Zaujima ma ake mal kto skusenosti pri reklamaciach so zlomenym, pripadne prasknutym ramom. Nakolko tieto info sa tazko hladaju chcel by som vediet ako pristupuju k reklamaciam jednotlivi vyrobcovia. (Haibike, Cube, CTM, Ghost, Trek, Specialized...)
Ehm tak ja zacnem: Zlomeny TREK Fuel 90, jazdene ako XC (agresivnejsie). Reklamacia vybavena velmi ustretovo vyrobcom. Vymenena zadna stavba bez natahovaciek...
posledný komentár: 17. 5. 2013 o 21:28
Vsetky odsudzovat nemusime, lenze z mojho pohladu (osobna skusenot aj poznatky z webov) je lepsie sa im pri vahe 95+ pausalne vyhnut, ako hladat a skumat, ktory konkretny model vydrzi.
Kolko mas najazdene na tom rame. Pri 6000km+ si ho zaradim do vynimiek, ktore potvrdzuju pravidlo a patria k tym ktore nepraskaju
Ja vnimam problem ako koncepcny a uprednostnujem riesenie koncepcne pred konstrukcnym.
Tlmic zvislo - velke sily sa sustredia v jednom bode, tlmic horizontalne - su viacej rozlozene.
A z pohladu pouzivatela je rozdiel , ci ti ram praskne v jednom mieste po 2 rokoch, ako ked sa ti "cely rozsype" po 4 rokoch.
Spevnovanie problematickeho miesta a optimalizacia rozlozenia sil je len konstrukcne riesenie problemu, ktory ma lepsie koncepcne riesenie - tlmic horizontalne.
Zavislost medzi sancou znicit ram a hmotnostou vyzera byt geometricka. Pri beznej vahe s tym zjavne nebudu extra velke problemy, lebo to by aj vyrobcovia reagovali.
Viem ze Commencal ma nejake to svoje HQ v Andorre ale tiez to beriem ako francuzky bajk pretoze:
Kupoval som a skladal tento rok ram od nich a ked ram po 3 mesiacoch prisiel, mal jednu muchu kvoli ktorej sa nedal zlozit - trosku zle navrtany zavit pre brzdu, nedalo sa namontovat prasa. Riesil som s nimi reklamaciu a komunikovali so mnou sami francuzi.
Dalej podla nalepiek ho vylozili vo francuzkom pristave (prisiel z Taiwanu len tak pre zaujimavost) a este ho posielali z nejakeho francuzkeho preskladiska.
Ked som ho posielal naspat kvoli oprave zavitu, adresu mi tiez dali nejake francuzke mesto. Tam to opravili a potom poslali naspat. Inak perfektne vybavena reklamacia a dobra komunikacia. Postovne hradili samozrejme oni.
Od tejto skusenosti beriem Commencal ako francuzky bajk
Swarz Andorra nema pristav a spravuju ju spolocne Spanielsko i Francuzko. Mne sa commencal vzdy spaja s Andorrou, jednak so svetakom vo Valnorde a potom ich logom COMMENCAL PRINCIPAT D'ANDORRA (je i tu na prvom prispevku vo vlakne "Commencal - skusenosti"
Tak verim ze ked si kupoval model 2012 ze este vtedy mohol byt priamo z Andory
Co sa tyka toho praskania CTM, tak ocividne pri tej cene bicykla pojde o fuserinu na rame priamo niekde v azii
No kazdopadne geografiu sme zmakli
Slusny najazd, nech dobre sluzi aj nadalej. Oba spominane modely maju sice tlmic zvislo, ale zaroven je tlmic velmi blizko spoja hornej a sedlovej trubky. To je tiez jedno z rieseni co namahanie/praskanie sedlovej rury pri tlmici eliminuju.
Ten rozdiel CTM vs Commential je v tomto velky.
zváram hlinik titan....cokolvek ,štátne skusky mig tig mma napiste mi mail pozvaram vam tie praskliny ,,fcbk.Michal Vano Varhaník,,
zváram hlinik titan....cokolvek ,štátne skusky mig tig mma napiste mi mail pozvaram vam tie praskliny ,,fcbk.Michal Vano Varhaník,,
Davas aj zaruku 2roky na prevedene prace?
a nie 40-50 tak ako si beriem,používam na zváranie staré riadidlá kvalitná zliatina ,nepoužívam štandartný prídavný materiál pre tigárov za 50centov 2mm tyčinku..
Ale možno si myslel rámovú trubku do ktorej sa osádza sedlová trubka ,,sedlovka" tú som už zváral asi na 10 bajkoch.