship je na dobrej ceste a tam krasne vidiet, ako krasne napreduje vyvoj a testovanie.
Asi si uz odvykli od tempa, ake mali pocas programov Gemini a Apollo. Vtedy vsetko slo velmi rychlo vyriesit. Jasne, priorita boli preteky a demonstracia moznosti ICBM, ale aj sa viac snazili
a komu tim prospejete 99% ludi by viac zaujimalo co je v gulicke z nosa ako co je na Marse, mne osobne je to tazko u riti. radsej tie prachy mohli dat na nosorozce do afriky ako ist vysavat na Mars. ale ked maju budget, nech sa bavia chlapci a dievcata
Však načo pokrok, len sa vráťme naspäť na stromy.
Ozaj a dobre sa ti používa teflónova panvica a iné vynálezy z podobnych projektov?
este pochopim ze sa robia experimenty resp. pokusy na obeznej drahe, ale na aku rit sa lieta na Mars?? na to aby mali zapis ze tam boli, alebo boli v mediach po celom svete. chapem ze vedci su ina skupina ludi a my ich tazko pochopime, ale take prachy ake idu do vesmirneho vyskumu by sa dali pouzit trebars aj na vedecke ucely tu na zemi, ale bolo by to uzitocne a prospesne pre ludstvo. poslat najdrahsi vysavac na svete na Mars je podla mna uplna blbost
mimochodom pouzivam keramicke panvice, ale samozrejme chapem tvoju pointu no na to netreba lietat na Mars
Hack3r Je to jednoduche - stanovis si nejaku metu a aby si ju dosiahol, mozes nejak fungovat na existujucich technologiach alebo popri tom aj nalejes prachy do vyskumu, ktory ti pomoze to dosiahnut efektivnejsie. Pri marse sa najviac hovori o optickom uplinku (ved uz aj pri Curiosity mali lepsi uplink ako ma AT&T v USA ) , inych druhoch pohonu a kedze sa tam vsetko neda dotrepat, tak asi bez 3D tlace predmetov a casti budov sa nezaobidu.
este pochopim ze sa robia experimenty resp. pokusy na obeznej drahe, ale na aku rit sa lieta na Mars?? na to aby mali zapis ze tam boli, alebo boli v mediach po celom svete. chapem ze vedci su ina skupina ludi a my ich tazko pochopime, ale take prachy ake idu do vesmirneho vyskumu by sa dali pouzit trebars aj na vedecke ucely tu na zemi, ale bolo by to uzitocne a prospesne pre ludstvo. poslat najdrahsi vysavac na svete na Mars je podla mna uplna blbost
mimochodom pouzivam keramicke panvice, ale samozrejme chapem tvoju pointu no na to netreba lietat na Mars
Nerastne zdroje.
Vdaka pokroku v roznych oblastiach vedy je nas tu skoro 8 miliard. Za chvilu to bude mozno 15, ale nerastnych zdrojov budeme mat stale menej a menej. Na redukciu populacie nikto nepristupi, tak treba hladat nerastne suroviny aj mimo nasej planety.
Mna napr. lety do vesmiru a Musk aspon trochu zaujimaju. Nie ze by som teraz oslavoval kazdy krok, osobne su v tom podla mna utopene velke miliony, nesuhlasim napr. ani s tolkymi satelitmi na oblohe...
Urcite nebude preto chlieb teraz lacnejsi, ale o par rokov sa nieco z technologie vyuzije. Ani take hlinikove zliatiny alebo karbon neboli "vynajdene" kvoli nam cyklistom, ale najprv v leteckom priemysle.
chcem sa opýtať či sa niekto stretol s na bazoši s tým že je tam inzerát z KE, a keď kliknem na jeho "všetky inzeráty" tak je tam kopa rôznych vecí ale pri každom inzeráte je uvedené iné meno,iné mesto od KE až po BA,pritom je tam že osobný odber... t.č. vymyslené,kontakt mailom.čo si mám o tom myslieť??? našiel som niečo zaujímavé ale keď som videl tie jeho ďalšie inzeráty tak mám pochybnosti či sa vôbec oplatí kontaktovať takého
chcem sa opýtať či sa niekto stretol s na bazoši s tým že je tam inzerát z KE, a keď kliknem na jeho "všetky inzeráty" tak je tam kopa rôznych vecí ale pri každom inzeráte je uvedené iné meno,iné mesto od KE až po BA,pritom je tam že osobný odber... t.č. vymyslené,kontakt mailom.čo si mám o tom myslieť??? našiel som niečo zaujímavé ale keď som videl tie jeho ďalšie inzeráty tak mám pochybnosti či sa vôbec oplatí kontaktovať takého
Sa to deje pri "vymyslenych" cislach. Ked viacero ludi zada svoj mail ale cislo ako 12345. Lebo bazos porovnava inzeraty podla cisla nie podla mailu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://zive.aktuality.sk/clanok/151048/cinska-kozmicka-lod-sa-uspesne-dostala-na-obeznu-drahu-marsu/
Drzme palce. Pristatie Perseverance Rover odhadovane na cca 21:55.
Mission control live od 20:00 tu: https://www.youtube.com/watch?v=kPrbJ63qUc4
Mission control live 36O° od 20:15 tu: https://www.youtube.com/watch?v=GIooAx_GkJs
Landing live streaming od 20:15 tu: https://www.youtube.com/watch?v=gm0b_ijaYMQ
Asi si uz odvykli od tempa, ake mali pocas programov Gemini a Apollo. Vtedy vsetko slo velmi rychlo vyriesit. Jasne, priorita boli preteky a demonstracia moznosti ICBM, ale aj sa viac snazili
Však načo pokrok, len sa vráťme naspäť na stromy.
Ozaj a dobre sa ti používa teflónova panvica a iné vynálezy z podobnych projektov?
mimochodom pouzivam keramicke panvice, ale samozrejme chapem tvoju pointu
Najlepšie ti to vysvetlí ten čo sa tomu venuje.
https://youtu.be/j2Mu8qfVb5I
V skratke:
1. Science
2.Challenge
3.Future
zrovna ta teflonova panvica bol asi taky objav, ako pouzivanie azbestu v stavebnictve
Sme na bajkovom fore, ked teflon, tak v mazivach
Nerastne zdroje.
Vdaka pokroku v roznych oblastiach vedy je nas tu skoro 8 miliard. Za chvilu to bude mozno 15, ale nerastnych zdrojov budeme mat stale menej a menej. Na redukciu populacie nikto nepristupi, tak treba hladat nerastne suroviny aj mimo nasej planety.
inak uz poslali aj prvu fotku z toho marsu: https://euractiv.sk/wp-content/uploads/sites/8/2020/07/Belgium_Europe_Summit868786715646-800x450.jpg
Urcite nebude preto chlieb teraz lacnejsi, ale o par rokov sa nieco z technologie vyuzije. Ani take hlinikove zliatiny alebo karbon neboli "vynajdene" kvoli nam cyklistom, ale najprv v leteckom priemysle.
Sa to deje pri "vymyslenych" cislach. Ked viacero ludi zada svoj mail ale cislo ako 12345. Lebo bazos porovnava inzeraty podla cisla nie podla mailu