Dakujem za kazdy post, specialne budem vdacny za feedback od ludi, ktori maju s jednou alebo druhou sadou najazdene nejake tie kilometre a teda prakticke skusenosti - pozitivne, aj negative. Takze, ktoru z tychto dvoch by ste si vybrali na vas dalsi cestak a preco?
Vdaka
posledný komentár: 11. 7. 2025 o 8:41
Pri Shimane by som v pripade vybitia baterie uz dopreradoval a naspat domov by som musel ist uz iba na tom aktualne zaradenom prevode.
Neviem si predstavit o co moze byt AXS este lepsie ako klasicky Sram Red eTap. Myslim ze iba v tom, ze kazeta ma az 12 pastorkov a ma to aplikaciu v mobile, kde sa daju robit individualne nastavenia funkcii tlacidiel na pakach a nastavenie automatickeho preradovania z velkej pili na malu a naopak.
Jedine na co som doteraz neprisiel je, co znamenaju cislice 1 a 2 pod gumami na pakach (pri krytoch gombikovych baterii v pakach). Nieco sa aj ta da nastavit? Neviem, to by ste mi mohli ozrejmit, kto viete aky vyznam maju tie cislice. Vopred vdaka.
Co sa tyka brzd, tak brzdia lepsie ako GRX 810 co som mal predtym. (V kontraste s MTB svetom, kde mi co sa brzd tyka sram na bike nesmie
Za mna same pozitiva.
Sam jazdim AXS na cestaku aj na MTB (aj teleskopka) a uz by som do kabla nikdy v zivote nesiel... Takisto ani do Shimana kym ich nenapadne spravit kompletne bezdrotove radenie (a nie ten kombi paskvil ktory bude nova Di2, paky bezdrotove a zvysok zdrotovany s baterkou)
Co sa tyka pouzivania absolutne bezproblemov, ako bolo spominane baterky si vymenis ak treba presmyk s prehazkou, odvzdusnenie novych Sramov je bezproblemove doma, robota na par minut (ok, ak niekomu vadi DOT5.1 vs olej tak je volba jasna, ale nerobi to ziaden problem). Montaz je absolutne super, len brzdne hadicky a to je vsetko, nie je nad to ak je treba dat dole presmyk/prehazku podla potreby, nikde ziaden kablik... Ak chces neni problem si spravit 1-prevodnik docasne (napr som rozmyslal ze keby som siel zoncolan+mortirolo dakedy tak dopredu hodim 30z jednoprevodnik a presmyk dam dole
Jedine co sa musis rozhodnut ci ti sedia Sram-acke kombinacie prevodov... Kluky su 46/33, 48/35 alebo 50/37 (oficialne, neoficialne sa to da skombinovat), kazety su 10/26, 10/28, 10/31 (po novom tusim) a 10/33... Sam jazdim 46/33 a 10/33 (same kopce naokolo, Shimanaci s 50/34 a 11/30 na Dura Di2 mi casto zavidia ze tocim 90rpm do 15-18% stupania ked oni uz dupocu
Jedine si treba dat pozor na tie baterky v packach (klasicke CR2032 tusim), a aspon raz za rok preventivne vymenit
mal tiez problem, prestala fungovat ovladacia packa pre prehadzovacku , nakoniec som vymenil s baterkou
v ovladaci pre teleskopicku sedlovku ( ma tu istu CR )ale stratil som vela casu pretoze som nemal imbusak a az na
obcerstvovacke mi s tym pomohli pomohli... kryt baterie je klasicky , otvorite aj s mincou ale potreboval som
posunut packu a preto ten imbus ... ta CR2032 tam fungovala skoro 2 roky a nejako som na to zabudol ...
ako radi ice29 , asi po roku to radsej vymenit - ak si clovek na to spomenie
axs od 2019 sa stalo sucastou vsetkych mojich sucasnych bikov (2x horak, 1x cestak) a osobne som s tym spokojny a neviem ci by som menil za bovdeny a lanka ... ale to je pohlad aj zo strany ceny , ten je
dost podstatny ... na druhej strane aj elektronika ma svoje muchy a nie kazdemu pripravi zivot bez absolutnej starostlivosti ...