Kategórie
Bike-techTi, co kazia meno normalnym cyklistom # cestná cyklistika # komunita # cyklodoprava # skúsenosti # poradenstvo # diskusia # jazda v teréne
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2208060219281939&id=1025467950874511
posledný komentár: 5. 7. 2023 o 16:53
posledný komentár: 21. 3. 2014 o 15:44
-19% Giant TCR Advanced 2 Disc Pro Compact bicykel, hematite
od 2 199 €
-19%
MOC 2 699 €
Novinka -5% Giant Defy Advanced 1 bicykel, frost silver/cordovan
3 549 €
-5%
MOC 3 749 €
Novinka -5% Giant TCR Advanced 2 KOM bicykel, carbon
2 699 €
-5%
MOC 2 849 €
Novinka Giant TCR Advanced Pro 0 Di2 bicykel, ocean twilight/glare chrome
6 299 €
MOC 6 599 €
Novinka -18% Raymon Kirana Ultra bicykel, carmine red stealth
3 299 €
-18%
MOC 4 499 €
Novinka -16% Superior RR 9.4 bicykel, gloss red/white, poškodená pravá kľuka
2 059 €
-16%
MOC 2 449 €
-38% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, carbon/strieborná
999 €
-38%
MOC 1 609 €
-31% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, biela/čierna, poškriabaný
949 €
-31%
MOC 1 379 €
-33% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, čierna/strieborná
999 €
-33%
MOC 1 489 €
-28% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, multicam/strieborná
999 €
-28%
MOC 1 609 €
a argumentovat tym, ze sa vlastne nic nestalo je asi rovnake, ako keby slo na dialnici auto v protismere v noci... ved sa vlastne nic nestalo, ked nikoho nezrazilo, nie? ved slo opatrne a dialnica bola skoro prazdna...
A čo som sa tam mal teleportovať? A ako sa tam dostali lyžiari? Však tam je bočný 2. vlek a aj na tú cestu oficiálne chodia aj bežkári, aj oni sa tam teleportujú?
Neviem (na lyžiach som stál asi 1x v živote možno ako 6-ročný), ale vidím ako "lyžujú" a "bežkujú" ostatní, a musím na nich dávať pozor...
Ja si zimu nenechám ukradnúť
Bez ohladu na prave preberanu temu, vypocet k tomuto by ma celkom zaujimal. Rovnako tak by som chcel vidiet take lyze a hlavne ako sa na tom ide dolu svahom
Včera na Hrebienku zľadovatený povrch, ľudia padali ako hrušky, som musel dávať viac pozor na nich ako na seba, zastavovať, púšťať, kľučkovať. Bol som ráno aj na chodníku v podstate prázdnom, a keď bolo treba som zastavil a pustil, len jeden pánko vravel (potom ako som zastavil na kraji a púšťal), že mám cestu vedľa, a keď som na tej ceste na obed bol, tak tam kvantum ľudí nenormálne aj keď oni mali chodník vedľa (dokonca bezpečnejší). Tu nejde o kontakt s povrchom, ale aj techniku (no lyže sú hladné a navoskované aby sa dobre kĺzali nie?) - schválne, vyšiel a bezpečne by zjazdil na lyžiach si zľadovatený Hrebienok? Na snehu bez ľadu viem pomaly zastať na mieste, hoc aj s oboma kolesami v šmyku (čo je na snehu efektívne) a ani nemusím z biku ani zosadnúť ak niekoho púšťam...
a co tak tam cez zimu nechodit?
Ten prevadzkovatel ma tie pozemky prenajate a ano, v zime je tam lyziarske stredisko... Miesto trosku tolerancie tu budeme vykrikovat, ako ti niekto berie tvoje prava - ale to, ze mozeme byt radi, ze tu mame este pozostatok "komunizmu" v tom, ze vlastnici pozemkov nas MUSIA strpiet? Ze si par mesiacov v roku kusok pozemku pouziju ako lyziarske stredisko je hned strasne...
Nechces si ist aj zaskakat na Malino Brdo? ved tam je bikepark...
V normalnej civilizovanej spolocnosti sa vedia rozne skupiny ludi respektovat, na Slovensku je to len - ja,ja, ja...
a co sa tyka tej sezonnosti - jednoduchy priklad od nasich zapadnych susedov:
Aktuální dostupnost trailů
Rychlebské stezky jsou do 31. března 2022 uzavřeny a platí na nich zákaz ježdění. Děkujeme, že jste k nám zavítali v sezóně 2021, a budeme se na vás těšit zase v následující sezóně.
Ak pred zimnou sezonou vedie cez zjazdovku cesta, cez sezonu by bolo fajn, keby existoval aspon po strane vyhradeny koridor. Pokial bude cyklistika brana len ako letny sport, ustretovosti v tomto sa cyklistom moc nedostane..
Uplne nerozumiem tvojmu dalsiemu argumentu - preco by musela byt kazda lesna cesta zjazdna celorocne? Na bicykli sa da aj v zime jazdit - ja osobne si nemyslim, ze jazda po kazdej lesnej ceste je zakladne ludske pravo. Tak ako som uz spominal normalne cesty vo Francuzsku - kde sa proste niektore cesty neudrzuju a jednoducha sa po nich lyzuje - maju tam spravit pruh pre auta?
Cele je to o tolerancii - tych par mesiacov v roku sa da jazdit aj inde...
Ale budem sa donekonečna opakovať, ja sa s rešpektom správam všade a tolerujem aj chodcov na cykloceste (ešte som nestretol arogantného chodca na cykloceste). Nep****em ani na ecyklistov v lese. Ja sa cítim ako v aute na cestách - kedy ako vodič som zodpovedný za všetkých, tak aj na biku som zodpovedný za ostatných.
Malino Brdo - ak tam budú v lese vyjazdené cestičky prečo nie, na zjazdovke určite nie, keďže trať ide cikcak cez zjazdovku.
Rychlebské stezky - nepoznám, neviem, ale ten zákaz je predpokladám alibistický len z pohľadu zodpovednosti za zdravie (v zime asi veľkú údržbu nebudú robiť, ktovie), ak sú cestičky verejne prístupné bez poplatkov, určené oficiálne pre cyklistov vo verejne prístupnom lese, tak neviem však aj u nás sú často všetky cestičky a trail zjazdné aj v januári, keďže veľa snehu nebýva. A ak sa dá jazdiť na Orave, tak v Česku to bude len lepšie. Predpokladám, že tie cestičky niekto vlastní a nechce niesť zodpovednosť za zdravie a prípadné súdy. Ja jazdím po verejných cestách a cestičkách.