Kategórie
Bike-techGaléria našich bajkov # MTB # horský bicykel # výmena dielov # upgrade # skúsenosti # diskusia # technické otázky
Akcia -26% Rock Machine Blizz TRL 40-29 LTD bicykel, matte khaki/neon orange/black
od 919 €
-26%
MOC 1 389 €
Akcia GHOST Lanao EQ 27.5 dámsky bicykel, pearl red gloss/pearl purple matt
od 739 €
MOC 869 €
Výpredaj -12% GHOST Nirvana Essential 27.5 bicykel, green/grey
1 229 €
-12%
MOC 1 599 €
Akcia -17% GHOST KATO Essential 27.5 bicykel, light blue pearl/orange gloss
569 €
-17%
MOC 779 €
Výpredaj savings CTM SCROLL Pro 29 bicykel, strieborná/čierna
2 599 €
savings
MOC 3 899 €
Výpredaj -43% Superior Team XF 29 Issue bicykel, čierna (redakčný bicykel)
3 449 €
-43%
MOC 5 999 €
Výpredaj -42% Mondraker F-Podium Carbon DC (SPE) 29 bicykel, carbon/cherry red
2 999 €
-42%
MOC 5 199 €
Výpredaj -12% Cannondale Scalpel Carbon 4 29 bicykel, jungle green
3 499 €
-12%
MOC 4 849 €
Výpredaj -20% Superior XF 999 TR 29 bicykel, matte black/olive metallic
3 599 €
-20%
MOC 5 299 €
Novinka -17% Rock Machine Whizz FS I 50 29 bicykel, matte deep ocean blue
1 999 €
-17%
MOC 2 899 €
Výpredaj -10% Marin Rift Zone Carbon 2 29 bicykel, modrá/karbón
3 599 €
-10%
MOC 4 449 €
Akcia Novinka Rock Machine Whizz FS I 90 AXS 29 bicykel, matte deep ocean blue
od 4 749 €
MOC 5 499 €
Akcia -19% Orbea OIZ M-PRO 29 bicykel, svetlofialová/čierna
od 5 099 €
-19%
MOC 6 899 €
Treba si ten rám Lector FS dobre pozrieť-napr. systém zadnej stavby nazvaný Traction Link® (Virtual Pivot) je zaujímavý,je použitých 8 ks ložísk z väčším priemerom.takisto odpruženie je fajn,predná Foxa 34 step cast + tlmič Fox DPS ,oba trieda Performance.
Vymením pohon Deore 12-sp. hneď po vybalení za SLX 12-sp.(nech to ladí k brzdám) ,aj kazetu Deore za Garbaruk,plášte,duše preč a ešte pár drobností-bude z toho fajn trail bike,ktorý sa nezlakne ani ťažšieho terénu.
Slabina sú kolesá Rodi,ale zasa za tú cenu ... Možno časom pôjdu karbónové,uvidím
Yeti SB5 je super bike,ale nastal čas na zmenu-nech si ho užije nový majitel,je to kamošov 14 ročný syn,má pekné Vianoce
pekný,ale ten Lector budem mať za polovicu ceny toho Revela,a beriem ho tu v BA
chalan si zaslúži,jazdiť ho baví-keď mal 12 r. stíhal šlapať zároveň s nami,teraz je to inak,my už za ním nestíhame
zdvihy 120/115 my určite stačiť budú.ako roky pribúdajú,stále viac ma bavia trailíky,zvážnice typu napr. single pod Smrkem a pod.
Na to velké zdvihy netreba,skôr mi ide o to,jazdiť dlhšie trasy a ďalej od domu,možno sa v lete podaria aj výjazdy ako pre 10 rokmi,celodenky 100 km a viac ...
Preto na nový bike nahodím lahké rýchle plášte-zatial trénujem na zimáku skoro každý deň,ide to,kondička sa pomaly vracia
bohužial,nie,Yeti SB 115 zaspal dobu,geometria sa mi nepáči,a už vôbec nie cena,ani nie za polovicu bude celokarbónový Lector,ktorý má geošku úplne inde,tak ako sa patrí na rok 2021
zdvihy 120/115 my určite stačiť budú.ako roky pribúdajú,stále viac ma bavia trailíky,zvážnice typu napr. single pod Smrkem a pod.
Na to velké zdvihy netreba,skôr mi ide o to,jazdiť dlhšie trasy a ďalej od domu,možno sa v lete podaria aj výjazdy ako pre 10 rokmi,celodenky 100 km a viac ...
Preto na nový bike nahodím lahké rýchle plášte-zatial trénujem na zimáku skoro každý deň,ide to,kondička sa pomaly vracia
Dano je ostrielaný Karpatský vlk, 100-120 zdvihy sú tu ideálne. Gratulujem k novému biku, i keď tá Yetti modrá... Bolo ťa vidno z kilometra
singl pod smrkem mám najazdne na na malých zdvihoch a je to skvele, ked to švihaš aj hore aj dole
za 2hodiny sa tam dokažem rozbiť
Rám Ritchey Ultra CrMo, vidla FOX Float F34 120mm, teleskom Ritchey Kite 125mm.
Na bajku SL, RD 12s čínskej značky L-Twoo A12. Čínska kazeta 11-52z komplet oceľ pre e-bajky (hmotnosť kazety asi 0,89 tony). Reťaz taktiež čína. Na stojane to radí parádne a svojim kovovým prejavom a zvukom pri cvakaní pripomína legendárne 9speed sady Sram X.0. Náby straight pull Boost, zadná voľnobežka typu ratchet. Zapletené na 27mm širokých karbónových čínskych ráfkoch. Brzdy Clarks M3. Jednostranné nášľapné flat pedále taktiež z ďalekého východu.
Tusim prve brzdy ktore su skutocne ohyzdne
Kolesá už obzerám v jednom nemenovanom e-shope v Partizánskom,no bolo by to super,váha setu do 1400 gr.
ale rozpočet nie je neobmedzený,takže nateraz bude stačiť,keď tam budú lahšie plášte bez duší,na kazete bude tiež dole - 260 gr.
Nebude veru z toho 11 kilová xc raketa,ale odolný trail bike-ak sa dostanem blízko 12 kg budem spokojný,uvidíme ...
Zatial sa zameriam,aby tam bolo pohon+brzdy komplet SLX,teraz tam je mix Deore,SLX a XT
Balíky už chodia,dnes radenie SLX SL-M7100 12sp I-Spec EV , zajtra tiež niečo príde-foto v príslušnej téme
A vďaka za tipy,SC Talboy aj TREK TOP FUEL sú určite fajn,ale nie za takú cenu,akú dám za Lectora,ktorý je skladom ihneď-ak ho kuriér stihne priviezť do 23.12. bude fajn,ak nie,tak bude na budúci týždeň
Keď už sa tu vymenúvajú tie ST trailbiky, tak by som ešte rád doplnil
Transition Spur, Intense Sniper, Kona Hei Hei, prípadne YT Izzo
Každopádne som zvedavý, čo povieš na tú kinematiku Ghostu, krásy to moc nepobralo, ale podstatné je, ako to bude jazdiť a koľko to vydrží