laco Este 8. marca boli velmi konzervativne americke odhady ruskych mrtvych okolo 4 tisic. Dnesne odhady 7-15 tisic mrtvych teda vobec nie su prehnane a znovu zopakujem 2-3 nasobne pocty vyradenych z boja to je standardna vojensky vzorec. Samozrejme, treba zdoraznit, ze tych 40 tisic je horny interval, ja by som radsej uvadzal 30 tisic, ako stred.
No ale také čísla čítam len tu na fóre. Pritom čítam o tej hnusnej vojne denne veľké množstvo správ. Nikde sa to neobjavilo. Jedine tu.
Všade sa to píše. Aktuálne Ukrajinci udávajú 15k mŕtvych, Američania udávali 7k. Že na jedného mŕtveho pripadajú traja zranení sa spomína od začiatku vojny takisto všade. A v tejto vojne je aj dosť dezertérov a bezprizorných hladných ruských vojakov blúdiacich krajinou keď im došla nafta.
To číslo 40k vojakov vyradených z boja je reálne.
Pointa skor je, ci nepodliehame propagande druhej strany. Je jasne a upozornuje sa na to, ze aj UKR pouzivaju propagandu ako sucast hybridneho boja. Cisla mozu zdvihnut moralku vojakov aj civilistov. Bude ju, napriek hrozam, nutne udrzat vysoko a dlho, aby sa nevzdali resp neklesali na duchu. Bez ohladu na to, ci to uverejni aj seriozny zdroj ako WSJ.
Kristina, on ti určí kurz, ktorý ty nemôžeš akceptovať. Tým ťa odstrihne.
Čítaj s porozumením, čo som v mojom príspevku písal. To nie je o ekonomike. Je to čisto politika. Putin má dnes ekonomiku v prdeli. On už hraje iba za seba.
Ako môže Putin určovať kurz rubľa? Takto to predsa nefunguje, že si štát alebo prezident určí kurz. Putler môže maximálne stanoviť cenu svojej komodity, ktorú predáva. Ale nemôže určovať kurz rubel/USD resp. rubel/Eur.
Pointa skor je, ci nepodliehame propagande druhej strany. Je jasne a upozornuje sa na to, ze aj UKR pouzivaju propagandu ako sucast hybridneho boja. Cisla mozu zdvihnut moralku vojakov aj civilistov. Bude ju, napriek hrozam, nutne udrzat vysoko a dlho, aby sa nevzdali resp neklesali na duchu. Bez ohladu na to, ci to uverejni aj seriozny zdroj ako WSJ.
No je to vlákno o politike takže diskusia pri použití argumentov , dokonca aj laických, mne osobne nevadí. Skôr mi tu vadí množstvo linkov bez uvedenia info na ktorú chcete linkom upozorniť. Ušetrilo by nám to čas.
Ak hovoríme vo vojne o "stratách", reč je o vojakoch, ktorí už nevedia v najbližšej dobe prispievať k vojnovému úsiliu.
Z historickej skúsenosti máme pravidlo, že jeden zabitý vojak je sprevádzaný tromi ďalšími "stratami" spôsobenými zraneniami a chorobami. Do toho ešte nezahŕňame zajatcov, nezvestných a zbehov.
Keď sa organizujú pre veliteľov tzv. "vojnové hry", v scenároch sa používa hranica 20% "strát" ako bod, v ktorom je už bojová hodnota jednotiek zanedbateľná (netýka sa elitných jednotiek).
Prirátajme do toho rozdiel v bojovej morálke agresora a obrancu, ktorý je ochotný sa obetovať a konať hrdinské činy, keďže za chrbtom má domov a svojich blízkych.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Keď Ukrajinci píšu, že 15tisíc (čo vždy druhá strana nadhodnocuje), tak 40tisíc je sprostosť. A hlavne, keď to postuje triki.
nickovw08, viac čítaj mejnstrím, aby si bol v obraze.
A ešte nejaké video z Fox News poprosím.
Ignoroval som viac-menej túto tému na základe predošlých skúseností, akurát dnes som sa utrhol, čo spätne ľutujem.
https://nuclearsecrecy.com/nukemap/
Všade sa to píše. Aktuálne Ukrajinci udávajú 15k mŕtvych, Američania udávali 7k. Že na jedného mŕtveho pripadajú traja zranení sa spomína od začiatku vojny takisto všade. A v tejto vojne je aj dosť dezertérov a bezprizorných hladných ruských vojakov blúdiacich krajinou keď im došla nafta.
To číslo 40k vojakov vyradených z boja je reálne.
NATO estimates that up to 40,000... ...Of those, between 7,000 and 15,000 Russian troops have died...
Bol som veľmi múdry. Mrzí ma to. Ospravedlňujem sa všetkým a hlavne trikimu.
Takze laco len poukazal na toto. (podla mna).
Drobnosticka, oproti tomu co dokaze 1 clovek s celym svetom (Taiwan)
Čítaj s porozumením, čo som v mojom príspevku písal. To nie je o ekonomike. Je to čisto politika. Putin má dnes ekonomiku v prdeli. On už hraje iba za seba.
Ako môže Putin určovať kurz rubľa? Takto to predsa nefunguje, že si štát alebo prezident určí kurz. Putler môže maximálne stanoviť cenu svojej komodity, ktorú predáva. Ale nemôže určovať kurz rubel/USD resp. rubel/Eur.
Takze laco len poukazal na toto. (podla mna).
ja to chapem z Ukrajinskej a ruskej strany, ale nechapem naco to je dobre tebe/vam
Jednoducho. Ako vekslak s bonmi pred Tuzexom.
Z historickej skúsenosti máme pravidlo, že jeden zabitý vojak je sprevádzaný tromi ďalšími "stratami" spôsobenými zraneniami a chorobami. Do toho ešte nezahŕňame zajatcov, nezvestných a zbehov.
Keď sa organizujú pre veliteľov tzv. "vojnové hry", v scenároch sa používa hranica 20% "strát" ako bod, v ktorom je už bojová hodnota jednotiek zanedbateľná (netýka sa elitných jednotiek).
Prirátajme do toho rozdiel v bojovej morálke agresora a obrancu, ktorý je ochotný sa obetovať a konať hrdinské činy, keďže za chrbtom má domov a svojich blízkych.
Uvádzané počty padlých nemusia byť prehnané, výborné meradlo je táto stránka, ktorá uvádza výhradne zdokumentované zbraňové systémy, dá sa predpokladať, že ich bude ešte viac, ale nikde sa nedalo dopátrať k fotografii či videu:
https://www.oryxspioenkop.com/2022/02/attack-on-europe-documenting-equipment.html?m=1
Ku každej zničenej technike sa dá odhadom priradiť počet padlých vojakov, 10.000+ mŕtvych Rusov nemusí byť prehnané číslo.