Kategórie
Bike-techTi, co kazia meno normalnym cyklistom # cestná cyklistika # komunita # cyklodoprava # skúsenosti # poradenstvo # diskusia # jazda v teréne
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2208060219281939&id=1025467950874511
posledný komentár: 5. 7. 2023 o 16:53
posledný komentár: 21. 3. 2014 o 15:44
Novinka -12% Superior XR 6.5 GF bicykel, matte black stealth
1 749 €
-12%
MOC 2 099 €
Novinka -15% BMC Teammachine R 01 ONE bicykel, carbon/neon red
9 999 €
-15%
MOC 12 999 €
-35% Bianchi Infinito CV Disc Rival eTap AXS bicykel, sivá, veľ. 57
3 899 €
-35%
MOC 5 999 €
Novinka -8% BMC Teammachine SLR 01 ONE bicykel, carbon/neon red
11 999 €
-8%
MOC 12 999 €
Novinka -5% Giant TCR Advanced 2 KOM bicykel, carbon
2 699 €
-5%
MOC 2 849 €
Novinka -15% Giant Propel Advanced 1 bicykel, lcicle white
3 549 €
-15%
MOC 4 399 €
-28% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, multicam/strieborná
999 €
-28%
MOC 1 609 €
-31% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, biela/čierna, poškriabaný
949 €
-31%
MOC 1 379 €
-38% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, carbon/strieborná
999 €
-38%
MOC 1 609 €
-33% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, čierna/strieborná
999 €
-33%
MOC 1 489 €
Bavime sa tu o zjazdovkach, o ktore sa niekto stara, plati za ne najom, kosi...
Bavime sa tu o zjazdovkach, o ktore sa niekto stara, plati za ne najom, kosi...
V roháčoch Spálena, Roháčska dolina aj Látaná dolina - všade lyžiari, bežkári a turisti... Takže áno, všetky trasy sú využívané a nedá sa vybrať iná trasa (aj pre mňa oficiálne nelegálna trasa v zime funguje ako lyžiarska a turistická).
milos21 tam kde pises su realne zjazdovky len v Spalenej, nie? S tymi bezkarmi sme sa zle pochopili, to ze tam chodia neznamena, ze im to patri.. Ja som fakt hovoril o oficialne strojovo udrziavanych okruhoch..
Asi si to chcel chcel napísať takto
tie zjazdovky by neboli uplne zjazdne, ak by neboli v lete udrziavane...
Chodím aj na bežky, strojovú stopu nestretávam, a je mi uprdele, či po vyjazdenej stope prejde bajk alebo pešiak.
Raz.
A ČO??? (Vylovili rybku zo súkromného rybníčka?)
milos21 tam kde pises su realne zjazdovky len v Spalenej, nie? S tymi bezkarmi sme sa zle pochopili, to ze tam chodia neznamena, ze im to patri.. Ja som fakt hovoril o oficialne strojovo udrziavanych okruhoch..
Tak v Roháčoch je cyklisticky celoročne schodné asi len toto (mimo sú už miesta, kde mi svedomie nedovolí ísť, hoc "cyklisti" sa driapu aj na hrebeň). Potom do Zuberca lesná cesta, hoc mimo značku, ale iná možnosť mimo asfaltky nie je, ale toto hlavne v lete, v zime to ani bežkári moc nevyúživajú...
https://www.mtbiker.sk/vyjazdy/839403/bicykel-akcia-lyzovacka.html
A teraz k veci, existuje zákon v SR a CR ktorý mi môže zakázať ísť na legálne miesta len preto že na legálnom verejnom priestranstve prejde nejaká súkromná rolba? Však pre mňa tú cestu nemuseli upravovať
Ja som po upravenej trase prešiel raz, lebo menšiu časť bežkárskej trate urobili po verejne prístupnej ceste (zvyšok viedli cez les a po lúkach). Ale nebojte sa, na biku som ju mimo stopy pneumatikami poškodil menej ako bežkári na ostrých lyžiach
Ja fakt neviem čo robím zle, keď s lyžiarmi aj turistami v horách nemám celoročne ani jeden konflikt (jediný konflikt som mal s ochranármi v tereňáku, lebo som si dovolil ísť na biku po širokej ceste nad chatu pod Chlebom).
Však všetko je to o tolerancii. Hádam si nemyslíte, že do hôr chodím natruc zrážať turistov a v zime si natruc vyberám tú najkrajšiu bežkársku stopu a ešte na nej bikom poriadne zatlačim aby som urobil poriadnu dieru
Podľa mňa toto nie je dobré prirovnanie.
Pešiak/turista/bežec v bikeparku (na meter širokej trati) v protismere, alebo hoc aj v smere jazdy je asi väčší nezmysel (hlavne aj pre neho asi dosť nebezpečné).
Aj keď im to síce neschvaľujem, ale chalani na videu vyzerali že to majú celkom v ruke a nikomu tam nezavadzali/nebrzdili/neohrozovali.
Podľa mňa nespravili žiadnu extra škodu (okrem popularizovania na internete).
Áno, niekto platí za úpravu svahu a keď by sa tam pustilo zadarmo stádo bajkerov alá Megavalanche preteky tak to asi nie je v poriadku. Ale to sa asi nestane.
Btw,
toto je OK na svahoch?, má to rajdy z bajku?:
ved to to... najvacsiu spolocensku skodu nakoniec vzdy sposobia socialne siete
Z mojho pohladu je problem aj ten pristup, ze je to v pohode, ved tam prejdu 2ja ludia za mesiac... lebo klasicky funguje princip snehovej gule..a fcb to len urychli..
Kazdy si povie, ze ked moze Glevo alebo milos21, tak mozem aj ja..
A skonci to tym, ze cyklisti nastvu este aj prevadzkarov vlekov a lyziarov, ako keby sa nas nepozeralo cez prsty uz dost ludi..
A skonci to tak, ze nas nepustia do lesa vobec...
Z mojho pohladu su omnoho nebezpecnejsi typci, co si na Bielom Krizi daju par piviek (pripadne +nieco tvrdsie) a potom si to pustia dole. A ze by sme ich aj na tomto fore napocitali par desiatok! Rovnako ako koliznych situacii na 'zjazdoch' z BK.
Glevo: Ale fotky z vyjazdov davas krasne. Zostan pri tom 👍